pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:134/458)

Ravioli ze szparagami, mascarpone i gorgonzolą! 119

orkiszowej typ 700 - 2 żółtka - 1 całe jajko - 1 duża łyżka oliwy z oliwek - ciepła woda - szczypta soli - ulubiona przyprawa do warzyw Jak zagnieść ciasto na ravioli: - ciasto na pierogi wszelakie zagniatamy nożem, siekamy na stolnicy tak naprawdę mąkę z żółtkami, jajkiem i oliwą z oliwek, ciasto powinno nam się tak jakby kruszyć, na samym końcu dodajemy ciepłą(...)kuchennym. Wiązania glutenowe w cieście się rozluźnią i będzie idealne do wałkowania i do formowania pierożków. Do ciasta na ravioli dodajemy oliwę z oliwek, to dzięki niej ciasto na pierogi nigdy nie będzie się kleiło do rąk ani do blatu ;-) Sól dodajemy zawsze do ciasto, ponieważ ma właściwości strukturotwórcze, dlatego zawsze też dodajesz szczyptę soli do piany z białek

SMYKWKUCHNI
Pierogi ze szpinakiem, ziemniakami i pomidorami 74

Dziś coś jarskiego i bardzo ciekawego na wigilijny stół. Propozycja dla wszystkich , którzy do tradycyjnych dań chcą dodać troszkę nowości . Pierogi są pyszne, zdrowe i uważam dość ciekawe. Do farszu dodałam suszonego szczypiorku Piątnicy - jest to interesująca przyprawa, która w kuchni może znaleźć wiele różnych zastosowań. Polecam tą przyprawę jak również inne z tego sklepu :) Pierogi ze szpinakiem

Kuchnia Pełna Emocji
Szpinakowe pierogi z fetą 118

Pyszne nadzienie ze szpinaku z cebulą i twardego sera feta sprawi, że pierogi będą częstym gościem na Waszym stole.… Czytaj dalej Szpinakowe pierogi z fetą

Pij soki wyciskane
Ukraina - Wareniki z wiśniami (Вареники з вишнями) 81

Poza nazwą, ukraińskie wareniki w zasadzie niczym się nie różnią od polskich pierogów. W Polsce najczęściej jemy pierogi ruskie, z kapustą i grzybami, z serem czy truskawkami. Na Ukrainie mniej popularne są farsze z dodatkiem sera, częściej można spotkać wareniki z ziemniakami, makiem czy właśnie wiśniami. Te ostatnie zupełnie skradły nasze serce podczas wizyty we Lwowie

Roślinożerni urlopowicze
Pierogi z soczewicą i pieczarkami 71

kolei wałkujemy je na stolnicy na dość cienki placki. Za pomocą dużej szklanki wycinamy kółka. Następnie na każde kółko nakładamy łyżką porcję farszu. Brzegi ciasta łączymy i zlepiamy. Pierogi wrzucamy do gotującej się powoli wody i gotujemy około 3 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Pierogi podajemy od razu po ugotowaniu lub podsmażone np. z dodatkiem zeszklonej cebuli

Qchnia po prostu
Pierogi z mięsem z drobiowym (z rosołu) 97

Oboje z mężem nie przepadamy za mięsem z rosołu, dlatego zawsze staram się wymyślić taką postać tego mięska, aby była dla nas "zjadliwa". Dziś padło na pierogi i to był naprawdę strzał w dziesiątkę.Dobrze doprawiony pikantny farsz z zieloną pietruszką i niezwykle mięciutkie ciasto pierogowe zamieniły "zwykłe" udka z rosołu w niezwykle pyszną potrawę. Do tego koniecznie mnóstwo(...)kleisty.    Ciasto odcinać po kawałku, wałkować dość cienko i za pomocą szklanki lub ringu wycinać krążki. Na każdy krążek nakładać czubatą łyżeczkę farszu, a ciasto dokładnie skleić. Pierogi gotować w posolonym wrzątku, są gotowe 1,5 minuty po wypłynięciu. Podawać z zeszkloną na maśle cebulką. Smacznego

Krylowa Kuchnia
CIASTO NA PIECZONE PIEROGI 75

Pierogi z tego przepisu mają jedną, bardzo poważną wadę… ciężko się od nich oderwać Zawsze, gdy Babcia je przygotuje, znikają w zastraszającym tempie (prosto z pieca są rewelacyjne!). Składniki: 7,5dl mąki 2dl kwaśnej śmietany 250g masła lub margaryny 1 łyżeczka cukru szczypta soli szczypta gałki muszkatołowej jajko (do posmarowania) suche składniki posiekaj z tłuszczem dodaj śmietanę, siekaj/zagniataj(...)złote) Smacznego! *pyszne są z nadzieniem pieczarkowym – zmiksuj podsmażone z cebulką pieczarki, dopraw solą i pieprzem i gotowe Kliknij, jeśli chciałbyś wesprzeć rozwój bloga Dziękuję! Artykuł CIASTO NA PIECZONE PIEROGI pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com
"Ruskie" kopytka 104

Kolejna propozycja dla wielbicieli serowo-ziemniaczanego farszu podejrzana w necie, lecz bez potrzeby mozolnego lepienia pierogów. Wszystkie składniki tak jak do do ruskich pierogów tym razem zagniecione razem i uformowane na kształt kopytek. Z ulubioną omastą to smaczny, wegeteriański obiad. Odgrzewane, przysmażone na patelni są jeszcze smaczniejsze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierogi ukraińskie z soczewicą 105

pyszne pierogi zrobiłam z ciasta razowego i to był dobry pomysł. Wyszły chrupiące z kremowym wnętrzem. Polecam na jesienne obiady. Ukraińskie pierogi z soczewicą. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pierogi z jagodami 134

Obowiązkowe pierogi w sezonie jagodowym. Polewam je kwaśną śmietaną i posypuję cukrem. Przepis na około 40-45 średniej wielkości pierogów. Jagody umyć i dokładnie osuszyć na durszlaku. Przygotować ciasto. W gorącej

Bullio
Jajecznica z pomidorami i szynką 156

Jajecznica z pomidorami i szynką to pomysł na smaczne i bardzo pożywne śniadanie. Najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem. Do jej przygotowania możecie użyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomysł na śniadanie – jajecznica z ketchupem 248

Ten pomysł wielu z Was zszokuje, jednak część osób uważa go za pyszne danie śniadaniowe. Jajecznica z ketchupem, podana na chrupiącym toście to coś oryginalnego :) Sprawdźcie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smakowite pierogi z bobem i twarożkiem, posypane pistacjami – ale rozpusta! 112

wiecie, że pierogi są najpyszniejszym wynalazkiem(...)świecie?! Na pewno wiecie! Skoro już wiecie, to z bobem i serkiem spróbujcie, a pistacji na posypkę nie żałujcie! Poznacie niesamowity i smakowity zielony przysmak niepospolity ;) Artykuł Smakowite pierogi z bobem i twarożkiem, posypane pistacjami – ale rozpusta! pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek 159

Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek i papryka to bardzo pożywne śniadanie, które doda energii na długi czas. Takie śniadanie najlepiej jest przygotować w weekend, kiedy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem 220

Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem to szybki danie na smaczne śniadanie. Pokażę Wam w jaki sposób sprawić aby jajecznica była jeszcze bardziej puszysta. Jajecznica ze szczypiorkiem najlepiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!