pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:54/267)

Dorsz w tymianku z warzywami 184

przesmażamy warzywa. Starajmy się, aby ich nie przesmażyć. Powinny być jędrne i chrupkie. Doprawiamy je solą i papryką słodką. Usmażone odstawiamy. Na drugiej patelni rozkładamy papier do pieczenia i układamy porcje ryby skórą do dołu. Smażymy ok. 3 min. z obu stron. Na talerzu układamy usmażone warzywa, a na nich filety z dorsza. Smacznego

kulinarnyJa
Pieczony łosoś w marynacie musztardowo-jogurtowej 168

Musztardę z jogurtem wymieszać w proporcji 2:1 (2 łyżki musztardy i 1 łyżka jogurtu). Kawałki łososia nacierać tak przygotowaną marynatą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć papier do pieczenia a na nim rybę. Zapiekać 30 minut w 200 stopniach

Szybko Tanio Smacznie
Dorsz pieczony z pieczarkami i koperkiem 135

nadrabiam zaległości 🙂 Oto dorsz pieczony w pysznym sosie.   W moim przepisie bohaterem jest dorsz, ale równie dobrze będzie się zapiekał sandacz lub inna biała ryba. Polecam taką, z […] Artykuł Dorsz pieczony z pieczarkami i koperkiem pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Ryba zapiekana z warzywami 1250

kawałki ryby lekko wciskając w warzywa. Śmietanę wymieszać z natką pietruszki, solą, pieprzem, papryką  i wlać na rybę. Na wierchu posypać pokrojoną w kostkę papryką Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ryba powinna się lekko przyrumienić. ryba zapiekana z warzywami

O kuchni z uczuciem
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 176

się, aby większość stanowiły owoce i warzywa, a nie tłuste, posypane gotowymi mieszankami przypraw i dodatkowo podlane piwem mięso.   Na mieście Jeśli jesteś nad morzem, zamawiaj ryby grillowane lub z pieca. Do tego ziemniaki z wody zamiast frytek i surówka dnia. Nigdy nie kupuj tych smażonych w panierce, we fryturze, ociekające litrami starego tłuszczu. Ogólnie potraw smażonych w barach

Powiedz dietom nie
Szczupak z kaszą gryczaną 153

pieprzem. Brzuch ryby zaszyć do połowy (od ogona) włożyć do środka kaszę, zaszyć do końca, wypełnić rybę kaszą (nie można farszu upychać), zaszyć otwór przy głowie. Rybę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować roztopionym masłem lub olejem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut. Aby sprawdzić czy ryba jest upieczona należy metalowym

królestwo garów
Pstrąg tęczowy łososiowy pieczony z ziołami 228

ziołami, solą i pieprzem. Z cytryny odkrawamy 4 plasterki. Z reszty wyciskamy sok i skrapiamy nim ryby. Na każdym filecie układamy małe kawałki masła. Blachę z rybą wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 200°C z termoobiegiem przez 30 minut. Upieczoną rybę posypujemy świeżym koperkiem. Podajemy z kawałkami cytryn

Qchnia po prostu
Łosoś pieczony z pieczarkami i fetą pod pierzynką 229

pokrojony w ok 1cm plastry ser feta. na to układamy naszą rybkę i nacinamy ciasto z boków, zawijamy boczne paski ciasta do środka,żeby przykryły dokładnie rybę,wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem pieczemy w 200 stopniach przez ok 30-35 min (ja po wyłączeniu piekarnika jeszcze potrzymałam rybę w piekarniku ok 10 min )     Gotowe-Smacznego

Swojskie jedzonko
Pieczona ryba na kuskusie z cytryną i natką pietruszki 143

Mopsik .  Składniki :  250g kuskusu 2 cytryny gałązka rozmarynu 250ml bulionu rybnego 2 garście mrożonego groszku 2 łyżki oliwy z oliwek natka pietruszki 4 filety z białej ryby (u mnie okoń morski) sol, pieprz Przygotowanie :  Kuskus wsypać do miski, wcisnąć sok z połowy cytryny i drobno pokrojony rozmaryn. Zalać bulionem, wymieszać, przykryć i odstawić na 5 minut(...)połowy cytryny i dodać go do kuskusu, razem z posiekaną natką i groszkiem. Kuskus wymieszać, podzielić na 4 porcje i nakładać je na arkusze papieru do pieczenia. Na kuskusie położyć rybę (skórą do dołu), posolić i popieprzyć. Na rybie ułożyć cienkie plasterki cytryny, papier zwinąć w sakiewki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 na 15 minut (lub do czasu

Codzienne Gotowanie
Pieczona flądra. Nadziewane pieczone papryki. 204

świeży i aromatyczny smak morskiej flądry. Podałam je z placuszkami z cukinii i marchwi, pieczonymi w piekarniku. Całość potrawy dopełniły nadziewane risottem papryki czerwone. Myślę, że całość super się skomponowała i wyszło na prawdę smacznie i chyba zdecydowanie zdrowiej gdybym po prostu usmażyła ryby ;-))) Polecam! SKŁADNIKI: - flądry - oliwa z oliwek - sól morska Flądry układamy na pergaminie. Skrop oliwą(...)Dzięki temu ryba zachowa wilgoć. Będzie soczysta a nie sucha! temp. 220 stopni czas 13 minut Na placuszki: - 2 małe cukinie - 2 marchewki młode - łyżka mąki pszennej - 1 białko Warzywa ścieramy na tarce. Łączymy wszystkie składniki, doprawiamy solą i pieprzem. Na pergaminie wykładamy łyżką okrągłe placuszki. Skrop oliwą. Pieczemy całość 15 minut w temp. 220 stopni C. Pieczone papryki

SMYKWKUCHNI
Cotygodniowy przegląd promocji w gazetkach 179

czasu na przeglądanie gazetek- wybaczcie :) Za to dziś ruszam z kopyta :D Bardzo dużo ciekawych gadżetów i przydatnych akcesoriów kuchennych znalazłam. Zdecydowanym moimi faworytami są: maszynka do pieczenia chleba, deska do krojenia ryb, spiralna krajalnica do warzyw i magnes do usuwania tłuszczu :) Zelmer maszynka do mięsa Cena średnia. Zazwyczaj w sklepach stacjonarnych jest wyższa, ale w internecie można kupić(...)amatorów domowego pieczywa. Lidl  do 7 września Garnek z kamionki Ładny, niedrogi. Świetnie się sprawdza w pieczeniu. Kaufland do 31 sierpnia Nakłuwacz do mięsa Nakłuwanie mięsa wydobywa najlepszy smak z przygotowywanych potraw mięsnych. Netto  do 4 września Deska do krojenia ryb Prosty, ale za to jaki przydatny gadżet! Netto  do 4 września Zestaw zamknięć Prosty sposób przechowywania

Tradycyjna Kuchnia
Ryba z groszkiem i kalafiorem 203

wspaniały obiad! Ryba z groszkiem i kalafiorem…Lubicie ryby na obiad ? My bardzo! Staram się kupować różne rodzaje ryb. Prawie zawsze kupuję rybne filety, ale lubię też całe ryby jak pstrągi z grilla . Często przyrządzam gładzicę. Jest to bardzo smaczna lekko słodka ryba. To rodzaj płaskiej ryby. Idealna do panierowania. Moja rodzina przepada za panierowaną rybą zwłaszcza kiedy serwuję(...)Posól i skrop oliwą, wstaw do piekarnika i piecz podobnie jak kalafior. Piecz kalafior przez 25 minut. W międzyczasie przygotuj groszkowe puree. Rozpuść masło w rondelku. Dodaj groszek i smaż aż będzie miękki, około 10 minut. Pokrój drobno miętę i dodaj do groszku. Dopraw solą i zmiksuj na puree. Przyrządź rybę na samym końcu, bo zajmuje to najmniej czasu. Rozgrzej

codojedzenia
Brokuly i dorsz pieczony z rozmarynem i czerwonym pieprzem 251

puree z ziemniakow i brokul.Przygotowana rybe zawinac w szynke i umiescic na rozgrzanej patelni z reszta marynaty.Smazymy krotko z obydwu stron,po czym przykryc patelnie,zeby ryba doszla.Mozemy rowniez upiec ja w piekarniku.Nalezy piec 15 minut w temperaturze 200 ° C.Gdy filet jest pozbawiony skory lepiej upiec go w piekarniku,poniewaz trudno wowczas  obrocic rybe na patelni.Moja ryba rozsypywala

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pstrąg w boczku nadziewany ryżem 179

papryka czerwona 7 pomidorów suszonych oregano, estragon, szałwia, mięta świeża 6 łyżek oliwy od suszonych pomidorów 1 cebula czerwona olej rzepakowy Pstrągi myję, osuszam, nacieram solą, pieprzem, przyprawą do ryb w środku też. Odstawiam na godzinę do lodówki. Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Cebule kroję drobno, przesmażam na oleju, dodaję pokrojoną paprykę w kostkę i dalej smażę. Ryż, paprykę przekładam(...)napełniam farszem, spinam wykałaczkami. Obkładam plastrami boczku i przekładam do naczynia do zapiekania. Wstawiam na nagrzanego piekarnika temp 180 stopni i piekę około 25 minut. Przed końcem pieczenia układam plastry sera. Rybę podaję z resztą farszu który zostanie, i cząstkami cytryny

wesoła kuchnia
Chlebek bananowy. 'Lepszy'... 159

dzieci na popołudnie, a często także do zamrażarki; potem ewentualnie odgrzewam jakieś resztki z poprzedniego dnia na lunch dla siebie, a wieczorem zdarza się piekarnikowy obiad - pieczone kawałki kuraka, lub ryby, czy jakiś długo zapiekany gulasz. W weekendy od czasu do czasu mamy frytkowa zachciewajkę pomiędzy posiłkami, ot tak, żeby przetrwać do obiadu... Tymczasem jeśli wszystkie zamierzone posiłki zaplanuje(...)wykorzystać już pracujacy piekarnik i jego dodatkowa, pusta pułkę.  I od niedawna stosuję PLAN! ;) Kupuję spore ilości bananów, zostawiam część do czasu, aż będa bardzo mocno dojrzałe i piekę 'na bananowo' przez cały ranek.  Fairy cakes  (pomijam lukier, ale dorzucam do ciasta garść czekoladowych groszków), chlebki bananowe z  kokosem ,  masłem orzechowym , albo  wiśniami

Lejdi of the house