Klasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szare kluski z boczkiem i cebulką Wielkopolskie, tradycyjne kluski kładzione, przygotowywane ze startych, surowych ziemniaków z dodatkiem jajek, mąki i soli. Podajemy je z podsmażonym boczkiem
Blog z ApetytemNa śniadanko, kolację, słodki obiad - delikatne i puszyste placki twarogowe z rodzynkami i delikatną nutą cytrusową:). Składniki: 500 g twarogu sernikowego 3 jajka (oddzielnie
Rodzinka w kuchniKopytka z ugotowanych i rozgniecionych na puree ziemniaków. Dodatkiem jest mąka pszenna i jaja. Można pominąć dodanie jaj, dosypać wtedy mąki ziemniaczanej (1 jajko = 1 łyżka
Zasmakuj KuchniBezglutenowe placki z jagodami mrożonymi. Szybko się je robi, można je zabrać do szkoły, albo do pracy. Wiadomo najlepsze są ciepłe. Trochę wspomnień lata na talerzu
wesoła kuchniaNaleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!SKŁADNIKI: ROSÓŁ: porcja rosołowa 4 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera cebula liść laurowy biała część pora lubczyk suszony szczypta chilli lub chilli suszone sól pieprz czarny
Gotowanie jest łatweJeśli uważnie śledzicie mojego bloga, doskonale wiecie, że uwielbiam wszystko co jest z ziemniaka Podzieliłam się już z Wam przepisem na różnego rodzaju kluski , pączki ziemniaczane
PatiGotujeKochani przygotowania do świąt ruszyły pełną parą. Dziś pobawiłam się troszkę i ulepiłam uszka z pieczarkami. Wystarczą chęci i odrobina czasu, bo ich przygotowanie wcale nie
Zrób to smacznieKulebiak z kapustą i grzybami to bardzo popularny, duży pieróg drożdżowy. Szykujemy go najczęściej na Wigilię. Przepis jest sprawdzony i bardzo prosty. Zobacz jak krok po kroku zrobić najlepszego kulebiaka! - Wspaniały na Wigilię - Pomysł na obiad bez mięsa - Super na ciepło do barszczu
AniaGotuje.plPaszteciki z pieczarkami są zawsze u mnie na święta. Podaję je z czerwonym barszczem. Można je przygotować wcześniej zamrozić po upieczeniu i wystudzeniu. Najlepiej rozmrażać w
O kuchni z uczuciemW domu mam dużo różnych garnków, jednak brakuje mi porządnego garnka próżniowego. Uważam, że to świetny pomysł na prezent dla każdego, kto lubi gotować i dba
Moja smaczna kuchniaPoczątek grudnia zaczął się bardzo miło, bo od spędzenia soboty w Warszawie w studio kulinarnym CookUp na warsztatach pod hasłem “Jak cieszyć się zdrowym świętowaniem z
Bernika - moj kulinarny pamietnikTen szczególny i tak lubiany przez nas czas zbliża się wielkimi krokami. W głośnikach rozbrzmiewa „Last Christmas” znane chyba nam wszystkim … Na krakowskim
Ostra na SłodkoŚwiątecznych przygotowań ciąg dalszy :) Uszka już zrobione i zamrożone. Wiem, że nie wszyscy uznają uszka mrożone, ale ja zawsze mam przygotowane wcześniej, a w wigilię robię
Agusiowe smakołyki