Święta Bożego Narodzenia to czas, kiedy w naszych domach królują tradycyjne potrawy, a jednym z nieodłącznych elementów wigilijnego stołu są uszka z grzybami. Przygotowanie idealnego ciasta
Dorota Smakujepomidorowego, z dodatkiem oliwy, sera ricotta, parmezanu i ziół. 8. Pizza Napoli Z dodatkiem anchois, kaparów i oliwek – pochwała morskich smaków. Włoskie wariacje na temat pizzy 1. Calzone – Duży pieróg wypełniony serem ricotta, mozzarellą i wędlinami. 2. Stromboli – Rolada z ciasta do pizzy, często z serem, szynką i warzywami. 3. Panuozzo – Kanapka z ciasta do pizzy, nadziewana mięsem, serem
RafalCookKartacze to jedno z najbardziej charakterystycznych dań kuchni kresowej, które na stałe wpisało się w kulinarne tradycje Polski, Litwy, Białorusi i Ukrainy. Są symbolem prostoty, ale
Wędrówki po kuchni5/5 - (2 votes) Pyzy z mięsem z gotowanych ziemniaków, pomysł na obiad Pyzy każdy zna, nie każdy kocha. My lubimy ale w wersji mniej tradycyjnej, a
Ogrodnik w podróży5/5 - (2 votes) Pyzy z mięsem z gotowanych ziemniaków, pomysł na obiad Pyzy każdy zna, nie każdy kocha. My lubimy ale w wersji mniej tradycyjnej, a
Ogrodnik w podróżypodbiło serca ludzi na całym świecie. Jednak, jeśli szukasz czegoś nieco innego, co wciąż zachowuje esencję włoskiej kuchni, warto zwrócić uwagę na calzone – tak zwany „włoski pieróg”. Pizza – klasyka włoskiej kuchni Pizza to bez wątpienia jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kopytka dyniowo-ziemniaczane to mój kolejny sposób na wykorzystanie dyni, która o tej porze roku króluje w mojej kuchni. To wszechstronne warzywo świetnie komponuje się z
codojedzeniaSą takie przepisy, które ekstra cieszą oko i podniebienie. Do nich należą dyniowe gnocchi z twarogiem z dodatkiem włoskich orzechów, karmelizowanych na maśle szałwiowym i miodzie
codojedzeniaKopytka to popularne danie z resztek ziemniaczanych, oferujące nieskończone możliwości kulinarne. Lubię kopytka na słodko, ale kopytka po azjatycku to dopiero rewelacja! Ta przepyszna potrawa pozwala
codojedzeniaKluski biszkoptowe to małe o nieregularnych kształtach kluseczki przyrządzone z jajek, mąki i masła. Kluski biszkoptowe smakują z rosołem, zupą pomidorową, wszelkimi gulaszami mięsnymi i warzywnym
Zasmakuj KuchniKopytka to popularne danie z resztek ziemniaczanych, oferujące nieskończone możliwości kulinarne. Lubię kopytka na słodko, ale kopytka po azjatycku to dopiero rewelacja! Ta przepyszna potrawa pozwala
codojedzeniaWychodzę na zewnątrz i pachnie zimą. Może mogłoby być więcej śniegu ale jest zimno, mroźne poranki skrzypią pod butami i na szybach aut. Chłodne policzki, drobinki
Kuchnia w Słońcu SkąpanaGnocchi - mają taką wdzięczną i uroczą nazwę, nieprawdaż? Osobiście uwielbiam te mięciutkie kluseczki pochodzące prosto spod ciepłego słońca Italii. Od czasu do czasu przygotowuję je w
Wędrówki po kuchniPrzepis prosty i tak naprawdę ułatwiający życie, nie żartuje...odkąd zakupiłam tą matrycę, małe pierożki czy też uszka bo też je tak nazywam robię tylko na
Gotowanie...to proste !Bobalki – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: gmina Sanok, powiat sanocki Bobalki to tradycyjne wigilijne danie podawane na południu Podkarpacia. Co ciekawe, istnieją dwie różne wersje bobalków. W
Trzeci talerz