pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:216/417)

Pieczony królik maślany 131

może wyjść suche. Mięso posypać przyprawami: solą, papryką oraz świeżo zmielonym pieprzem i gałką muszkatołową. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć masło klarowane. Ułożyć na nim królika w przyprawach. Odstawić królika pod przykryciem na przynajmniej 24 godziny, w połowie czasu odwracając mięso na drugi bok. Tuż przed pieczeniem jeszcze raz odwrócić mięso. Piec ok. 1,5 - 2 godz. w piekarniku nagrzanym(...)piekarnika ponownie odwrócić mięso. Podawać królika z wybranymi surówkami. U mnie z surówką z radicchio i jabłkiem :  oraz na surówce z selera naciowego i jabłka :   ---------- Podobne: Pieczony królik Królik z kasztanami Pieczony królik

Weekendy w domu i ogrodzie
Karkówka w sosie słodko-kwaśnym. 175

macerujemy w marynacie (najlepiej przez noc), przygotowujemy sos: marchewkę, pietruszkę, paprykę kroimy w cienkie paski, pomidory, cebulę i ananasa w kostkę, wszystkie składniki smażymy na lekkim ogniu na klarowanym maśle,dodajemy wino, ocet winny w razie potrzeby podlewamy syropem z ananasa, mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy sosem i pieczemy około godz. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kuchnia Beaty
.1123. tofu omlet na słodko 179

był już o wiele trudniejszy...Część praktyczna mnie zaskoczyła - przygotować paprykę w zalewie octowej :o Wszystkie zadania jednak wykonałam i pozostaje czekać na wyniki...Ponoć mają być jeszcze w tym tygodniu. PRZEPIS /1 porcja/ ~150g tofu ~50ml mleka sojowego ~10g mąki kokosowej ~30g mąki ryżowej ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~cukier/stevia do posłodzenia do smaku opcjonalnie ~100g startej na średnich

breakfast of dreams
Tarta ze szparagami 147

dodać startą mozzarellę, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, papryką oraz ziołami. Szparagi oczyścić - odłamać stwardniałą część łodygi, następnie około połowy długości łodygi pokroić w plasterki, górną część pozostawić. Plasterki szparagów dodać do mieszaniny śmietany i jajka.  Ciasto rozwałkować na grubość około pół centymetra, wyłożyć nim naczynie do pieczenia tarty, zalać sosem śmietanowym, na wierzchu ułożyć szparagi i przekrojone

Codzienne Gotowanie
Pieczarki faszerowane mięsem 142

cukinię, pomidora, poszatkowane ogonki pieczarek, lubczyk, majeranek, chili, słodką paprykę, sól oraz pieprz  i całość podsmażamy do odparowania wody z warzyw. Na koniec na patelnię dodajemy mięso i podsmażamy jeszcze 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Tak przygotowanym farszem napełniamy pieczarki. Pieczarki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut w 175 stopniach (piekarnik z termoobiegiem). Smacznego

Smak mojego domu
Omlet z papryką 151

warzyw a kończąc na wędlinie i mięsa pieczone . Jednak ja preferuje warzywa , bo lubię i trochę   zdrowiej ( mam taką nadzieję) Składniki na 2 porcje 2 jajka 1papryka ( lub po 1/2 różnych kolorów) 1 srednia cebula sól ,pieprz, majeranek ,bazylia  do smaku 1 łyżka oliwy  Wykonanie Umytą paprykę i cebulę kroję w paski .Wrzucam na patelnie

Eli Gotowanie
Pieczony boczek 136

czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska dodałam jeszcze odrobinę kminku i rozmarynu łyżka oleju ryżowego PRZYGOTOWANIE: Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Plastry boczku wysmarować marynatą 2 łyżki domowej przyprawy barcecue, kminek, rozmaryn i olej. Natrzeć mięso. Ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec po 10 minut z każdej

ClauditteMissCooking
Questadillas - czyli grillowane tortille z kurczakiem i warzywami 431

Smażymy na łyżeczce oliwy zaczynając od cebuli, po chwili dodajemy paprykę, a na koniec cukinię. Doprawiamy je solą do smaku. Odkładamy do tej samej miski co kurczaka, dodajemy liście kolendry i mieszamy wszystko. Na połówce każdej tortilli układamy warzywa z kurczakiem, posypujemy łyżką startego sera i składamy na pół. Pieczemy na grillu z obu stron, aż się zarumienią i zrobią

Kulinarne Inspiracje
Farsz jak z samosy (ziemniaki i zielony groszek) zapakowany w ciasto filo 173

wymieszaj. Gdy cebula się zeszkli, dodaj groszek, zielone chili, paprykę słodką. Po kilku minutach dodaj ziemniaki, dopraw solą do smaku, wymieszaj dokładnie. Ostudź farsz. Ciasto filo pokrój na cztery podłużne paski, na każdym ułóż po łyżce farszu. Zawiń w dowolny sposób* i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj kroplą oleju i piecz w 180 stopniach, ok. 20 minut

Corner With Recipes
Zapiekanka warzywna z kiełbasą 196

łyżki oliwy listki bazylii Wykonanie: Cebulę, pomidory i paprykę pokroić  w duże kawałki i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Kiełbasę wyciągnąć z osłonki i porobić z niej pulpety wielkości  jajka i rozłożyć na warzywach. Dodać rozmaryn, posypać oregano, płatkami chilli,solą i pieprzem. Polać całość oliwą i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 40 minut

O kuchni z uczuciem
Szybkie szaszłyki 171

kostkę i obsypałam przyprawami, jakie lubię najbardziej, między innymi: papryka słodka, ostra, przyprawa do szaszłyków oraz  india bombay masala. Odstawiłam mięso na 10 minut i pokroiłam cebulę. Nadziałam mięso na przemian z cebulą: schab/cebula/pierś z kurczaka/schab/cebula/pierś z kurczaka Wstawiłam do piekarnika na ok 25 minut i piekłam w 200*C Szaszłyki  można polać sosem tzatziki - pycha

The Sweet Damsel
Wegański pasztet z fasoli piękny jaś, pomidorowo grzybowy 139

majeranek) - suszone zioła ( ja użyłam majeranek, czosnek, pieprz, ostrą paprykę) - sos sojowy do smaku  - słonecznik do posypania na wierzch (opcjonalnie) Przygotowanie :  Fasole ugotować, zmielić w maszynce do mięsa lub w blenderze razem z pieczarkami, cebulą i pomidorami, doprawić do smaku przyprawami i ziołami, wyłożyć na blaszkę keksówkę i piec ok 45 minut w temperaturze 175 stopni  Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Bułki drożdżowe z mięsem i cebulą. 146

dalej. Po około 2 minutach doprawiamy solą, majerankiem, papryką i pieprzem, mieszamy i wyłączamy grzanie, studzimy.      Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12 równych części, z każdej formujemy gładką kulę, a następnie każdą z nich wałkujemy na placuszki o grubości około 5 mm. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i odkładamy na około 20-30 minut, żeby

Rozpustne gotowanie
Tortilla ze szparagami 171

zmięknie ale nie zacznie brązowieć. Dodać drobno pokrojoną paprykę, podsmażać jeszcze moment. Dodać cieciorkę, szparagi, ziemniaki, przemieszać. Masę jajeczną wylać na warzywa na patelni. Przykryć,  smażyć  na małym ogniu. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 190 st. C.  Kiedy piekarnik się rozgrzeje, wstawić patelnię do środka bez przykrywania. Piec przez ok 30 minut. Przed wyjęciem sprawdzić wykałaczką

Stare Gary
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami 310

koncentrat, dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając, aż papryka zmięknie na sam koniec dodajemy fasolkę i makaron, przyprawiamy wg. smaku przekładamy wszystko do żaroodpornego naczynia, a na wierzch wylewamy zblenowany na jednolitą masę serek wiejski, jajko i przyprawy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni i pieczemy przez około 20 minut co jakiś czas włączając termoobieg, żeby góra

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Calzone, zielone rożki i gwiazdki z farszem z kaszy kuskus i serka "Pomidory z bazylią" 114

posiekane ząbki czosnku i cebulkę oraz drobno posiekany por. Dodajemy paprykę pokrojoną w malutką kosteczkę, kaszę kuskus, serek, przyprawiamy pieprzem ziołowym i dokładnie mieszamy. Po zdjęciu z gazu dodajemy łyżkę keczupu i dokładnie łączymy. Pierogi ułożyć na blaszce. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Nie ma konieczności pozostawiania do kolejnego wyrośnięcia. Większe pieczemy razem, mniejsze osobno (ze względu na różny czas pieczenia). Calzone

Kolorowy Przepisownik
Pita i pyszny "fast food"! 340

pity odrobiną mąki i zostawić na 20 min pod przykryciem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku, w 230 stopniach przez 6-8 minut. Kurczak: 3 pojedyncze piersi kurczaka, 3 ząbki czosnku, kawałek świeżego imbiru, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka sumaku, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki kuminu, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 1/4 łyżeczki kurkumy, pieprz, sok z 1/2 cytryny

Plate of Joy
Pieczeń z sosem żurawinowym 209

będzie ono pyszne i aromatyczne. Ja podałam pieczeń z pieczonymi ziemniakami i sałatą lodową z sosem winegret. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 800 g mięsa wieprzowego z łopatki 1 duża cebula 1 duża marchewka 1 por 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego przyprawy: sól, pieprz biały, słodka papryka, majeranek mąka pszenna (np. Wrocławska) do obtoczenia mięsa

Passions hobbies life
Wyśmienite pierożki w góralskim stylu. 142

zajmie. Efekt za to jest oszałamiający.   Pieczone pierożki na góralską nutę (5 osób) Składniki farsz: 200 g serka twarogowego w typie bałkańskim 100 g tartego serka wędzonego a'la oscypek 1 serek wiejski (odcedzony) 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach oliwa z oliwek estragon, pieprz, ostra papryka, czarnuszka Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski. Ziemniaki oczywiście wcześniej obieramy

vegetanie
Rolada z mielonego mięsa z pieczarkami 173

jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, musztardę, słodką paprykę, sól, pieprz i cebulkę podsmażoną. Składniki połączyć. Na stół rozłożyć folię spożywczą, posypać nią bułką tartą i rozłożyć mięso mielone. Na całe mięso wyłożyć pieczarki.  Zwinąć roladę. Delikatnie zdjąć folię spożywczą i przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec w 180C około 45min

Amatorka kuchenna
Żeberka - PALCE LIZAĆ !!! 124

łyżka pieprzu mielonego 4 łyżki papryki ostrej mielonej 1 łyżeczka pieprzu cayenne 2 łyżki ciemnego gęstego sosu sojowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka majeranku 1 szklanka wody UWAGA !!! Aby żeberka wyszły niesamowicie aromatyczne i soczyste należy je zamarynować na 24 godziny przed pieczeniem. Przygotowanie: Żeberka myjemy i dzielimy na mniejsze

ClauditteMissCooking
Ziołowe grzanki 104

bochenek chleba pszennego różne przyprawy: papryka ostra, słodka, cząber, zioła prowansalskie, czosnek mielony lub sól czosnkowa, pieprz, vegeta i inne. olej ok. 2 łyżek Chleb pokroić w kostkę, wsypać do miski, dodać przyprawy i olej. Wymieszać, najlepiej ręką. Wsypać na blachę  wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozłożyć. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 C do momentu

Humanistka w kuchni
Kurczak w cieście francuskim z suszonymi pomidorami ("warkocz") 250

posypujemy z obu stron solą i pieprzem oraz mieloną papryką.  Pierś kładziemy na ciasto następnie plaster szynki, plaster sera, paseczki suszonych pomidorów oraz plastry pieczarek. Na całość układamy natkę pietruszki. Zaplatamy paski ciasta na przemian w formę warkocza, zostawiając przy tym odstępy by pierś mogła odparować w trakcie pieczenia. Na wierzch warkocza smarujemy białkiem z jajka. Pieczemy

Bon Appetit Małgorzaty
Jegomość Kurczak! 245

lubczyk)Umytego i wysuszonego kurczaka nacieramy solą, obsypujemy pieprzem i papryką. Pod skórę wkładamy małe kawałki masła. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny.Po tym czasie do wnętrza kurczaka wkładamy gałązki ziół i nakładamy "jegomościa" na otwartą butelkę z piwem. Wstawiamy go do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C. Pieczemy około godziny, aż kurczak będzie miękki, a skórka rumiana

Smakowity Blog Kulinarny
Pasztet z cukinii 304

posiekaną natkę pietruszki, oliwę lub olej, suszoną bazylię, ostrą paprykę, ok. 1 czubatej łyżeczki soli oraz dużą szczyptę pieprzu. Mieszamy. Dodajemy bułkę tartą i kaszę manną – mieszamy ponownie. Białka ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy do masy, lekko ją rozluźniając. Poszerzoną keksówkę lub inną formę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę i wyrównujemy. Na wierzchu możemy ułożyć kilka liści

Poezja smaku
Gulasz pieczony w dyni. Bardzo jesienny i pikantny. 202

Gulasz pieczony w dyni. Bardzo jesienny i pikantny. Macie pomysł na rozgrzewacz na chłodne jesienne dni? Ja lubię konkretne i pikantne jednogarnkowce. Jak na jesień przystało z dynią w roli głównej. Jednak co dwie dynie, to nie jedna. Oprócz piżmowej wykorzystałam jeszcze hokkaido, a właściwie... kilka dyń hokkaido. Wypełniłam je gulaszem z mięsa połączonego z dynią piżmową (butternut(...)Pomidory przekroić na połówki wymieszać z 2 łyżkami oleju, dodać pozostałe 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, rozłożyć na blasze oprószyć solą. Piec ok. 25 minut. Wystudzić, obrać ze skórki. Połowę pomidorów zmiksować razem z sokiem z pieczenia. Resztę grubo pokroić. Cebule obrać, drobno pokroić. Chili przekroić wzdłuż, usunąć nasiona, drobno pokroić. Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce. Dynię piżmową

Pełny talerz
Pieczeń wieprzowa z sosem pieczarkowym 188

margaryny 3 ząbki czosnku 3-4 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, majeranek 200 g pieczarek 1-2 łyżki mąki pszennej (np. Wrocławska) WYKONANIE Mięso umyć i pokroić na niezbyt grube plastry. Przyprawić z obu stron solą, pieprzem, papryką i majerankiem. W dużej brytfannie rozpuścić margarynę, na gorącą kłaść mięso i smażyć chwilę(...)odparować mocno wodzie i mięso przypiec nieco z każdej strony. Sos pieczarkowy: Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i wrzucić do garnuszka. Przelać do nich przez sitko nieco tłuszczu z pieczeni i doprowadzić do wrzenia. Do małego garnuszka nalać nieco wody, wsypać mąkę i dobrze wymieszać, żeby nie było grudek. Przelać powoli do pieczarek mieszając. Doprawić do smaku solą, pieprzem

Passions hobbies life
Placki ziemniaczane z gofrownicy z wątróbką i ognistymi pomidorkami. 204

Witajcie kochani :) dzisiaj mam dla Was propozycję pysznych zdrowych placków ziemniaczanych nie smażonych na oleju a pieczonych w gofrownicy. Pewnie się z dziwicie jak w gofrownicy :) plus taki że nie musici e stać przy patelni i je przewracać , a w tym czasie możecie robić co innego . Lubię placki ziemniaczane ale jak wiadomo smażone na oleju nie są zdrowe(...)smaku 0,5 kg wątróbki drobiowej 1 łyżka  oregano Skworcu   1 łyżka przyprawy złocisty kurczak Skworcu   domowa vegeta do smaku pieprz, szczypta chili 1 łyżka czerwonej papryki około 1 l bulionu z kurczaka 3 łyżki mąki 1 duża cebula  4 łyżki masła klarowanego Jako dodatek - Ogniste pomidorki Eterno Wykonanie:   Ziemniaki, marchew i cebulę obrać , umyć

Sama słodycz i szczypta chili
Schab pieczony w mleku 162

obiad, a po ostudzeniu wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem.   1/2 kg schabu bez kości (można robić z większej porcji, nawet do 1,5 kg) + przyprawy (czosnek w proszku, papryka, majeranek, sól, pieprz) 1/2 litra mleka 1 listek laurowy 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej Dodatkowo: mąka pszenna/skrobia kukurydziana do zagęszczenia sosu Umyty i osuszony schab dokładnie natrzeć przyprawami i odstawić(...)oleju. (Uprzednio można go obsmażyć, ale jest to czynność opcjonalna.) Mleko zagotować z listkiem laurowym, gałką muszkatołową i przelać na schab.  (Mięso nie musi być całe pokryte mlekiem.) Piec około 1 godziny (w zależności od wielkości mięsa) w 180 stopniach. Co jakiś czas polać po wierzchu mlekiem (tym, w którym się piecze schab). Upieczony schab wyjąć z naczynia

Di gotuje
Jesienne warzywa z syropem klonowym 92

Zapraszam na pyszne danie wegetariańskie, które same w sosbie stanowi pyszny posiłek. Można je jednak równiez podać jako przystawkę do porcji mięsa czy pieczonej ryby. Można do niego użyć ulubionych warzyw, choć korzeniowych typu pietruszka, raczej nie polecam. U mnie znalazło się wszystko to, co jest obecnie dostępne w wersji niemrożonej, czyli świeże warzywa sezonowe...polecam. Składniki: 1 duży(...)brokuł podzielony na różyczki 200 g małych pieczarek, miałam ciemne 2 szklanki pokrojojonej w kostkę dyni hokaido  2 szklanki cukini pokrojonej w kostkę 1 czerwona papryka pokrojona w w paseczki 1/2 pokrojonej drobno papryczki chili ( u mnie z pestkami) 1 czerwona cebula, pokrojona w piórka 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki syropu klonowego

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania