pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:192/458)

Pampuchy z kaszą gryczaną w sosie ogórkowym 224

Doprawić do smaku musztardą, solą i pieprzem. Gdyby sos był zbyt gęsty, można go podlać wodą. Gorący podawać z pampuchami. Smacznego :) #lowicz Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z kaszą , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: kasza gryczana , ogórki , pieczarki , twaróg

https:KKuchniaMniam
Orkiszowe pierogi z jagodami 161

Jagody są teraz łatwo dostępne, można z nimi przygotować dużo pysznych smakołyków. Dzisiaj mam dla Was przepis na smaczne pierogi, orkiszowe ciasto wypełnione po brzegi jagódkami! No to zawijamy rękawy i urabiamy ciasto! :)    Składniki na ciasto: 2 szkl mąki pełnoziarnistej orkiszowej, np. TOTA 1 żółtko szczypta soli 30 g miękkiego masła 2/3 szkl ciepłej wody Składniki

Trufelkowo
Pierogi z pieca w dwóch nadzieniach i sosem koperkowo- czosnkowym 155

jajkiem i dla ozdoby możemy podsypać pierożki suszonym koperkiem sezamem czy papryką. Widelcem warto zrobić jeszcze jakiś wzorek co sprawi ,że danie będzie wyglądać jeszcze bardziej apetycznie. Tak przygotowane pierogi pieczemy do rumianych kolorów przez ok. 20 minut. Ze słoiczka do małego garnuszka wylewamy nasz sos uniwersalny, dodajemy drobno przeciśnięty czosnek i pokrojony koperek. Zawsze możemy sos przed podaniem

W Moim Magicznym Domu
Ziemniaczana rolada z rybą 221

wodą i rozwinąć ściereczkę. Pokroić roladę na 1-1,5cm plastry i podać z gorącym sosem porowym. Smacznego! Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Na specjalne okazje , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: kremówka , por , wino , ziemniaki

https:KKuchniaMniam
Pieróg z ciasta francuskiego ze szpinakiem, boczniakami i mozzarellą 173

Pyszne i dość szybkie danie dziś przedstawiam. Pieróg z ciasta francuskiego jest idealny na obiad, czy wczesną kolację. To danie bardzo pożywne i bardzo aromatyczne, polecam do wypróbowania. Lubicie takie dania? Do czego używacie ciasta francuskiego? Pieróg z ciasta francuskiego ze szpinakiem, boczniakami i mozzarellą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Drożdżowe pierogi ze szpinakiem i serem feta 171

mojej rodziny, uwielbiam szpinak. Mogłabym jeść go pod każdą postacią. Osobom krzywiącym się na samo wspomnienie tego słowa polecam połączenie z serem feta. Dziś w w formie drożdżowych pierogów, pysznych zarówno na ciepło, jak i na zimno. Nadają się również do odgrzania w mikrofalówce. Składniki -50 dag mąki -3 dag drożdży -1 szkl. ciepłego mleka -łyżka cukru -3 jajka

Zielona Kuchnia
Pierogi z dyniowym farszem 169

blogach kulinarnych. A ja jak zwykle bez sił i ochoty do stania w kuchni. Ciężki jest jednak los studenta... Wyciągam z zamrażarki wspomnienie jesieni i poprawiam sobie humor pierogami i korzenną herbatą. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Wam życzę! Składniki Ciasto -50 dag mąki -jajko -1 szkl. ciepłej wody -2 łyżki oleju Farsz -ok 1 kg dyni

Zielona Kuchnia
Pierogi razowe z serem i ziemniakami 102

0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} No i wiecie…pierogi zrobimy, w zasadzie wszystko mamy…ser, ziemniaki (zostały z poprzedniego obiadu), cebula, śmietana, słonina, masło i !!!! Po przyjeździe z zakupów patrzymy do szafek a tam NULL! Nie ma mąki

R'n'G Kitchen
Jajecznica z kurkami 146

u017cymy do \u015bci\u0119cia od czasu do czasu mieszaj\u0105c. Gotowe!"]} Kurki są pysznym dodatkiem do wielu dań. Możemy używać ich do sosów lub na przykład jako nadzienie pierogów czy naleśników. Dziś ten leśny skarb urozmaici nam jajecznicę. Banalnie prosty przepis, który nikomu nie sprawi problemu. Kilka chwil i smakowite śniadanie gotowe. Sprawdźcie sami! Jajecznica z kurkami Czas całkowity

Mostek w kuchni
Pierożki ziemniaczane z pieczarkami 1699

placek o grubości 5 mm Sposób 2: rozwałkować duży płat (o grubości 5 mm) i wykroić okręgi o średnicy 15 cm. Nałożyć porcje farszu na ciasto i zlepić brzegi. Pierogi obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni lub w garnku na sporej ilości oleju, na złoty kolor. Sos: Do śmietany dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawić. Krok

KuchniaWeDwoje.pl
Sakiewki z truskawkami 97

Ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli około 1 szkl ciepłej wody Farsz: truskawki zasypane cukrem Ciasto wyrabiam jak na pierogi, jeśli uznam, że należy dolać ciut więcej wody, robię to. Rozwałkowuję ciasto. Wykrawam okręgi. Wkładam kilka truskawek i zamykam sakiewkę by powstało takie zawiniątko. Gotuję w wodzie. Podaję z posłodzoną śmietaną. Artykuł Sakiewki z truskawkami pochodzi

MojaQchnia.pl
Calzone ze szpinakiem, pomidorkami, roszponką, szynką i mozzarellą 148

calzone wywodzi się z Neapolu i dosłownie słowo to oznacza "pantalony", jako że ciasto przypomina rzekomo kształtem nogawkę męskich spodni. Moim zdaniem calzone, to nic innego, jak wielki pizzowy pieróg ;-) Próbuję sobie przypomnieć jak zaczęła się moja przygoda ze szpinakiem, ale nie potrafię. Wiem, że w moim rodzinnym domu się go raczej nie jadało. Tak myślę, że w szpinaku zakochałam(...)jedynie do połowy każdego placka i zostawiając odstęp 1 cm od brzegu) w następującej kolejności: mozzarella, szpinak, szynka, pomidorki koktajlowe i na koniec roszponka. Następnie całość zawinąć w duży pieróg, dobrze sklejając boki. Włożyć calzone do piekarnika i piec około 15 minut. Podawać od razu. Agronomowie Bonduelle selekcjonują ziarna do siewu oraz pomagają rolnikom wybrać właściwy czas siewu, właściwy sposób

Passions hobbies life
Serowe knedle z truskawkami 128

Taki owocowy obiad z pewnością zasmakuje każdemu. Szybko,tanio i smacznie. Pierogi już były,teraz kolej na knedle.  Czerwiec jest dla mnie takim truskawkowym miesiącem,moją kuchnię opanowały truskawki.  500 g twarogu półtłustego 2 jajka 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1 łyżka cukru z wanilią szczypta soli 18 szt średnich truskawek do polania: 200 ml jogurtu

Kolorowa kuchnia Elki
Gniocci z polędwiczką w pesto 129

Gniocci , czy gniotki jak je nazywam, to nic innego jak nasze swojskie kopytka. Myślę, że zbyt nie zaryzykuję, jeśli stwierdzę, że jako naród uwielbiamy wszelkiego rodzaju kluchy, kopytka i pierogi. Dość zabawnym wydaje mi się, że tłumaczenie słowa gniocci, oznacza "grudy". Jakoś mi ich nie przypominają. Niemniej jednak czasem warto coś odmienić w naszej kuchni.  Składniki na Gniocci

Karczma Honorietty
SZPINAKOWE PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 162

Uwielbiam pierogi, mogła bym je jeść zawsze, wszędzie i o każdej porze. Dziś postanowiłam pokombinować z ciastem francuskim. I tak oto powstały chrupiące szpinakowe pierożki. Doskonale smakują na ciepło, dają też radę jako zimna przekąska. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 300 g świeżego szpinaku 6-7 suszonych pomidorów z zalewy 70 g dobrej gatunkowo fety 1 łyżeczka masła(...)doprawiając do smaku solą i pieprzem. Z ciasta francuskiego przy pomocy szklanki wykroić koła. Na środku każdego, ułożyć po kopiastej łyżeczce farszu. Złożyć je na pół jak pieróg, a brzegi ciasta skleić zagniatając je widelcem. Gotowe pierożki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmarować rozkłóconym jajkiem i piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym

Kuchnia w opałach