pieczywo - 17769 przepisów (strona:480/1185)

Jagnieca wątróbka w sosie z fasolą 172

Kolejna pyszna i prosta w przygotowaniu odsłona wątróbki. Aromatyczne danie jednogarnkowe świetnie komponuje się podane z pieczywem albo ryżem. Bardzo sycące. Wątróbkę można zamienić na wieprzową lub drobiową, które wyjdą po prostu mniej kruche. Składniki (4 porcje) -500 g wątróbki jagnięcej -1 puszka pieczonej fasoli w sosie pomidorowym -1 pomidor -1 mała marchew -1/4 szkl. wody lub bulionu

Zielona Kuchnia
Fasolka po bretońsku 338

wszystko do gotującej się fasoli wtedy gdy będzie już prawie miękka. Dodajemy passatę (przecier) pomidorowy i koncentrat, przyprawiamy pieprzem, papryką, majerankiem i jeśli to konieczne także solą. Podajemy z pieczywem

Smakowity Blog Kulinarny
Fasolka po bretońsku 322

zarumienienia. Wraz z tłuszczem przekładamy do garnka z fasolą. Dodajemy czosnek, przyprawy (możemy więcej do smaku według uznania) i koncentrat. Dusimy jeszcze przez około 20 minut. Podajemy z pieczywem

Szefowa kuchni
Karkówka pieczona z papryką 204

Dzisiaj polecam przepis na pyszną karkówkę pieczoną z papryką. Mięso można podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ze świeżym pieczywem smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 1,5 kg karkówki, ½ strąka papryki żółtej, ½ strąka papryki czerwonej, 50 ml oleju, ½ łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, ½ łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki soli, PRZYGOTOWANIE: 1. Papryki kroję w grubsze paski. Karkówkę nacinam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kanapka drwala z białą kiełbasą i makaronowym burgerem 128

odsączamy na ręczniku papierowym. W międzyczasie robimy sos czosnkowy. Z podanych składników mieszamy sos, który zawiera świeży czosnek, a więc nie potrzebuje więcej czasu, aby móc go podać. Kromki pieczywa podpiekamy na suchej patelni z obydwu stron. Każdą z białych kiełbas kroimy wzdłuż, nie przecinając z jednej strony flaka, tym samym będziemy mieć płaską kiełbaskę, którą grillujemy z obydwu stron

MamaOskarka
Zupa cukiniowa z żytnimi grzankami 157

się nam nie znudziły, choć prawdopodobieństwo jest małe. Zupa cukiniowa to również kolejny sposób na wykorzystanie cukinii. Uwielbiam zupy z grzankami. Kto powiedział, że grzanki muszą być z pszennego pieczywa? Ja lubię grzanki żytniego chleba. Idealne do cukiniowej zupy. Zupa cukiniowa to typowa warzywna z tym, że tutaj głównym składnikiem jest zielona cukinia. Cukinię można zetrzeć na tarce lub pokroić

codojedzenia
Kremowa zupa z dyni i marchwi na bazie śmietanki kokosowej 174

przyprawami dokładnie całość zmiksować na aksamitny krem, dodać śmietankę kokosową oraz miód. Gotować 5 minut. Można podpiec przed podaniem. Przyozdobić prażonym sezamem. Podawać ze świeżą bagietką lub innym ulubionym pieczywem. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Bigos 4 kapusty 455

kapustę pekińską, Po 10 minutach pozostałe kapusty, przyprawy, wymieszaj dokładnie, duś pod przykryciem około 15 minut, a na samym koću dodaj podsmażoną cebulę z pieczarkami. Najlepiej smakuje podane z pieczywem.       Artykuł Bigos 4 kapusty pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Pasta jajeczna z wędzonąym łososiem 158

Moja propozycja to pasta jajeczna z wędzonym łososiem . Łososia możecie zamienić na inną, wędzoną rybę. Świetnie sprawdzi się dorsz lub klasycznie - makrela. Pasta jajeczna dobrze smakuje na każdym rodzaju pieczywa. Czy to jasna, puszysta, pszenna bułeczka, czy zwarty razowiec czy chlebek pełnoziarnisty z ziarnami, a nawet pumpernikiel. PRZEPIS NA PASTĘ JAJECZNĄ Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM Składniki na pastę jajeczną: 3 jajka

kolorowotorcikowo
PYSZNA WĘDZONKA W SŁOIKU + FILMIK 247

następnie przechowujemy w piwnicy lub innym pomieszczeniu przeznaczonym na przetwory. Mięso przed podaniem należy schłodzić aby galaretka była twarda. Mięso wyjmujemy na półmisek, kroimy na kawałki i podajemy z pieczywem. Wędzonki są bardzo smaczne, miękkie, przepyszne do kanapek.            Ważne ; Tyndalizacja to jedna z metod konserwowania żywności. Stosowana jest

Kulinarne Fantazje Marioli
Chleb paprykowy 313

Dobry paprykowo-pszenny chleb, to smaczny wypiek dla każdego, kto lubi swojskie pieczywo. 1kg mąki typ 650 przesiewamy do miski, dosypujemy 1 łyżkę soli i mieszamy. W drugiej misce robimy zaczyn z 2 szkl. ciepłej wody, 1 łyżki cukru, 50 g drożdży, 4 łyżek mąki.    Zaczyn przykrywamy na 10 min. do czasu gdy wyrośnie, potem dolewamy

chleba naszego
Pasta jajeczna z tuńczykiem 211

pieprzem. Gdy nie mamy rozdrabniacza czy blendera można po prostu tuńczyka rozdrobnić widelcem a jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wszystko wymieszać. Gotową pastę podawać z ulubionym pieczywem. Polecam też: Pastę z czerwonej fasoli i tuńczyka

Monia miesza i gotuje
Pasztet z dynii 163

jego przygotowania wykorzystałam resztki wędzonego boczku zalegającego w lodówce. Zależy jakiej odmiany dyni użyjesz pasztet może być słodkawy w smaku. Nam to nie przeszkadzało, bo z domowym, chrupiącym pieczywem smakował wyśmienicie. Możesz jednak zniwelować słodycz dodatkiem delikatnej kaszy - jaglanej lub manny, wówczas musisz dodatkowo dać jeszcze 1 jajko. Skladniki:  500 g puree z dynii (przepis z bloga ) 2 jajka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lekkie curry z bakłażanów 172

rzepakowy z pierwszego tłoczenia) łyżeczka nasion kolendry (jeżeli dodacie świeżej zielonej to możecie pominąć) łyżeczka pieprzu (u mnie czerwony) łyżeczka kuminu pęczek zielonej pietruszki lub kolendry podawać z ryżem, pieczywem (np chlebkami Naan z tego przepisu, ) Przygotowanie: W dużym garnku podgrzej 2-3 łyżki oleju roślinnego i przez 5 minut podsmażaj pokrojoną w kostkę cebulę. Potem dodaj przyprawy (z wyjątkiem

greenscarf