pieczone pierogi - 2396 przepisów (strona:113/160)

Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem grillowanej papryki i cukini 151

każdej strony, do III stopnia – 6 minut etc. Pamiętajcie także, że steków NIGDY nie nakładamy od razu na talerz, ale pozwalamy im odpocząć kilka minut na kratce do pieczenia – w tym czasie stek nadal „dochodzi” w środku, więc pamiętajcie, żeby go nie przesmażyć. Ogólną zasadą jest także, że stek wypieczony dopieka się w piekarniku. Możecie także(...)wykładamy na talerz. Masło kroimy na 2 krążki i kładziemy na steki. Podobne przepisy Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Glazurowana czerwona papryka słodko-kwaśna Leczo prawie węgierskie Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post

Pociąg Do Kuchni
Bananowy zawrót głowy - placuszki z miodem i jogurtem 230

portalach i blogach kulinarnych prawdziwy przedświąteczny szał bożonarodzeniowy... Dziś prym wiodą przepisy tradycyjne jak uszka, pierogi, krokiety, keksy czy pierniczki... U mnie zaś, zupełnie w oderwaniu od tego świątecznego anturażu... Ja swoje święta spędzam z rodzinnym domu, od którego dzieli mnie 180 km. Dlatego też sama nie przygotowuje się specjalnie do świąt... Wszystko będzie się dla mnie działo(...)recepta na szybki posiłek, którego rezultatem jest maksimum smaku.  Składniki (8 placuszków) 1 banan 1 jajko 1 łyżka jogurtu greckiego 2 łyżki mąki  1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli Przygotowanie: Banana rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko, jogurt, mąkę. Następnie proszek, sodę i sól. Wszystko mieszamy. Patelnię skrapiamy oliwą w minimalnej ilości, układamy łyżką placki

Mój Smak na Życie
Czy wiesz Którą użyć i do czego. 170

mąka razowa   ziarno pozbawione otrębów miele się tylko raz, efektem czego jest ciemna, gruba mąka zawierająca wszystkie składniki ziarna. Taka mąka świetnie nadaje się na chleb, rzadziej na pierogi czy ciasta.  Mąka razowa , wbrew powszechnemu mniemaniu, może być zarówno żytnia jak i pszenna .  Mąka pszenna razowa nazywa się graham i jest używana do wypieku pieczywa pszennego(...)zawiera ona glutenu, trzeba ją prawie zawsze łączyć z mąka pszenną. Mąka kukurydziana w czystej postaci, bez żadnych domieszek, używana jest do pieczywa spulchnianego nie drożdżami, ale proszkami do pieczenia. Masa Harina to mąka kukurydziana bardzo miałka, przesiana i wzbogacana w związki wapnia, z której robi się tortille. Mąka z prosa , jest bogata w białko, witaminy i sole mineralne

NaKońcuJęzyka
Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i skórką z cytryny 180

wiem, że Święta Bożego Narodzenia są bardzo tradycyjnym wydarzeniem, jednak w tym czasie, zawsze staram się przemycić w moich potrawach nieco nowoczesności. Najbardziej popularnymi dodatkami do barszczu są uszka, pierogi oraz krokiety. Ja postanowiłam podać barszcz czerwony z wytrawnymi kruchymi ciasteczkami. Upiekłam bardzo maślane gwiazdeczki z dodatkiem aromatycznego rozmarynu oraz orzeźwiąjącej skórki z cytryny. Moim domownikom, ten pomysł bardzo(...)wkładamy je na godzinę do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy na grubość około 3 mm i foremką wycinamy gwiazdki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z podanej ilości składników, wyszło mi ciasteczek na 3 blachy. Każdą z partii pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Do wrzącego bulionu wlewamy koncentrat barszczu Krakus. Gotujemy kilka minut. Upieczone

Mienta blog
DOMOWE GOŁĄBKI 151

Ciasno układamy w naczyniu. Gołąbki zalewamy bulionem i przykrywamy. Jeśli gotujemy robimy to na małym ogniu, a jak pieczemy należy wcześniej nagrzać piekarnik na ok 180 stopni C.  Pieczemy ok 1-1,5 godziny przykrywając folią aluminiową. Gołąbki sprawdzamy, są gotowe gdy listki są miękkie. SOS : Cebulę kroimy w małą kostkę, podsmażamy aż będzie lśniąca, dodajemy umyte(...)gorzkawy należy dolać jeszcze trochę bulionu lub wody. Gotujemy na małym ogniu. Na końcu dodajemy pieprz. Gotowe gołąbki polewamy sosem. Smacznego :)  Z kapusty która nam została możemy przygotować pierogi, bigosik lub łazanki, wystarczy dogotować woreczek kiszonej kapusty

Pani na deser
Ser halloumi z grilla 58

Ser halloumi z grilla Grillowany ser w miodowo - ziołowej marynacie. Ser halloumi z grilla jest co roku hitem sezonu, a Wegetariańskie szaszłyki z halloumi to prawdziwa

Cztery Fajery
Pascha wielkanocna. Deser wielkanocny. 72

Pascha wielkanocna. Deser wielkanocny. Spraw by Wielkanoc była jeszcze bardziej urocza i smaczniejsza dzięki temu pysznemu deserowi . Wspaniałe połączenie twarogu , żółtek jaj, suszonych owoców i orzechów

Zdrowy Styl Joanny
Pierogi z gęsiną 120

„Dziś na stole obowiązkowo powinna pojawić się gęsina. Tak nakazuje tradycja. Skąd się wzięła i co wspólnego z nią ma św. Marcin. Otóż za sprawą gęsi

Wiem co jem
Ziołowa zapiekanka ziemniaczana na nostaligę i tęsknotę 175

zaczęłam od ziół i na ziołach chcę skończyć. Zatem koniec smutów, czas na ziemniaki! Kiedy przycinałam nasze zioła chciałam koniecznie ich do czegoś użyć. Padło na ziemniaki, które po pierogach z truskawkami były naturalnym wyborem- tym razem coś dla mnie:) Nasze zioła przed przycięciem ZIOŁOWA ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA (ZZZ) 1kg ziemniaków (nie młodych) 3 jajka 3 łyżki masła(...)żaroodpornego naczynia nasmarowanego masłem i posypanego bułką tartą- warstwa ziemniaków następnie warstwa sera. Ostatnią warstwę ziemniaków posypujemy resztką sera i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180*C i pieczemy aż góra się zrumieni (20 minut do pół godziny). Zapiekankę można jeść na gorąco, z dodatkiem surówki a nawet sosu np. pieczarkowego. Ja najbardziej lubię ją samą. Można ją też jeść

les mirabelles
Majonez curry 66

Majonez curry domowy majonez z przyprawą curry.  Majonez curry możesz kupić w sklepie spożywczym, ale przepis na domowy majonez jest tak łatwy i szybki, że

Cztery Fajery
Prosty przepis na chrupiące gofry 81

Prosty przepis na chrupiące gofry Gofry jak z budki.  Prosty przepis na chrupiące gofry jak z budki jest idealnym rozwiązaniem dla leniwych i zapracowanych. Z

Cztery Fajery
Sernik wiedeński 120

Sernik wiedeński ma z Wiedniem tyle do czynienia co pierogi ruskie z Rosją :) Będąc w Wiedniu przewodnik wspomniał nam o tym, aby na darmo nie pytać o sernik wiedeński w kawiarniach, bo po prostu oni nie znają tego ciasta. Bo to taki polski wynalazek :) Sernik wiedeński charakteryzuje tym, że nie ma kruchego spodu, a w samym cieście serowym jest sporo(...)polecam :) A poniżej przepis na polski sernik po wiedeńsku :) Składniki: 1 kg białego sera półtłustego - lub dobrego wiaderkowego 8 jajek 1 niepełna szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki miękkiego masła (100g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej aromat waniliowy 10 dag rodzynek 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej Dodatkowo: polewa płatki migdałowe Sposób wykonania: 1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę

Kuchnia domowa Ani
Tarta ziemniaczano serowa 275

Jesteście miłośnikami pierogów ruskich, a nie lubicie ich lepić... Tak... to ten przepis jest stworzony dla was. Zamiast ciasta francuskiego można użyć ciasto drożdżowe, jednak co tu ukrywać z ciastem francuskim jest szybciej i mniej roboty. Decyzja należy do was:-) Smacznego życzę moi drodzy czytelnicy. Składniki: 1/2 kg twarogu ok. 4 dużych ziemniaków 1 cebula 3 krótkie laski kiełbasy(...)twarogiem maszynką do mięsa  na drobnym sicie. Ziemniaki z serem wymieszać z cebulą, kiełbasą i jajkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie wyłożyć na blachę do pieczenia, następnie wlać na nie masę ziemniaczano serową. Całość posypać drobno startym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30 min. Do ładnego zrumienienia

IMPRESJA SMAKU