pieczywo - 17769 przepisów (strona:684/1185)

Ekspresowa Pasta z Makreli z Puszki 164

były to duże ilości tych przypraw, gdyż ryba z puszki miała już swój własny smak, a rukola nadała ostrości. Pozostało tylko pastę przełożyć do miseczki i nakładać na pieczywo. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Zupa ziemniaczano - porowa 160

gęsty, bardzo smaczny, prosty i... przyjazny dla naszego portfela :) Fantastycznie komponuje się z wędzonym łososiem czy krewetkami- wtedy krem jest bardziej treściwy- polecam również dodatek grzanek czosnkowych czy chrupkiego pieczywa. * wywar warzywny- 800 ml * por- 3 duże sztuki * ziemniaki- 3 duże sztuki * cebula- 1 szt. * masło klarowane- 50 g * czosnek- 1 ząbek * ziele angielskie- 5 szt. * listek laurowy

Kraina Miodem Płynąca
Pasta do kanapek z zielonego groszku 181

zmieszać razem i zmiksować przy użyciu blendera. Pasta jest gotowa w zaledwie kilka minut. Jest idealna do kanapek i jako dodatek do mięs i przystawek. Wyśmienicie smakuje do ciemnego pieczywa. Można ją przechowywać w lodówce w opakowaniu termicznym bądź w kubeczku/ miseczce pod przykryciem folii spożywczej Smacznego

KreatywnePiny
Pasta jajeczna z twarożkiem i cytryną 129

więcej śmietany. Jeśli pasta jest za rzadka dodać kolejne jajko bądź odrobinę twarogu (gęstość jest uzależniona od produktów jakich używacie, wielkości jajek i konsystencji twarogu).  Podawać ze świeżym pieczywem bądź jako dodatek do przystawek Smacznego

KreatywnePiny
Dżem pomidorowy 169

Dżem z pomidorów jest przepyszny. Poznaliśmy przepis będąc w Hiszpanii. Idealny do pieczywa, słodkich i drożdżowych bułeczek, czy przystawek. Sprawdźcie koniecznie na naszej stronie kategorie-> przystawki, gdzie znajdziecie inspiracje z wykorzystaniem tego smakołyku :) Składniki: ( na 1 słoiczek około 250-300 g) 1 kg pomidorów około 180-250 g cukru odrobina soku z cytryny max. pół łyżeczki ekstraktu z wanilii

KreatywnePiny
Domowa granola kokosowa 198

półtłustego mleka, kawałek żółtego albo białego sera, kubek naturalnego jogurtu. Nie zapomnij o produkcie zbożowym zawierającym błonnik, witaminy z grupy B, białko i węglowodany; zjedz kromkę ciemnego lub pełnoziarnistego pieczywa, miseczkę płatków kukurydzianych lub muesli. http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/zdrowe-sniadanie-na-dobry-start_35644.html Nabiał dostarczy ci wapnia, białka oraz witamin A i D; może to być np. szklanka półtłustego mleka, kawałek żółtego albo białego sera

Kulinarne przygody Gatity
Pasta ze słonecznika z kolorowym pieprzem 200

oryginalny pochodzi od Olgi Smile [ klik] . Zauroczył mnie przepis i postanowiłam go wypróbować tym bardziej ze wszelakie pasty uwielbiam. Można pastę podjadać samą ale można i używać do smarowania pieczywa, będzie pysznie. Pasta ze słonecznika z pieprzem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kremowy pasztet z kurzych wątróbek z suszoną śliwką 249

suszonym tymiankiem. Suszone śliwki kroimy na małe kawałki, dorzucamy do gotowej masy. Przekładamy do kokilek lub małych słoiczków, albo do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Chłodzimy w lodówce. Na chrupkie pieczywo rozsmarowujemy kremowe pate. Podajemy z jabłuszkiem kaparowym, świeżym listkiem bazylii i suszoną śliwką. Smacznego

Sajkofanka smaku
szybkowar-golonka z łopatką z posmakiem kiszonej kapusty i czosnku... 223

dodać później do gotowania np. bigosu czy kapuśniaku mięso jest bardzo smaczne, kruche i w sumie szybko ugotowane niż w tradycyjnym gotowaniu 1 golonkę, łopatkę zostawiłam na zimno do pieczywa, 2-gą golonkę zjedliśmy na pół na obiad z kapustą z ziemniakami................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa chrzanowa z białą kiełbasą 299

chrzanowa jest pyszna w towarzystwie jajka (u mnie na półtwardo – gotowane 7 minut – włożone do wrzątku), białej kiełbasy (ja podsmażyłam na suchej patelni, aby wytopić tłuszcz) oraz pieczywem. Post Zupa chrzanowa z białą kiełbasą pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Bataty pieczone po meksykańsku 203

talerzach układamy po 2-3 plastry batatów, na nie wykładamy zapiekaną fasolkę. Podajemy z kleksem z jogurtu naturalnego (opcjonalnie) i ozdabiamy krążkami chilli. Możemy również podać z pieczywem. Smacznego

My Culinary Art
Kotleciki mielone w chrupiacej panierce 203

przełożyć na  na papierowy ręcznik. -Kotleciki podawać  z ulubionymi dodatkami / buraczki, marchew, kapusta i ogórek kiszony/. U mnie kotleciki  podane z mixem sałatek /bez ziemniaczków i pieczywa ,ale jesli ktoś lubi

Zakamarki mojej kuchni
Leczo z cukinią 221

przekładamy do rondelka , zalewamy 3 szklankami gorącej wody , posypujemy mieloną papryką. i dusimy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy . Doprawiamy solą i pieprzem . Podajemy z pieczywem . warianty leczo można także podać z  ziemniakami lub ryżem

Smakowite Dania
Bigos 166

laurowy i jałowiec , doprawiamy solą . Wszystko mieszamy , dodajemy koncentrat pomidorowy  i  gotujemy  na  małym  ogniu  ok 1 godz. Bigos  podajemy  z pieczywem . warianty do bigosu można dodać szklankę czerwonego wina

Smakowite Dania
Flaczki z boczniaków 111

Delikatne  flaczki  z boczniakami  stanowią lekką i dietetyczną potrawę w sam raz dla jaroszy  i miłośników lekkich dań jednogarnkowych . Podawane na gorąco z dodatkiem pieczywa są ciekawą propozycją na obiad . składniki na 4 porcje                1 kg mieszanych warzyw ( marchew , pietruszka, seler

Smakowite Dania