pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:109/458)

Pierogi z dzika 149

ściereczką i odstawić na 10-15 minut aby odpoczęło. Gdy ciasto „odpocznie” można lepić pierogi. Ciasto rozwałkować, wycinać koła, na środku każdego układać porcję farszu, ciasto zlepiać formując pierogi. Wrzucać do wrzącej osolonej wody, zamieszać, przykryć pokrywką. Gotować 3 - 4 minuty od zagotowania. Gdy pierogi się ugotują należy je wyjąć. Podawać z sosem. zastawa

królestwo garów
Wegańskie leniwe pierogi 152

mniej czasochłonne niż pierogi, cóż, faktycznie, ale jeżeli będziecie mało czuli to wyjdą Wam niezgrabne gargamele, więc nakład pracy według mnie jest taki sam jak przy pierogach klasycznych faszerowanych, ale te to jest delikates! Gabi stwierdziła, że po raz pierwszy jadła aż tak dobre, a że ma 87 lat to chyba wie co mówi składniki na 6 porcji(...)lubie w tej drugie wersji. Podawaj z bułką tartą i cukrem, dodatkowo możesz tez posypać siekanymi orzechami, ja strarłam na tarce kilka orzechów brazylijskich. Smacznego!   Artykuł Wegańskie leniwe pierogi pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Pierogi ruskie 130

Próbowaliście już moje najlepsze ciasto na pierogi ? A pierogi ruskie? Moje ulubione. Już zawsze będą kojarzyć mi się z moją babcią, która robi najpiękniejsze i najsmaczniejsze pierogi na świecie:)  Składniki: 0,5 kg przesianej mąki pszennej 3 łyżki przesianej mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 0,5 szklanki ciepłej wody (koniecznie jak najcieplejszej) 1 szklanka ciepłego mleka

Cukiernia Pychotki
Nova Pierogova – Pierogi, Marina i Stare Miasto 116

która nie lubiłaby pierogów. Najlepsze są te domowe, ręcznie lepione, z pysznymi i aromatycznymi farszami, które wzbudzają zachwyt. Wybraliśmy się do gdańskiej restauracji Nova Pierogova by sprawdzić, jakich pierogów możemy tam skosztować. Artykuł Nova Pierogova – Pierogi, Marina i Stare Miasto pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Derelye - pierogi z dżemem. 128

wyrobieniu należy je schłodzić w lodówce, aby ułatwić sobie wałkowanie. To ostatnie pominęłam. Po prostu odrywałam kawałki ciasta i w dłoniach formowałam kulisty placek, do którego nakładałam nadzienie. Pierogi podaje się polane roztopionym masłem z bułką tartą i posypane cukrem. Składniki: 250 g twarogu półtłustego  70 g kaszy manny 60 g stopionego masła 100 g mąki pszennej(...)kaszą manną i solą, dodać do utartej masy i wyrobić ciasto. Przykryć folią i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy, wykrajać kółka i lepić pierogi. Gotować w osolonej wodzie przez 5-6 minut od wypłynięcia

zadanie-gotowanie
domowe pierogi z brokułami 135

elastyczne ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masłem. składniki na farsz z brokułami: ok. 300 g brokułu 70 g sera żółtego 130 g sera białego 1 mała cebula 4 ząbki czosnku (mniej

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi drożdzowe z pasztetem (smażone) 102

zmienić! Tym razem postawiłam na proste ciasto drożdżowe i łatwe nadzienie z pasztetu. Całość wyszła niezwykle pyszna i dość szybka w przygotowaniu. Sami spróbujcie! A dla przypomnienia inna wersja pierogów pieczonych - klik . 2,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mleka (ciepłego) 1 jajko 7g drożdży instant (1 opakowanie) 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki cukru  1/2 łyżeczki soli(...)Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić i podzielić na kilka części. Każdą z nich cienko rozwałkować i za pomocą szklanki - wykrawać okręgi. Na każdym kawałku ułożyć po odrobinie pasztetu. Wszystkie pierogi złożyć na pół i mocno zlepić - dociskając palcami lub widelcem. Pierożki smażyć (partiami) na rozgrzanym oleju - do momentu, aż uzyskają złoty kolor. Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu. www.profi.com.pl

Di gotuje
Włoskie pierożki z serem i pieczarkami. 458

rąk. Ciasto rozwałkować na placek grubości około 5 mm, szklanką lub kubkiem wykrawać koła i nakładać farsz z pieczarek i jedną kostkę sera. Zlepiać jak tradycyjne pierogi. Następnie pierogi maczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony. Olej powinien sięgać do połowy pieroga. Po usmażeniu osączyć na ręczniku papierowym. Można podawać

Radość kipiąca uśmiechem.
Pierogi z jagodami 92

dzieciństwa. Rodzinne spacery po lesie, wykrawanie kółek z ciasta i najprzyjemniejsze - zajadanie się gotowymi pierożkami. Szkoda, że nie rosną one w lesie cały rok, ale w sezonie - takie pierogi to obowiązkowa potrawa! Nie lubię bawić się ciastem, jednak dla efektu... - zrobię wszystko.   Chyba nie muszę pisać, że są pyszne? Ciasto: 1 jajko 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody(...)kształty (wycinałam serduszka i kółka). Na środku każdego kawałka ciasta położyć odrobinę jagód i ciasto zgiąć na pół lub przykryć drugim kawałkiem, a brzegi mocno posklejać - dociskając np. widelcem. Pierogi wrzucać na wrzącą i osoloną wodę (z dodatkiem oleju). Następnie je zamieszać i gotować (na małym ogniu) przez około 2 minuty - od momentu wypłynięcia. Można podawać polane śmietaną i/lub

Di gotuje
Pierogi z jagodami 167

Dziś zapraszam na pyszne pierogi z jagodami <3 Idealne na obiad lub kolację. Najlepiej smakują podane z słodką śmietanką. Pyszne! Pierogi z jagodami Składniki: 2 szklanki mąki, jajko, woda, 1/2 l jagód, 4 łyżki cukru, łyżeczka cukru waniliowego. Wykonanie: Jagody myjemy, osuszamy na cedzaku. Jagody mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Z mąki, jajka, oleju i wody(...)wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy koła, na które nakładamy nasze nadzienie. Następnie sklejamy pierogi i wrzucamy je do lekko osolonej wody. Gotujemy 3-5 minut na małym ogniu. Smacznego

paapilotkaa
Pierogi z tartymi ziemniakami i bryndzą 117

smaku solą, pieprzem i cukrem. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto wałkować. Układać na nim niewielkie porcje farszu, przykrywać kawałkiem ciasta i wycinać pierogi (każdy oczywiście robi i lepi pierogi tak jak lubi). Wrzucać do wrzącej osolonej wody, zamieszać, przykryć pokrywką. Gotować 3 - 4 minuty od zagotowania. Gdy pierogi się ugotują należy je wyjąć. Podawać z wody lub podsmażone

królestwo garów
Pierogi na słodko z jabłkami 189

Pierogi w wersji na słodko należą z pewnością do ulubionych. Miękkie ciasto, soczysty farsz i nic więcej nie trzeba do szczęścia :) Zapraszam! Pierogi z jabłkami -ciasto na pierogi: 400 g mąki  250 ml gorącej (ale nie wrzącej) wody  1 jajko szczypta soli -farsz: 2 duże jabłka łyżka cukru (opcjonalnie) -dodatkowo: klarowane masło lub śmietana Przygotowanie

Tagebuch po polsku
pierogi z truskawkami 144

gładkie ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy truskawkę, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone domowym masłem klarowanym lub śmietaną i posypujemy np. cukrem różanym Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
7 pomysłów na szybki wegański obiad cz. 2 181

również na przekąskę (zarówno na ciepło, i na zimno np. na wynos do pracy:) Przepis: Nuggetsy z kaszy jaglanej 3.  Pierogi "ruskie" Jeżeli tęsknicie za tradycyjnymi pierogami "ruskimi", to koniecznie musicie wypróbować te, które zamiast sera mają kaszę jaglaną. Smak identyczny z oryginałem. Do tego skwarki z pietruszki i obiad idealny gwarantowany :) Musimy poświęcić chwilkę na lepienie(...)potem będziemy już tylko jeść i jeść :D Przepis: Pierogi "ruskie" z kaszą jaglaną 4. Najprostszy dal z soczewicy Kolejne egzotyczne danie, które nasyci wasze brzuchy i rozsmakuje podniebienie. Dal z soczewicy jest nie tylko prosty, łatwy i przyjemny, ale przede wszystkim niesamowicie smaczny :D Przepis: Najprostszy dal z soczewicy 5. Burgery Dla wszystkich fanów fast foodu burgery

Bananowe Pole
Najlepsze ciasto na pierogi + pierogi z truskawkami 120

Wypróbowałam wiele przepisów na ciasto na pierogi, bo a to wychodziło mi za twarde, a to nie chciało się zlepić. Ten przepis jest idealny. A pierogi z truskawkami to wspomnienie lata i pierogów lepionych przez moją babcię, która nauczyła mnie robić takie śliczne falbanki na brzegach:) Składniki: 0,5 kg przesianej mąki pszennej 3 łyżki przesianej mąki

Cukiernia Pychotki