Uszka z grzybami – uszka wigilijne Bez jakiego dania nie wyobrażacie sobie Wigilii? U nas obowiązkowo muszą być uszka z grzybami i czerwony barszcz. Takie wigilijne
Słodkie okruszkiSzpecle to niemieckie kluseczki przygotowane z mąki i jajka. Ja podaje je najczęściej z serem żółtym i smażonym boczkiem. Robi się je bardzo szybko, więc jeśli
KuchniaWeDwoje.plKopytka najlepiej smakują z masełkiem. Składniki : 750 g ziemniaków ( waga po obraniu ) 500g obranej dyni ( bez skórki i pestek ) 2 całe jajka 3
Przepisy i porady kulinarneZbieram siły na powrót do życia. W poniedziałek wreszcie wyjdę z domu po zbyt długim okresie siedzenia w czterech ścianach. Wykorzystuję więc ostatnie chwile przymusowego odpoczynku
W mojej kuchniSkładniki: (na ok. 50 sztuk) (szklanka 250 ml) Ciasto: Mąka pszenna 500 g Masło łyżka Woda ciepłej 1 i 1/4 szklanki Sól łyżeczka Farsz: Mięso
Kulinarne przygodySkładniki: kopytka: ziemniaki ugotowane 1,5 kg, mąka pszenna 1 szklanka + 1/2 szklanki mąka ziemniaczana, jajka 2 sztuki "M", woda wrząca 3 litry, sól 2 łyżki
W Mojej Kuchni LubięSos dyniowy to jeden z najprostszych sposobów na wykorzystanie dynii w kuchni. Pyszne, domowe kopytka podałam dziś na obiad właśnie z sosem dyuniowym. Smaczna jesienna odmiana
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kuchnia koreańska – Mandu z wieprzowiną – domowa pierogarnia To bardzo smaczne pierożki, najlepiej zróbcie dużą porcję i zamroźcie. Nadwyżkę ugotowanych mandu możecie podsmażyć na odrobinie
Tajemnice SmakuProste, pyszne, niedzielne… Składniki: 500g twarogu 3 jajka sól 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki ziemniaków, które zostały z obiadu, jeżeli nie masz pod ręką
Kocham CzekoladęGnocchi to niewielkie ziemniaczane kluseczki, podobne do naszych polskich kopytek. We Włoszech są bardzo popularne, podaje się je z przeróżnymi sosami jak pomidorowe
magiczna kuchnia KasiPyszne, sycące danie dla całej rodziny. Nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych a naprawdę zaskoczy smakiem nawet największego niejadka. Zarówno sos jak i pierożki tortellini można
Smakołyki AsiSkładniki: kaczka świeża 2 kg, jabłka 1 sztuka duże, kucharek 1 łyżka, majeranek 3 łyżki, smalec 1 łyżeczka, ząbki czosnku 3 sztuki woda 4 szklanki, ziele
W Mojej Kuchni LubięMarokańskie briwats z keftą to nic innego jak mięsne trójkąciki z ciasta filo. Są pyszne, na dwa, trzy kęsy, idealne na przekąskę ale też pełny obiad
Moje Małe Czarowanie