pieczywo - 17769 przepisów (strona:677/1185)

Fasolka po bretońsku 200

godziny aż smaki się połączą. Dodać majeranek, kminek i gotować wszystko jeszcze przez 10 minut. Gdyby potrawa wyszła za gęsta można rozcieńczać ją wodą Najlepiej smakuje z świeżutkim chrupiącym pieczywem Smacznego

MarciochaKucharzy
Paprykarz z tuńczyka 186

gotować. Na sam koniec dodać ugotowany ryż i całość przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Paprykarz jeszcze chwilę gotować. Następnie przełożyć go do miski i schłodzić. Podawać ze świeżym pieczywem

Ugotować
Omlet kokosowy z twarożkiem kokosowym i orzechami 186

dnia powinniśmy jeść 3-4 godziny przed snem. Powinien składać się z łatwo przyswajalnego białka lub warzyw. Redukcji powinny ulec natomiast spożywane węglowodany.  Na kolację unikamy jedzenia białego pieczywa oraz makaronów. Staramy się również omijać owoce, gdyż zawierają dużo cukrów prostych, które wchłaniane są bezpośrednio do krwi. Zamiast tego wprowadźmy do naszego menu ryby, jajka oraz nabiał. Wspomniane jajka

Chocolate Muffin Blog
Jakie produkty powinno się jeść wiosną? 170

Jakie produkty powinnyśmy zacząć jeść wiosną? nowalijki - wiosenne owoce i warzywa m.in sałata, rzodkiewka, marchewka czy kapusta białko - nabiał, rośliny strączkowe, chude białe i czerwone mięso węglowodany - płatki owsiane, pieczywo żytnie i pełnoziarniste, kasze  tłuszcze - oliwki, oliwa z oliwek, awokado, tłuste ryby np. łosoś świeże soki owocowo-warzywne np. marchwiowy-jabłkowy, jarmuż-banan suplementy diety m.in tran, omega

Truskawkowa Fiesta
Łopatka duszona 171

Łopatka duszona to pyszna propozycja obiadowa. Można podać ją z ziemniakami, kaszą, pieczywem lub surówką. Możliwości jest wiele, zależy co lubimy i na jakie zestawienia stawiamy. Ja podałam ją tradycyjnie z ziemniakami i mizerią. A łopatkę podałam na talerzu z kolekcji New Hollis Platin z Porcelana Bogucice Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sałatka warstwowa z ciecierzycą i śledziem 225

Wyszło świetnie. Smaki doskonale się komponują.  Śledzie, ciecierzyca, marynowane buraczki i marchew, jeszcze jajka , cebulka, majonez, pieprz i mamy pyszną, sytą sałatkę.  Jako dodatek, proponuję świeże pieczywo :) (KLIK) Sałatka warstwowa z ciecierzycą i śledziem  6 filetów śledziowych marynowanych  cieciorka ugotowana około 300 g (dobra cena KLIK)  pęczek dymki  buraczki marynowane wiórki

Takie tam pichcenie
Pasta z makreli 223

Najprostsza pasta do pieczywa. Nam kojarzy się z dzieciństwem i domem rodzinnym.     Składniki: -wędzona makrela -cebula -olej -pieprz Makrelę pozbawiamy skóry i ości. Dzielimy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Cebulę dodajemy do makreli. Dodajemy pieprz, skrapiamy olejem i dokładnie mieszamy. Pasta najlepiej smakuje po kilku godzinach. Smacznego

Maminek kulinarny
Chłopski garnek 258

garnka. Dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy. Zalać wodą i wszystko dusić aż warzywa będą miękkie od czasu do czasu mieszając. W miedzyczasie doprawic jeśli jeszcze potrzeba. Podawać z pieczywem

Monia miesza i gotuje
Portobello z winem Marsala 179

szalotką. Następnie dolewamy 3 łyżki wina Marsala i chwilę smażymy, aż się sos zredukuje. Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki. Portobello z winem Marsala to wykwintna przystawka. Podana z pieczywem, sama w sobie już jest wegetariańskim daniem kolacyjnym. Może również stanowić bazę, czy wstęp do kolejnych potraw, np. sosu grzybowego lub zupy… i nie tylko. Portobello wspaniale też smakują faszerowane

mojewypiekiinietylko
Domowa wędlina. Szynka biała gotowana 329

dodając mnóstwo konserwantów, sztucznych aromatów i wypełniaczy. Kupienie dobrej szynki to dzisiaj nie lada wyzwanie. Wobec takiej sytuacji coraz więcej osób próbuje robić w domu swoje własne dodatki do pieczywa. Ja także. Dzisiaj kolejna odsłona wędliny domowej roboty, do przyrządzenia której nie potrzeba żądnych wymyślnych urządzeń ani wędzarni. Polecam też zaopatrzyć się w mały szynkowar, w którym można robić pyszne

Smaczna Pyza
Chrupiąca wątróbka drobiowa z jabłkiem 230

doprawić pieprzem i ewentualnie majerankiem, przykryć i mieszając od czasu do czasu, dusić jeszcze przez 3 do 6 minut, aż jabłka będą miękkie. Posolić, podawać z ziemniakami lub białym pieczywem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gulasz z ciecierzycą 224

wlewamy bulion, dodajemy ciecierzycę, zioła, cukier, liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 1,5 godziny. Ewentualnie dosmaczamy solą  i pieprzem. Podajemy z pieczywem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Boczek w marynacie paprykowo- cebulowej 222

Dziś zapraszam wszystkich na pyszny pieczony boczek. Jest wiele razy smaczniejszy od wędlin kupowanych w sklepie. Ze świeżym pieczywem smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 1,5 kg boczku surowego bez kości, 1 cebula, ½ łyżki papryki ostrej mielonej, ½ łyżki majeranku, 4 łyżki oleju, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulę obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Cebulę mieszam z olejem, papryką mieloną, majerankiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bruschetta z pomidorami i serem feta 174

Ciabatę pokroić pod skosem na ok. 2 cm kromki. Każdą z nich skropić oliwą czosnkową i wstawić do piekarnika nastawionego na 200 ° C na 5-7 minut. Na ciepłym pieczywie ułożyć przygotowane wcześniej pomidory. Na wierzch rozkruszyć fetę i skropić oliwą z oliwek

Kulinarne Inspiracje
Wołowina w winie 148

Danie które robi się samo. Wystarczy dodać do niego sałatkę, pieczone ziemniaki, kaszę lub po prostu świeże pieczywo. Składniki 1/2 kg wołowiny bez kości (np. udziec) buletka czerwonego wina wytrawnego lub półwytrawnego 6-8 cebulek szalotek 1/2 łyżeczki gorczycy łyżeczka musztardy 2 łyżki mąki liść laurowy pół łyżeczki cukru sól, pieprz 2 łyżki oliwy do smażenia łyżka

Kulinarne Inspiracje