Ukrainie. Kucharka była Gruzinką i do tego przemiła, gdyż ez problemu oddała mi swój rodzinny przepis. Trzeba Ci bowiem wiedzieć, że ta potrawa jest jak nasz bigos albo pierogi, w każdym domu nieco inna, niby ta sama a jednak.. Ta wersja jest genialna, może dla tego że próbowałam go jako pierwsze, za to na pewno weszło na stałe
Ogrodnik w podróżyIdealne ciasto na pierogi i super pyszny mięsny farsz! Zapraszam po moje najlepsze pierożki pielmieni . Tradycyjny, sprawdzony przepis oraz wiele porad i kilka propozycji podania. Gorąco zachęcam do spróbowania. - rosyjskie pierożki - proste wykonanie i dokładny opis - świetna propozycja na wyjątkowy obiad
AniaGotuje.plSmaczny i zdrowy dodatek do obiadu, pełen witamin oraz wartości odżywczych Pasuje do ryb, mięs, potraw mącznych ( klusek , pierogów , krokietów ) i warzywnych ( placków ) . Wspaniale wzbogaci każdą potrawę Inne dodatki do obiadu… ** Duszone pieczarki ** Surówka z selerem naciowym ** Surówka ze świeżych buraków ** Surówka ze świeżych ogórków Składniki: 500 gram kiszonej kapusty 2 papryki czerwone 1 cebula
Kulinarny S.O.S.puree ziemniaczanym z czosnkiem, kapusta czerwona kiszona z czerwona cebulą, sos na bazie porto Tatar jagnięcy z sałatką z marynowanych rydzów i pomidorków, pieczony szpik kostny, oliwa z kolendry Pierogi z policzków wołowych, z sosem serowym, cebulą i włoskimi orzechami Ciastko czekoladowe z orzechami, sos wiśniowy, lody żurawinowe, ziemia z białej czekolady, mascarpone cytrynowe Bardzo smacznie nakarmiono
Tajemnice Smakukrowy wypasanej i karmionej w zgodzie z naturą. Swojska śmietana jest niepasteryzowana, pełnotłusta i obłędna w smaku. Aż na myśl przychodzą wakacje u babci, gdzie na stole czekały pierogi z jagodami, udekorowane taką właśnie śmietanką. Smak wiejskiego masła jest o niebo lepszy niż ten znany ze sklepu. W maśle możemy znaleźć witaminy, takie jak: A i D oraz niewiele
Kuchcik gotujeważny jeszcze tydzień, a nie do jutra. 3. Mroź nadmiar jedzenia Wiele produktów możemy mrozić - mięsa, ryby, owoce, warzywa. Ale równie wiele dań gotowych możemy zamrozić - zupy, ciasta, pieczywo, pierogi czy bigos. Jeśli więc zostanie Ci coś po świętach, może warto włożyć to do zamrażarki? 4. Dania zrobione "nawinie" Kolejną opcją jest przygotowanie dań, w których możemy wykorzystać
Z notatnika dietetykaRyba po japońsku ma pewnie tyle wspólnego z Japonią co ryba po grecku z Grecją, pierogi ruskie z Rosją a placki po węgiersku z Węgrami. Nie zmienia to faktu, że smakuje wybornie i warto przepis wypróbować. Jadłam już kilka ryb po japońsku, jedne smażone w bułce tartej drugie w cieście naleśnikowym, i właśnie ta druga opcja bardziej mi smakuje
Kocham..lubię..gotuję..jabłka, czosnek, kucharka i smażyć z 10 minut co jakiś czas mieszając na średnim ogniu - smażona cebula z jabłkiem, czosnkiem jest idealnym dodatkiem np. do mielonych kotletów, do kopytek, pierogów lub zimna do pieczywa........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięresztek kurczaka Po upieczeniu kurczaka zawsze zostaje sporo dobrego mięsa, z którymi nie wiadomo co zrobić, a wierzcie nam, że można zrobić mnóstwo pysznych dań: tortille enchiladas, jambalaye, pierogi, dania z woka i wiele innych. Zebraliśmy kilka naszych patentów na wykorzystanie resztek pieczystego (łącznie ze szkieletem, z którego można zrobić aromatyczną zupę pho) w trzech oddzielnych wpisach. Zachęcamy
Niedzielny kucharzczęści mąki, wbiłam żółtko i dolałam spirytus. Wlałam 1/3 szklanki gorącej wody. Wyrobiłam ciasto. Bardzo fajnie wyrabia się ciasto parzone. Jest takie cieplutkie i plastyczne. Rozwałkowałam grubiej niż na pierogi ok 3-4 mm. Z tej porcji wyszło mi 8 większych kółek wyciętych talerzykiem do kawy. Zrobiłam farsz. Cebulkę pokroiłam i to dość grubo. Czosnek przecisnęłam przez praskę. Kefir
Pieprzyć z FantazjąCześć! Odkąd pamiętam uwielbiałam pyzy. Fajnie było jak mama je robiła, ale przyszła pora i na mnie Z pewnością są mniej czasochłonne niż lepienie pierogów. Pierwsze moje pyzy nadziewałam pasztetową i przyznam, że chyba niedługo takie właśnie zrobię Pyszne są! Podam dzisiaj przepis na moje pyzy – białe pyzy z mięsem. Składniki: Na farsz mięsny
Pieprzyć z Fantazjącukier i truskawki połączyłam i zblendowałam. Takim sosem polewałam moje kluski na parze. Notatki: * w miarę potrzeby dodać mąki, ciasto ma być rzadsze w konsystencji niż to na pierogi, bardziej konsystencja przypomina wyrośnięte drożdżowe ciasto na bułki * można te kluski ugotować, ale smaczniejsze są na parze(dla mnie przynajmniej ) * miałam drobne truskawki, ale bardzo ładnie będą prezentować
Pieprzyć z Fantazjąugotowanym osobno drobnym makaronem lub z makaronem typu łazanki. (źródło: p. Urszula, Zgoda) Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA gdzie znajdziecie więcej regionalnych przepisów w tym chociażby przepisy na wigilijne pierogi
Trzeci talerzMieszamy, łącząc jednocześnie z roztopionym i przestudzonym masłem oraz kilkoma kroplami aromatu migdałowego, lub jeśli wolimy- rumowego. Tak przygotowaną masę wykorzystujemy do wypieku ciast, drożdżówek czy świątecznych potraw (np. pierogów). Możemy ją także przechowywać do kilku dni w zamkniętym pojemniku w chłodnym miejscu lub zamrozić
Kuchnia w czekoladzie