pierogi smażone - 1625 przepisów (strona:11/109)

Sposób na chrupiące frytki z piekarnika – płukane, moczone w słodkiej kąpieli i tylko z odrobiną oleju 224

ziemniaki najbardziej mączyste, zawierające najwięcej skrobi- one łatwo się rozpadają, mają najczęściej jasny i sypki miąższ. Doskonałe na pieczone babki, farsze, np. do pierogów, na kluski, do purée, jako smażone placki, pyzy czy kopytka (Bryza, Tajfun, Ibis, Gracja, Bursztyn, Etiuda, Legenda).   W Polsce oficjalnie jest zarejestrowanych około 100 odmian ziemniaków. Mimo wszystko ciężko się czasami zorientować, co kupujemy

Karo in the Kitchen
Jak zrobić domowe pyzy – czyli ziemniaki do potęgi trzeciej 377

ziemniaki najbardziej mączyste, zawierające najwięcej skrobi- one łatwo się rozpadają, mają najczęściej jasny i sypki miąższ. Doskonałe na pieczone babki, farsze, np. do pierogów, na kluski, do purée, jako smażone placki, pyzy czy kopytka (Bryza, Tajfun, Ibis, Gracja, Bursztyn, Etiuda, Legenda). W Polsce oficjalnie jest zarejestrowanych około 100 odmian ziemniaków. Mimo wszystko ciężko się czasami zorientować, co kupujemy. Dawno

Karo in the Kitchen
Kluski śląskie idealne 223

ziemniaki najbardziej mączyste, zawierające najwięcej skrobi- one łatwo się rozpadają, mają najczęściej jasny i sypki miąższ. Doskonałe na pieczone babki, farsze, np. do pierogów, na kluski, do purée, jako smażone placki, pyzy czy kopytka (Bryza, Tajfun, Ibis, Gracja, Bursztyn, Etiuda, Legenda).   W Polsce oficjalnie jest zarejestrowanych około 100 odmian ziemniaków. Mimo wszystko ciężko się czasami zorientować, co kupujemy

Karo in the Kitchen
Pierogi z białą kiełbasą i nutą chrzanu 265

każde kładziemy porcję farszu i zlepiamy pierogi. Wrzucamy na posolony wrzątek i gotujemy ok. 8 minut, od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy okraszone smażoną szalotką oraz przybrane rzeżuchą i nitkami chilli. Pierogi z białą kiełbasą i nutą chrzanu zajęły I miejsce w Konkursie Wielkanoc 2018 i muszę, choć nieskromnie przyznać, że były naprawdę wyśmienite. Ocenie podlegało: prezentacja dania

mojewypiekiinietylko
Pierogi z białą kiełbasą i nutą chrzanu 275

każde kładziemy porcję farszu i zlepiamy pierogi. Wrzucamy na posolony wrzątek i gotujemy ok. 8 minut, od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy okraszone smażoną szalotką oraz przybrane rzeżuchą i nitkami chilli. Pierogi z białą kiełbasą i nutą chrzanu zajęły I miejsce w Konkursie Wielkanoc 2018 i muszę, choć nieskromnie przyznać, że były naprawdę wyśmienite. Ocenie podlegało: prezentacja dania

mojewypiekiinietylko
Pierożki ziemniaczane z pieczarkami 1754

soli Farsz: 300 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki masła szczypta soli szczypta pieprzu Sos: 300 g śmietany ½ pęczka natki pietruszki ½ łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta soli Dodatkowo: olej do smażenia Przygotowanie: Ugotować ziemniaki w lekko osolonej wodzie. Wystudzić. Pokroić w drobną kostkę cebulę i pieczarki. Dusić ma maśle. Farsz doprawić solą i pieprzem oraz wystudzić. Ziemniaki ubić. Dodać do nich(...)Sposób 2: rozwałkować duży płat (o grubości 5 mm) i wykroić okręgi o średnicy 15 cm. Nałożyć porcje farszu na ciasto i zlepić brzegi. Pierogi obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni lub w garnku na sporej ilości oleju, na złoty kolor. Sos: Do śmietany dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawić. Krok po kroku: 1. Poddusić pieczarki

KuchniaWeDwoje.pl
Yaki gyoza – SMAŻONE NA PARZE JAPOŃSKIE PIEROŻKI Z MIĘSEM I WARZYWAMI 470

Chinach – Jiaozi. Te chińskie zazwyczaj wypełnione są mięsem wołowym połączonym z krewetkami, natomiast te japońskie mają cieńsze ciasto i bardziej czosnkowy aromat. Najczęściej przygotowuje się się metodą smażenia na parze. Co to znaczy? Zobaczcie w przepisie! Zapraszam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka – 150 g * sól – 1 szczypta * letnia woda – 80 ml FARSZ: * mielone mięso ( u mnie łopatka(...)sięgała do połowy wysokości pierogów i przykrywamy szczelną pokrywką. Po ok. 7-8 minutach, gdy woda wygotuje się zdejmuejmy pokrywkę, dno pomiędzy pierogami skrapiamy olejem i ponownie przykrywamy., Smażymy ok. 3-4 minuty na rumiano. Podajemy gorące

Ostra na Słodko
Pierogi ruskie z domowej pierogarni 176

zimne przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub praskę. Najlepiej ziemniaki ugotować dzień przed tym, jak będziemy planować lepienie pierogów (znacznie przyspieszy nam to pracę). Cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę, rozgrzewamy olej na patelni i smażymy, aż cebulka lekko się zrumieni. Przestudzoną cebulę dodajemy do ziemniaków, wsypujemy sól, pieprz oraz pokruszony w dłoniach twaróg, przy pomocy widelca dokładnie(...)dalej postępujemy jak w przepisie powyżej. Wykonanie okrasy: Cebulkę kroimy w drobną kostkę, rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy cebulkę, dodajemy sól i cukier, mieszamy, smażymy na średnim ogniu, aż cebulka ładnie się przyrumieni. Przepis na Pierogi ruskie w wersji do wydruku i PDF. Artykuł Pierogi ruskie z domowej pierogarni pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Placki ziemniaczane z pieczarkami 253

Takie najbardziej mi smakują, dodatkowo doprawione grubymi ziarenkami soli morskiej. W moim rodzinnym domu placki ziemniaczane były na porządku dziennym. Tata tarł ziemniaki, a mama smażyła placki. Placki ziemniaczane tak jak ruskie pierogi mogłam jeść codziennie, w końcu nie ma się czemu dziwić, takie proste dania są najsmaczniejsze! Zapraszam w takim razie na placki ziemniaczane rodem(...)bogatej wersji, do których przygotowałam smażone pieczarki z cebulką. Placki ziemniaczane z pieczarkami. Składniki na placki: 1/2 kg ziemniaków 3 łyżki mąki pszennej 1 jajko 1 mała cebula olej do smażenia jogurt domowy lub ze sklepu, kwaśna śmietana sól Placki ziemniaczane z pieczarkami, przygotowanie: Jak przygotować smażone pieczarki? Przepis znajdziecie tutaj . Jak przygotować placki ziemniaczane? Ziemniaki obieramy, myjemy pod bieżącą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z komosą ryżową w rosole 184

owoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać pierogi. W poniższym przepisie użyłam komosy ryżowej z dodatkiem białego sera. Podałam całość z rosołem, który przygotowałam na resztkach pieczonej kaczki. Rosół był lekko pikantny z dodatkiem trawy cytrynowej. Jeśli(...)Powinno to zająć około 5 minut. Wystudzić. Na patelnię wylać łyżkę oliwy, na której podsmażyć drobno pokrojoną zieloną cebulkę. Smażyć przez minutę na małym ogniu. W miseczce wymieszać schłodzoną komosę, ser biały, cebulkę smażoną, sól oraz pieprz. Ciasto na pierogi: mąkę przesiać na stolnicę, uformować mały wianuszek w środek którego wbić jajko. Przemieszać nożem. Dolewać stopniowo letniej wody

mecooks
Pierogi z komosą ryżową podawane w rosole z kaczki 220

owoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać pierogi. W poniższym przepisie użyłam komosy ryżowej z dodatkiem białego sera. Podałam całość z rosołem, który przygotowałam na resztkach pieczonej kaczki. Rosół był lekko pikantny z dodatkiem trawy cytrynowej. Jeśli(...)Powinno to zająć około 5 minut. Wystudzić. Na patelnię wylać łyżkę oliwy, na której podsmażyć drobno pokrojoną zieloną cebulkę. Smażyć przez minutę na małym ogniu. W miseczce wymieszać schłodzoną komosę, ser biały, cebulkę smażoną, sól oraz pieprz. Ciasto na pierogi: mąkę przesiać na stolnicę, uformować mały wianuszek w środek którego wbić jajko. Przemieszać nożem. Dolewać stopniowo letniej wody

mecooks
Pierogi ruskie ze szpinakiem 169

sól Przygotowanie: Ciasto na pierogi:  Do miski wsypujemy mąkę i wlewamy gorącą wodę, mieszamy aby składniki połączyły się, a następnie zagniatamy ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Farsz:  Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy rozgnieciony twaróg. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle i oleju(...)pierogi. Pierogi gotujemy partiami w osolonym wrzątku. Wyjmujemy łyżką cedzakową około 2-3 minuty po wypłynięciu. Cebule kroimy w kostkę i smażymy na maśle i oleju. Kiedy się przyrumieni doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem. Pierogi podajemy z podsmażoną cebulką

Smakowity Blog Kulinarny
Ruskie na oleju rzepakowym 184

zasadzie wszyscy, to co pachnie polską tradycją, to o czym się nie mówi w zasadzie... Odgrzejemy sobie dziś stary jak świat temat PIEROGI... I użyjemy do nich OLEJU RZEPAKOWEGO !  Będziemy na nim smażyć cebulkę na złoto, dodamy go ciasta, dodamy do gotującej się wody, do farszu... Dodamy go na wszystkich etapach podróży po pierogach. Będziemy go mieli(...)chłodzimy.  Najwyższej jakości twaróg przepuszczamy przez maszynkę do mięsa o średnich oczkach, następnie ugotowane wcześniej i schodzone ziemniaki .  Smażymy cebulkę na złoty kolor na złotym oleju rzepakowym.  Nie przypala się , nie dymi, nie czuć smażenia tylko delikatny słodkawy aromat cebulki. Dodajemy cebulke do ziemniaków i sera, następnie solimy, pieprzymy do smaku. Na koniec amarantus i...wyrabiamy farsz

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi ruskie. 1137

wrzątek, często mieszamy, gotujemy 1-2 minutki. OKRASA: 2 cebule olej sól pieprz         Okrasa. Cebule kroimy w kostkę i smażymy na złoto, doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowane pierogi polewamy tłuszczykiem z prażoną cebulką

Rozpustne gotowanie
Pierogi z kapustą i grzybami 159

barszczykiem, smażone, z sosem grzybowym, czy z masełkiem  . . . . . Składniki: farsz: 1 kg kapusty kiszonej 1 00 g grzybów suszonych 2 cebule sól, pieprz wegeta olej c iasto na pierogi: 60 dag mąki do 1 kg 1 jajko ciepła woda olej Sposób wykonania: Farsz : Umyte grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody, ugotować, odcedzić i zmielić na dużych oczkach

Darcia w kuchni
Zielony hummus, pasta z bobu 147

pasta z bobu z białym serem sałatka z bobem i fasolką szparagową jajko w koszulce z bobem razowy makaron z bobem i fasolką szparagową quinoa i smażone zielone warzywa pieczone młode warzywa pierogi z bobem i serem sałatka z kaszą orkiszową ryż z bobem i szpinakiem pasta z bobu z miętą letnia sałatka makaronowa z żółtymi buraka, bobem

Kulinarne przygody Gatity
Chrupiace świerszczyki 170

Pod zabawną nazwą chrupiące świerszczyki kryją się pyszne, malutkie rogaliki. Skąd nazwa? Pamiętacie niemiecki program na rtl,, Ich bin ein Star – Holt mich hier raus? Znany

dolcevitainmykitchen
Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem 326

albo pokroić w zapałkę. Skropić cytryną i olejem i posolić. Gotowe! Zobacz też menu na tydzień – fast and fryless – czyli szybko i bez smażenia. Artykuł Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Wigilijna sałatka śledziowa wg Aleex 241

pojawi się na stole podczas tej wyjątkowej, jedynej w roku wieczerzy. Mamy swoje ulubione potrawy, bez których nie wyobrażamy sobie świąt. W moim rodzinnym domu, oprócz smażonego karpia, barszczu z uszkami i pierogów, zawsze jest także sałatka śledziowa, którą wszyscy bardzo lubimy. Sałatka to zaledwie kilka składników, ale naprawdę pysznie skomponowanych. Jeśli jej nie znacie, koniecznie sięgnijcie

W mojej kuchni
Nadziewane schabowe (chrupkie!) 163

plastry sera tak, aby brzegi pozostały wolne. Połowę posyp ziarnami słonecznika, podczas gdy drugą zakryjesz całość. Zbij brzegi złożonych kotletów (podobny mechanizm jak przy lepieniu pierogów). Panieruj w jajku i bułce, smaż na rumiano. Jeszcze na patelni... Chrupiące, rozpływające się w ustach nadzienie

Karola gotuje
12 potraw wigilijnych. Dania wigilijne. 3495

obowiązkowo rolmopsy , ale też śledzie w oleju lub pod różnymi postaciami, – ryba w pomidorach – kapusta z grochem Wigilijne dania główne to: – Pierogi z kapustą i grzybami – karp smażony – Karp w galarecie – naprzemiennie krokiety z kapustą i grzybami. / rogaliki z kapustą i grzybami , / kapuśniaczki/ – łazanki z kapustą i grzybami A na wigilijny deser

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami 181

Wszystkim, którzy nie lubią lepić pierogów lub stać nad patelnią i smażyć naleśników na krokiety, a chcąc dochować wierności tradycji, chcieliby by na ich stole znalazła się kapusta z grzybami polecam przygotowanie tej pysznej tarty. Sprawdzi się zarówno jako przystawka jak też dodatek do czystego czerwonego barszczu. Żeby było jeszcze szybciej zrobiłam ją na cieście francuskim. Można użyć gotowego

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania