Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Kiedy rozpoczyna się sezon na jagody, koniecznie muszę zrobić pierogi z tymi pysznymi owocami. Moja rodzina uwielbia je, szczególnie polane śmietaną. Składniki: Ciasto: 0,5 kilograma mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko 2 łyżki oleju szczypta soli Farsz: 500 gram jagód cukier Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnice, wbijamy jajko, wlewamy wodę wymieszaną z olejem i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto cienko wałkujemy, szklanką wycinamy krążki, nakładamy po łyżce jagód i posyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję