dodatek zawiera stosunkowo mało tłuszczu. Dziś chciałbym wam przedstawić propozycję gulaszu z jelenia, który dzięki dodaniu papryczki chilli jest nieco ostry. Świetnie pasuje zarówno do ryżu, kaszy, jak i pieczywa. Tak przygotowane mięso jest doskonałym źródłem białka zwierzęcego, witamin oraz aminokwasów egzogennych. Składniki 600 g udźca z jelenia 200 g pieczarek 100 g mrożonego, zielonego groszku 2 pomidory 2 ogórki
Programista w kuchniTrochę mniej dietetyczna propozycja dla smakoszy serów pleśniowych. Wytrawne babeczki stanowią idealną przekąskę. Są tez ciekawym pomysłem na pieczywo do zupy, np. kremu z cukinii lub białych warzyw. 12 porcji: 300 g mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 250 g kefiru lub maślanki 2 łyżki oleju rzepakowego 1/2 średniej cukinii
KucharzycaPrzepis na ten chlebuś znalazłam w gazetce ,, Domowe pieczywo- przepisy czytelników''. Miałam akurat nadmiar płatków owsianych, więc postanowiłam upiec ten chlebuś. Wyszedł pyszny i od razu skradł serca moich domowników. Robiłam nawet w wersji z otrębami zamiast płatków owsianych i chlebek również wyszedł super. Polecam wypróbować, robi się naprawdę prosto i bezproblemowo :) SKŁADNIKI NA 2 BOCHENKI
Pani na deserwody i czerstwego chleba. Nie miałam w domu ani kawałka czerstwego chleba, użyłam więc tartej bułki. Nie dodałam też słodu. Mimo tych zmian bułki wyszły znakomicie. Smakują jak pieczywo z dawnych dobrych piekarni. Ciasto dobrze się formuje, jest przyjemne w pracy, mało klejące. Bardzo polecam! Przepis Agnieszki, prowadzącej blog Bochen chleba . Inspiracją był przepis z blogaploetzblog.de . Bułki pszenne
Stare GaryWbrew pozorom pieczenie chleba wcale nie jest trudne W dodatku można do niego dodać co tylko się zapragnie. Naszym ostatnim hitem jest chleb razowy z orzechami. Średnio lubię razowe pieczywo ze sklepu, ale domowe po prostu uwielbiam, a dodatek prażonych orzechów jest po prostu genialny. Chleb razowy z orzechami Składniki: 350 g mąki razowej 150 g mąki chlebowej pszennej
PatiGotujeCebule pokroić w drobną kostkę. Ogórek jeżeli ma zbyt grubą skórkę to obrać i też pokroić w drobną kostkę, dodać koperek i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać. Podawać z ciemnym pieczywem. Artykuł Pasta rybna z koperkiem pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniaMoja kolejna miłość- chleb orkiszowy pełnoziarnisty, z niewielkim dodatkiem mąki żytniej (lubię jej dodatek w pieczywie), z dodatkiem ziaren. Oczywiście jak większość moich chlebów, jest to chleb na zakwasie. Bywa, że piekę coś na drożdżach, ale przeważnie są to bułki, chleby preferujemy jednak na zakwasie. Są zdrowsze, no i są zawsze świeże... Dla nas chleby na zakwasie nie starzeją się
Smaczne Zdrowelatin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Gdy zabraknie w domu pieczywa lub nabierzecie ochoty na świeże ciepłe bułeczki, to polecam Wam ten przepis Składniki: 3 szklanki (poj.250ml) mąki pszennej u mnie tortowa 20g świeżych drożdży ¾ szklanki ciepłego mleka 1 łyżeczka soli
W garach u Gosimiękkości płatki owsiane. Przestudzone składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę, doprawić majerankiem, gałką muszkatołową, sola i pieprzem do smaku. Masę przełożyć do słoiczków i używać do smarowania pieczywa. Przechowywać w lodówce do 7 dni. Artykuł Pasztecik drobiowy do smarowania pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniatradycyjne wypieki z glutenem. Do ich przygotowania użyłam produktu nazwie Mix B – Brot Mix ze swojego ulubionego, bezglutenowego sklepu Schär Mix B – Brot Mix to bezglutenowa mieszanka do wypieku pieczywa (chlebów, bułek ) i pizzy. Polecam! Te cynamonowe bezglutenowe chałki trafiają na listę moich ulubionych bezglutenowych wypieków. Ps. z tego samego ciasta możecie przygotować okrągłe bułeczki! Też będzie pysznie! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkodomowe pieczywo jest najlepsze, nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Zapach domowego chleba jest po prostu nieziemski i uzależniający... Jak co roku (od kilku lat), w tym również, na zaproszenie Zorry dołączam swój przepis do Światowego Dnia Chleba . Z tej to właśnie okazji mam dla Was pyszny żytni chleb na zakwasie. Można zrobić go w wersji 100% żytniej, można również część
Smaczne Zdrowemuszą być wcale nudne, w kilka chwil można wyczarować kolorowe i zdrowe przekąski na wynos. Lubicie awokado?, bo ja uwielbiam w różnych wydaniach, a w szczególności w połączeniu z pieczywem. Składniki: - 1 bagietka - 1 dojrzałe awokado - 1 pierś gotowana pierś z kurczaka - ogórek, pomidor, sałata, papryka czerwona - majonez lub sos czosnkowy 1. Bagietkę kroimy na cienkie plastry, opiekamy kromki
Apetyczna babeczkazdecydowanie na zakwasie ale jak czasu mam mało a chleb się kończy na drożdżach też są pyszne. Klikając w etykietę chleby i bułeczki znajdziecie mnóstwo inspiracji na domowe pieczywo . Dziś jednak pomówmy o chlebie w którym chrupie słonecznik, skórka a miąższ jest mięciutki i sprężysty, idealny. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Jak zrobić zakwas? klikajcie i zarabiajcie, to nic trudnego
Moje Małe CzarowaniePyszne domowe pieczywo, które długo utrzymuje świeżość i obłędnie smakuje, szczególnie ze świeżą, domową wędliną i masełkiem bądź smalcem z ogórkiem kiszonym MNIAM!!! Składniki : 700g mąki pszennej chlebowej 300 ml wody 150 ml mleka 25 g masła 1 opakowanie suchych drożdży (7g) lub 14g drożdży świeżych 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru Przygotowanie : Mąkę wymieszać
Malinowo w kuchniniby to nic wyszukanego jak na „lokalowe zamówienie”, a nie mogliśmy się ich nachwalić. W końcu zgodnie stwierdziliśmy, że robimy je w domu…. problem jedynie stanowiło pieczywo…. Na czym je zrobić, na chlebie tostowym, w bagietce? Lokal, w którym zamówiliśmy te „kanapki” serwował je w cieście, które kształtem przypominało nieco pitę, a smakiem
Smaki Na Talerzu