Pierożki ziemniaczane z pieczarkami i sosem śmietanowym to pyszny wegetariański obiad lub kolacja. Pierożki robi się z ugotowanych ziemniaków, więc gdy mamy pozostałości z obiadu z dnia poprzedniego można je w prosty sposób wykorzystać Danie kaloryczne, ale bardzo dobre, więc od czasu do czasu można sobie pofolgować Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 12 sztuk (4 – 6 porcji) Składniki: 700 g ziemniaków 3 – 4 łyżki mąki pszennej 3 – 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko ½ łyżeczki soli Farsz: 300 g pieczarek 1 c... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.