pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:61/267)

Łosoś w ziołach prowansalskich 216

ziemniaczkami.  W tej odsłonie łosoś, ziemniaki pieczone z koperkiem , sos czosnkowy i surówka z kiszonych ogórków. Składniki: 0,4 kg świeżego łososia norweskiego 2 - 3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 1/4 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 czubatej łyżeczki ziół prowansalskich 1/4 pęczka koperku 2 łyżki oliwy do pieczenia sól pieprz Wykonanie: Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy(...)Rozprowadzamy zioła na łososiu. Przykrywamy naczynie pokrywką. Tak przygotowaną rybę wstawiamy na godzinę do lodówki. Dzięki temu przejdzie zapachem ziół. Po tym czasie łososia wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę na 175 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Pieczemy 30 minut, licząc czas razem z nagrzewaniem się piekarnika. Zobacz również: Ziemniaki pieczone z koperkiem. Sos czosnkowy. Surówka z kiszonych ogórków

Smak mojego domu
Pstrąg pieczony w piekarniku, z pieczarkami. 208

salsą i pieczonymi ziemniaczkami. Składniki na pstrąga: świeży, patroszony pstrąg 4 średnie pieczarki 2 łyżeczki majonezu ( można pominąć ) 3 ząbki czosnku otarta skórka z połowy cytryny+łyżeczka soku garść posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie pstrąga: Pstrąga myjemy, osuszamy i oprószamy solą, oraz pieprzem. Do środka wkładamy 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę, skrapiamy wnętrze ryby łyżeczką soku(...)folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika na 30 minut ( na 10 minut przed końcem, odwijamy folię i włączamy termoobieg, by ryba się przyrumieniła i była chrupiąca z zewnątrz). Artykuł Pstrąg pieczony w piekarniku, z pieczarkami. pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
ŁOSOŚ POD PIERZYNKĄ 177

aluminiowej wycinam dwa kawałki (nieco większe od łososia - aby można było szczelnie je zawinąć), smaruję oliwą. Następnie układam plastry cytryny, rybę, pora i zioła. Na wierzch nakładam śmietanę (na każdy kawałek - po 2 łyżki). Łososia zawijam w folię, piekę 12 minut w 220 stopniach

JejKuchnia
PIECZONE WARZYWA Z LASKĄ CYNAMONU 227

Wspaniałe jako dodatek do mięs i ryb, ale również wyśmienite... Artykuł PIECZONE WARZYWA Z LASKĄ CYNAMONU pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Panierka kukurydziana do ryb. Jak odmrażać i smażyć mrożone filety rybne 277

Znacznie częściej niż po mrożone ryby sięgam po te świeże. Dzięki bliskości Selgrosa i trzech dużych dyskontów mam w czym wybierać ale trafi się, że wpadnie mi w ręce ryba mrożona. Jeśli kupujecie mrożone filety rybne koniecznie zwróćcie uwagę na to ile mają lodu – nierzadko okazuje się, że ryba to zaledwie 1/3 wagi tego co kupiliście. Ja najczęściej wybieram filety(...)rybie skórkę – do ryby nie dochodzi tłuszcz, ryba nim nie nasiąka, zostaje delikatna i soczysta. Tertio – panierka z kukurydzianą mąką jest dużo bardziej chrupiąca niż panierka z samej bułki tartej a dodatkowo, dzięki temu że mąka z kukurydzy jest najbardziej naproteinowaną mąką pośród mąk niechlebowych – panierka jest delikatnie elastyczna i nie odpada od ryby .   UWAGA Żeby panierka od ryby

Karo in the Kitchen
Pstrąg faszerowany boczkiem, tymiankiem i cytryną 146

plastry boczku. Do żaroodpornego naczynia wlewamy odrobinę oliwy, dodajemy resztę cebuli, nieco czosnku jak nam zostało resztę cytryn i ziarna kminu rzymskiego. Układamy na tym ryby owinięte w boczek, skrapiamy oliwą i pieczemy w 160 stopniach przez 20-30 min w zależności od wielkości ryb. Artykuł Pstrąg faszerowany boczkiem, tymiankiem i cytryną pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa

Pieguskowa Kuchnia
Parzony łosoś podany z zieloną sałatką 191

Zachęcam Was do przygotowania ryby w inny sposób niż smażenie lub pieczenie. Łosoś parzony w wodzie to sposób na uzyskanie smacznej i soczystej ryby. Łosoś zachwyca w smaku :) Taką rybę podałam z zieloną sałatką na bazie świeżych ogórków, awokado i szczypiorku. Pomysł na to danie zaczerpnęłam z programu kulinarnego Doradca Smaku .  Składniki na porcję dla 3-4 osób

Ugotować
Dorada z farszem w towarzystwie warzyw z piekarnika 117

blaszki wyłożonej folią aluminiową. Dodajemy pomidory, paprykę i pieczarki. Blaszkę z rybą umieszczamy w rozgrzanym piekarniku 200 stopni z opcją góra i dół. Pieczemy około 30 minut, cały czas obserwując rybę.  Na sam koniec możemy posypać rybę serem mozzarella ( wiórki ). Podajemy z np. jajkami sadzonymi Smacznego

ClauditteMissCooking
Pasztet słoikowy 308

Pasztet jest potrawą przygotowywaną z jednolitej masy z surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, drobiu, podrobów, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, z wszystkiego co może przyjść człowiekowi do głowy. Na Święta upiekłam pieczeń rzymską z karkówki i boczku z dodatkiem kaszy jaglanej, oraz prażonej cebulki, oczywiści jak zawsze w nadmiarze, aby to się nie zmarnowało zmiksowałam, zapakowałam w słoiki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łosoś z piekarnika z kardamonem i imbirem 148

przesuszyć,a i więcej ze smażeniem pracy.Łosoś z piekarnika jest zawsze jędrny i soczysty.Nie przepadam za swoistym,ostrym rybim zapachem, dlatego użycie aromatyczenej kolendry i imiru skutecznie pozbawią rybę tego aromatu.Polecam to połączenie smaków. Składniki na 2 porcje: 2 fielty z łososia a 200 g 1/2 łyżki soli gruboziarnistej 1 łyżka koledry 30 g świeżego imbiru 1/2 cytryny(...)gruboziarnistą solą rozetrzeć w moździerzu kawałki łososia ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,skórą do dołu.Pastę z kolendry rozłożyć równomiernie na rybie,przykryć plasterkami cytryny.Nie ma potrzeby dodawania żadnego tłuszczu piec w 200`C przez 15 minut,następnie piekarnik wyłączyć i łososia pozostawić w zamkniętym wyłączonym piekarnku jeszcze na 5 minut ,by doszedł łososia podałam z puree ziemniaczanym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Flądra pieczona 269

flądrycytryna pokrojona w plastry2 łyżki masła2 łyżki posiekanego świeżego koperkusólpieprz cytrynowy Przygotowanie:Rybę dokładnie umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym.Koperek wymieszałam z masłem. Powstałą pastą posmarowałam flądry w środku, a z wierzchu obsypałam je solą i pieprzem.Ryby przykryłam plastrami cytryny i zawinęłam w folię aluminiową.Piekłam 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.Podawałam z surówką z kiszonej kapusty

Kulinarny Pamiętnik
Pieczone ziemniaki z wędzoną papryką 151

był to gatunek idealny do pieczenia. Udało mi się dzisiaj właśnie takie kupić, jak widać na zdjęciu w tle, ziemniaki są jasne i malutkie.  Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do dań mięsnych, ryb i dań z warzywami. Pomarszczona skórka, chrupiący z zewnątrz pieczony ziemniak, w środku jest miękki i smaczny. Tak niewiele potrzeba, aby ziemniaki były pyszne

Moja smaczna kuchnia
Dorsz zapiekany z grzybami i sosem pietruszkowym 160

samej patelni obsmażyć pieczarki i posiekane ząbki czosnku. Jak pieczarki będą obsmażone wlać śmietanę, dodać posiekaną pietruszkę. wymieszać i chwilkę podgrzewać. Wylać wszystko na ryby i obsypać potartym serem. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 15- 20 minut. Ser musi się rozpuścić a rybka podgrzać. Gotowe. Będzie super daniem na wigilijny stół. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Dorada pieczona z warzywami 241

ryby i na wierzch. Odstawić na godzinę. Ziemniaki obrać i pokroić na małe części lub talarki, a cebulę skroić w piórka. Warzywa te skropić oliwą z oliwek, przyprawić solą i tymiankiem. Dokładnie wymieszać, aby wszystko było obtoczone oliwą z przyprawami. Wyłożyć na dno formy do zapiekania i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez(...)środku położyć przygotowaną wcześniej rybę. Obłożyć ją pokrojonymi na ćwiartki pomidorami, które oprószyłam solą i tymiankiem. Wstawić ponownie do piekarnika, już bez przykrycia i piec przez ok 30 min w zależności od wielkości ryby. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z rybą , Obiad

https:KKuchniaMniam