Blueberry Corner by "jagodzianka" Kandyzowana skórka z pomarańczy jest smacznym dodatkiem do niektórych ciast i ciastek. Keksy, mazurki, serniki, makowce czy pierniki, często są … Przeczytaj cały artykuł Post Kandyzowana skórka z pomarańczy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerszklanki oleju 2,5 szklanki mąki 6 szklanek drobno startej marchewki 9 łyżek maku 1,5 łyżeczki cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika 500g mascarpone 200 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Cienkim strumieniem wlać olej.Dodać mąkę z przyprawami,proszkiem do pieczenia
Wielki apetytgorącej wody i mogłam bawić się dalej. DecoPen to świetne urządzenie, z kórym poradziłą sobie nawet moja 4 letnia córka.Jeśli w tym roku planujecie dekorowanie świątecznych pierników na pewno przyda się wam w waszej kuchni. Jestem pewna,że ten zestaw zawojuje serca waszych maluchów.Od momentu pierwszej próby będą stałą częścia kulinarnego programu każdeo Kinderballu. Zestaw Jungle marki
Wielki apetytimbir ,cynamon czy goździki, przez co napój ma bardziej konkretny ale i intensywniejszy aromat niż Inka . Nie przeszkadza on jednak i jest dość łagodny, przypomina bowiem łagodny smak piernika. Jest idealnym trunkiem na zimowe i wiosenne czy jesienne chłodne wieczory. Dodatki smakowe idealnie uzupełniają naszą potrzebę smakową przypadającą na okres Świąt Bożego Narodzenia, właśnie przez wspomnianą powyżej piernikową nutkę
KreatywnePinyprostu bajka. Mam nadzieję, że takie połączenie również Wam posmakuje :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych ok. 250 ml mleka 1 łyżeczka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 5 suszonych śliwek migdały Płatki zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. Dodać kakao i pokrojone śliwki, wymieszać. Przełożyć do miseczki i podawać z migdałami :) Smacznego
Chocolate Muffin BlogBataty czyli słodkie ziemniaki - bardzo fajne jako dodatek do dania głównego lub przekąska. Jest to bardzo prosty przepis - z serii pokrój i włóż do piernika (; Zachęcam do spróbowania. Składniki (4 porcje - jako dodatek do dania głównego: 2 bataty 1 łyżeczka suszonego, sproszkowanego imbiru 4 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli Przygotowanie
Pora na pora i pomidorasernik 3 całe jajka 3 żółtka 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 500 g puree z dyni 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika LUB po 1/2 łyżeczki kardamonu, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej. Wszystko powinno mieć temperaturę pokojową. Składniki wszystkie dodajemy do miski i miksujemy (nie za długo żeby za bardzo sernika
JedzeniomaniaChrupiące i pełne orzechów. Zachęcam do spróbowania, a najlepszą rekomendacją jest zadowolony brzuszek moich domowników. "Iza, mówiąc szczerze..to te Twoje ciasteczka są dużo lepsze niż te pierniki ze sklepu" - słysząc to po naszym "cheat mealu" uradowało mi się serducho :) Składniki na 7 dużych ciastek: 60g płatków owsianych 20g otrąb owsianych 30g odżywki białkowej 1/2 łyżeczki sody
Czarnawisienkabardzo smaczne a dodatkowo powstaje bardzo szybko. Składniki: 350 g maki pszennej 50 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do piernika 175 ml oliwy z oliwek 375 g cukru kryształu 3 jajka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 500 g obranej cukinii 100 g posiekanych orzechów włoskich lub laskowych Mąkę, kakao, proszek
Made By Mom And Soninspiracji i pomysłów na to co ugotować i upiec, ale już rozpoczęłam przygotowania. W lodówce już leżakuje angielski pudding (przygotowuje się go na 2 miesiące wcześniej) oraz ciasto na piernik staropolki (ciasto leżakuje 6 tygodni przed pieczeniem, a potem trzeba go upiec tydzień przed świętami). Oczywiści przepisy pojawią się na blogu w okolicy świąt. Czym moja praca różni się
Mama Gotujechałwą. Tort udekorowałam czekoladą plastyczną i masą cukrową . Tort wyszedł fajny, niezbyt słodki. Składniki: biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki ½ szklanki kakao 3 łyżeczki przyprawy do piernika krem: 600 ml śmietany 30% 100 g chałwy 60 ml mocnej kawy 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody dodatkowo: ¾ szklanki likieru kawowego słoik dżemu wiśniowego (250g - 280g) wiśnie w zalewie
Mama Gotujejest on o niebo lepszy. Składniki: ½ szklanki brandy 250 g masła ¼ szklanki brązowego cukru ¼ szklanki białego cukru 3 jajka 1 szklanka mąki 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki przyprawy do piernika 250 g tartej bułki 150 ml mleka 360 g rodzynek (2 ½ szklanki) 135 g daktyli (1 szklanka po posiekaniu) 145 g suszonych moreli (1 szklanka po posiekaniu
Mama Gotujepijaną pigwą SKŁADNIKI: 1 i 3/4 szklanki mąki pszenne 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 0,5 opakowania przyprawy do piernika 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka pigwy w spirytusie rodzynki cukier puder kropla aromatu migdałowego i waniliowego W misce wymieszać
MarciochaKucharzyKwaśno- słodki deser Gorące maliny z piernikiem i bitą śmietaną SKŁADNIKI: mrożone maliny pierniczki śmietana 30% lub 36% cukier kakao Malinki powolutku zagotować. Jeśli są zbyt kwaśne można dodać łyżeczkę cukru. Pierniczki zmiksować a śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Do dużej szklanki wsypać zmiksowane pierniczki, dodać gorące maliny a na sam wierzch ułożyć bitą śmietanę. Całość posypać kakao
MarciochaKucharzyJeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo – kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej formie. Raz już się za nią brałam, ale babeczki nie chciały opuścić foremki. Teraz ją lekko natłuściłam i wyskakiwały bez problemu. Przepis na te babeczki jest bardzo prosty
Pink Envelope