podać z sosem, ziemniakami i surówką jaką się lubi - kotlety mielone z dodatkiem gęstej śmietany są bardzo soczyste i delikatne, bardzo lubimy z sosem ale również na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięOstatnio bardzo rzadko jem placki na śniadanie. Od kiedy znalazłam dobrą piekarnię z przepysznym pieczywem, to nawet owsianki nie goszczą już tak często jaki niegdyś. I tak sobie myślę, że idę na łatwiznę, bo przygotować kanapkę to przecież żaden trud. Czym prędzej postanowiłam zmienić to podejście i od razu przygotowałam takie placuszki. "Wykopałam" zeszłoroczne pure z dyni, które wmieszałam
Zdrowie na języku :Pciecierzycę, wlewamy sos. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i majerankiem, jeśli jest taka potrzeba. Dodajemy masło i koncentrat, dusimy na małym ogniu około 30 minut. Często mieszając Podajemy z dobrym pieczywem lub purre z ziemniaków. Można polać olejem, np. lnianym
Szkrab Je SamZasada 2: Edukacja w poście: Śniadanie dla dzieci #2 - czas na gryzonie... Zasada 1: Dzieci jak mało kto jedzą oczami! w poście: Śniadanie dla dzieci #1 - kanapki bez pieczywa
Dieta Rozdzielna i Zdrowiechwilach pomaga praca, zajęcie się czymś i chwilowe zapomnienie. U mnie pomaga też gotowanie i pieczenie. W towarzystwie łez powstała właśnie ta pasta. Idealnie sprawdza się jako dodatek do pieczywa oraz świeżych warzyw. Wegańska pasta do chleba puszka ciecierzycy słoiczek pomidorós suszonych w zalewie (ok. 6 sztuk + zalewa) sól, pieprz rozmaryn szczypta ostrej papryki ząbek czosnku Ciecierzyce przelej na sitko
365 dni dookoła kuchnipodrasować i dołożyć zielonego szczypiorku pochodzącego z odległych ekologicznych plantacji... No dobra z własnego ekelogicznego ogródka za rogiem domu... 😁 Dodatkowo do zielonych kanapek może być jeszcze zielona sałatka... 😀 Składniki: pieczywo -chleb żytni masło sałata ogórki szczypiorek sól pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie: Chleb smarujemy masłem, układamy na nim umytą sałatę i posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem
Dieta Rozdzielna i Zdrowieszklance wymieszać dwie łyżki mąki pszennej z wodą i wlać do potrawy mieszając. Gulasz doprawić dobrze solą, świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i chilli. Podawać z kaszą lub pieczywem. Rabat 10% na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar obowiązuje do 31.12.2017 r. Nóż i łyżki widoczne na zdjęciach są marki Ambition. #myAmbition
Passions hobbies lifePyszna, zdrowa i bardzo soczysta surówka z czarnej rzepy jest wspaniałym dodatkiem szczególnie do dań mięsnych. Polecam ją również jako samodzielną witaminową przekąskę z dodatkiem razowego pieczywa. Czarna rzepa ma niezbyt przyjemny zapach, gdy ją zetrzemy na tarce, ale z dodatkiem marchewki i jabłka jest on prawie niewyczuwalny. Sama rzepa ma dość ostry smak i nie każdy da radę samodzielnie
Kuchcik gotujeżurek. Jako, że Szkrabina uwielbia wszystko co kwaśne i kiszone zjadła całą porcję. Podałam z makaronem razowym, jednak spokojnie można go pominąć i zjeść jako krem z dodatkiem dobrego pieczywa. Gdy gotujesz z dzieckiem zaangażuj je do: - przygotowania garnka -obrania cebuli -wspólnego blendowania - dodania mąki - dodania żółtek, masła, soku z cytryny Składniki: - 1/2 kg skorzonery - 1 cebula - 2 żółtka
Szkrab Je Samminut do przegryzienia się smaków. Doprawić ewentualnie solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną, oprószone świeżą kolendrą lub pietruszką. Doskonale smakuje również następnego dnia, podany z pieczywem. Smacznego
Ze smakiem bez glutenulekko solą – pamiętajmy, żeby nie przesolić gdyż makrela i ogórek są już dosyć słone, następnie dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta z makreli i jajek podana na białym lub pełnoziarnistym pieczywie to doskonałe źródło energii na śniadanie. Z apraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka z brokułem kurczakiem i fetą Naleśniki z jabłkami, pomarańczami i sosem karmelowym Naleśniki z jabłkami
Księga-Smakupomidory oraz trochę pokrojonego szczypioru, resztę szczypioru zostawiam do posypania. Wszystko wstępnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy majonez, mieszamy „na gotowo” Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i kubkiem kakao. Rada: Ja osobiście majonezu dodaję tylko w ilości minimalnej tyle tylko aby pasta była łatwa do smarowania ponadto warto przygotować ją np. wieczorem
Mechanik w kuchniprawdziwymi flakami mają wspólne jedynie przyprawy:). Żołądki, które wielu mogą odrzucać zastąpiłam mięsem drobiowym. To jedna z moich ulubionych zup, robiłam ją już kilka razy. Najlepiej smakuje z pieczywem. 1 kg elementów kurczaka, u mnie 6 udek 3 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 1 por 1 cebula 2 łyżki przyprawy do flaków 1 łyżeczka czosnku granulowanego
Szefowa kuchnizupy. Zupę w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem, należy jednak uważać, ponieważ mięso może być słone i nie będzie potrzeby dosalania. Zupę można podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego
Codzienne Gotowaniebardzo szybkie danie i bardzo stylowe. Kozi ser nadaje tostom wyrazistego smaku, a żurawina lagodzi go swoja slodyczą. Proporcje dla dwóch osób. Zapraszam. Skladniki: 6 kromek dowolnego pieczywa 150 g koziego sera 2 garści świeżej ulubionej sałaty 1 garść mieszanych orzechów 1 łyżeczka prażonego sezamu 1 garść suszonej żurawiny 1 łyżeczka tymianku oliwa z pierwszego tłoczenia ocet balsamiczny albo
Wino Francja Kuchnia