Niedawno w ofercie Sante pojawiła się mielona łuska gryczana. Do tek pory myślałam, że grykę wykorzystuje się tylko do produkcji kaszy i mąki. Okazało się
Kulinarne przygody GatityDziś przedstawiam przepis na krakowskie obwarzanki :) Do ich przygotowania zainspirował mnie Łukasz i jego kuchnia. Przepisów na obwarzanki jest w sieci zatrzęsienie, ale łączy je jedno
My Culinary ArtKażda pizza zaczyna się od ciasta. Niektórzy lubią cienkie i bardzo chrupiące, inni puszyste i mocno przypieczone. Ja uwielbiam to ciasto chlebowe – zawsze z przypieczoną złocistą
Karo in the KitchenTo najpyszniejsze smarowidło do chleba jakie do tej pory zrobiłam .Dawno temu nie znosiłam prawdziwego ,sklepowego paprykarza ,bo zawsze coś nieprzyjemnie chrzęściło między zębami .W domowym
Ladylaura.Chleb z samych ziaren nazywany także chlebem życia. Nie zawiera mąki, cukru, jajek ani drożdży. Podaję wersję bez glutenu. Ale jeśli nie zwracasz uwagę na gluten
Bon Appetit MałgorzatyChlebek z mąki pszennej i żytniej sam w sobie jest smaczny i zdrowy, a jeśli dodamy do niego oliwek, będzie inny, wyjątkowy. Oliwki przez to
Moniki SmakołykiDzisiaj przepis na ser smażony z kminkiem, który robiła moja babcia. No, może nie do końca… bo babcia robiła go z prawdziwego wiejskiego twarogu, który
Oryginalny smakOstatnio na Fb zaciekawił mnie przepis na chleb na owsiance. Chleb ten pieczono w akcji " Wypiekanie na śniadanie ". Choć nie biorę udziału w tych
Ewa w kuchniKilka razy zabierałam się za różne chleby i z różnym skutkiem. Chleb kukurydziany - zakalec, kamienne bułeczki i chleb z garnka - oklapnięty i twardy. W końcu trafiłam
Mania WypiekaniaJakiś czas temu znalazłam sklep internetowy Biogra , który w swojej ofercie ma wyłącznie produkty orkiszowe. Oferta nie jest szczególnie rozwinięta, ale mają tam to co potrzebowałam
Blondynka GotujeROBI SIĘ JE BŁYSKAWICZNIE,NIE TRZEBA CZEKAĆ AŻ WYROSNĄ,TANI I PROSTY PRZEPIS-A PRZY TYM SĄ NAPRAWDĘ PYSZNE SKŁADNIKI: 400ML MAŚLANKI 450 G MĄKI 1
Swojskie jedzonkoCHLEBEK ZIOŁOWY ZE SŁONECZNIKIEM JEDEN Z MOICH ULUBIONYCH WYPIEKÓW,DO KTÓREGO BARDZO CZĘSTO WRACAM, DELIKATNY ZIOŁOWO-CZOSNKOWY SMAK JEST NAPRAWDĘ DOSKONAŁY SKŁADNIKI: 3 ŁYŻKI OLIWY Z
Swojskie jedzonkopyszne muffinki tym razem na słono,świetne jako zakąska na imprezę ,lub po prostu jako bułeczka,pięknie pachną ziołami i jeszcze lepiej smakują-polecam serdecznie-Kasia
Swojskie jedzonkopyszne-szkoda zbędnych słów ,proste do zrobienia,bułeczki z pysznym nadzieniem z serków ziołowych,czosnku,i masła-mięciutkie,na wierzchu przyrumieniony żółty ser,super i na
Swojskie jedzonkoDzisiejszym chlebem otwieram w kuchni sezon na dynię, którą uwielbiam i którą zarażam kolejne osoby w swoim otoczeniu. Chleb jest na drożdżach, więc na efekt nie
Weekendy w domu i ogrodzie