pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:184/458)

Pierogi z mięsem 146

nakładać farsz i sklejać mocno brzegi. tak samo postąpić z pozostałym ciastem i farszem. w garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i łyżka oleju wrzucamy delikatnie pierogi i gotujemy, od wypłynięcia około 3 minuty. wyłowić na talerz i polać (ja wykorzystałem cebulkę przesmażoną z mięsem

Camilla w kuchni
CALZONE Z KURCZAKIEM, FETĄ, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 283

Dziś międzynarodowy dzień pizzy, dlatego dziś proponuję Wam pizzę w innej formie, calzone, czyli pizza-pieróg.To pyszna i sycąca propozycja obiadowa.     SKŁADNIKI Ciasto: ok. 3 szkl. mąki pszennej, 20 g świeżych drożdży, 250 ml ciepłego mleka, 1/3 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 rozkłócone jajko, zioła prowansalskie do posypania Nadzienie(...)części. Z każdej części robimy kulkę, rozwałkowujemy na cienkie koło. Każde koło smarujemy przecierem, układamy szpinak, kurczaka, kruszymy fetę, układamy pokrojone w paski pomidory, posypujemy serem, zlepiamy brzegi jak pierogi, układamy na blasze wyłożonej pergaminem, Wierzch calzone smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy 20-25 min w 200 stopniach

słodki bratek
Kaszotto z warzywami (300 kcal) 142

brokuła, a całość posypujemy natką pietruszki. [caption id="attachment_7983" align="aligncenter" width="685"] Kaszotto z warzywami[/caption]   Zobacz inne przepisy z kaszą gryczaną: Pierogi Po Lwowsku Pieróg Biłgorajski Kotlety Z Kaszy Gryczanej (156 Kcal) Papryka Faszerowana Kaszą Gryczaną (292 Kcal) Sałatka Z Kaszą Gryczaną I Warzywami (Na Fit Lunch -170 Kcal) Artykuł Kaszotto z warzywami (300 kcal

e-PrzepisyKulinarne
Barszcz wigilijny z pierogami 110

zrobiliśmy barszcz przepisu Agaty Wojdy. Powiemy Wam tyle. Rewelka…na dodatek można go trzymać (wywar) w lodówce przez kilkanaście miesięcy. Podamy Wam przepis na idealny barszcz z pysznymi pierogami <3 Składniki 1,5 kg podłużnych buraków 4 liście laurowe 6 goździków 6 ziaren ziela angielskiego 6 kapeluszy podgrzybków suszonych 3 łyżki octu jabłkowego 2 winne jabłka 2 łyżki

R'n'G Kitchen
Pieczone pierożki z kapustą i kiełbasą 201

przygotować podwójną porcję ciasta, ciasto lepiej przygotowywać partiami – jedno się kończy robimy szybko drugie (to ciasto nie potrzebuje czasu na wyrastanie). Ja dziś resztę farszu wykorzystałam do tradycyjnych pierogów. Ciasto jak w tym przepisie Przygotowanie: Kapustę kiszoną zalewamy wodą (ciut powyżej poziomu kapusty), dodajemy kulki ziela angielskiego i gotujemy do miękkości. W tym czasie przygotowujemy ciasto: Do ciepłego

Słodkie okruszki
Kulebiak z kapustą i grzybami 130

Kulebiak z kapustą i grzybami Dziś podsyłam Wam sprawdzony przepis na duży drożdżowy pieróg wigilijny faszerowany kapustą i grzybami. Wspaniale pachnący i pięknie udekorowany będzie pyszną ozdobą świątecznego stołu!     Składniki: Ciasto: 250g mąki 15g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli pół szklanki mleka 1 jajko 40g masła Dodatkowo: Farsz – kapusta z grzybami PRZEPIS TUTAJ 1 białko

Blog z Apetytem
Spaghetti bolognese z papryką 211

Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ravioli z fetą i szpinakiem 172

Ravioli lubię za ciasto, za nadzienie, które można dowolnie komponować i za to, że jest takie pyszne. Ten włoski przysmak to alternatywa dla naszych tradycyjnych  obłędnych z resztą pierogów :)  Pierwszy raz jadłam je we Włoszech i się po prostu zakochałam...zwłaszcza w tych podawanych z oliwą  :) Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej 3 jajka

ChilliJemy
Empanadas , chrupiące pierożki 169

patelni , również na maśle , smażymy pokrojone pieczarki i papryczki jalapeno . Ciasto na pierożki rozwałkowujemy cienko , wycinamy okrągłe kawałki i na każdym umieszczamy farsz , pieczarki z jalapeno . Sklejamy w zgrabne pierogi . Smażymy na głębokim rozgrzanym oleju , aż zrobią się złociste i chrupiące . Podajemy na gorąco , po uprzednim odsączeniu na papierowym ręczniku . Doskonałe z salsą pomidorową i dipami . Smacznego ! Artykuł Empanadas

Ogrodnik w podróży
Rosół polski z pielmieniami, czyli kulinarna wyprawa do źródeł oryginalnego smaku 182

solą i pieprzem, dodajemy odrobinę wywaru i wkładamy do zamrażarki na około 1 godzinę. Ciasto cienko wałkujemy na omączonym blacie, szklanką wykrawamy kółka, nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy. Surowe pierogi przekrywamy ściereczką, aby nie wyschły. Gotujemy je partiami w dużej ilości osolonej wody, przez około minutę od wypłynięcia.  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- W pierwszej części spotkania eksperci ds. hodowli w firmie Sedar

Kulinarne przygody Gatity
Pierożki z dynią hokkaido i twarogiem 157

mieszając, następnie wlewamy 3 łyżki wody , zamykamy ogień i przykrywamy pokrywką. Kiedy dynie przestygnie rozgniatamy ją widelcem i mieszamy z pokruszonym twarogiem, doprawiamy solą i pieprzem. Nadzienie zamykamy w pierogach i tradycyjnie gotujemy w osolonym wrzątku. Podajemy ze skwarkami lub śmietaną

Gotowanie jest łatwe
Pierogi ruskie 198

Moje ulubione pierogi. Ziemniaczano-serowy farsz i delikatne ciasto. Wykonanie dość pracochłonne, ale naprawdę warto. Dobrze smakują również odsmażone na patelni lub okraszone podsmażoną cebulą. Ziemniaki ugotować w mundurkach do miękkości

Bullio
Bruschetta – szybka i smaczna przekąska 296

Bardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone pierożki z farszem z kaczki 232

Pyszne, sycące pierogi przygotowane z kruchego, półfrancuskiego ciasta. Wypełnione farszem z pieczonej kaczki doskonale komponują się z żurawinowym dipem. Zaletą tych pierożków jest to, że można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealna przekąska np. podczas oglądania meczu. Składniki na ciasto (50 szt pierożków): 200 g masła 500 g mąki pół łyżeczki soli 3 jajka

Kierunekuchnia