pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:223/417)

Pieczony topinambur 234

niski IG (15), do tego w pieczonej wersji jest wprost przepyszny! Na surowo przypomina coś między ziemniakiem a selerem, za bardzo nie przypadł mi do gustu. Ale ta pieczona wersja… mniam ;3 Aż mi ślinka cieknie, muszę dorwać je po raz kolejny! ;) Oby tylko jeszcze były w ofercie! Zrobiłam go jako ‘atrakcję’ na proszoną kolację, i wszystkim zasmakował(...)topikangura’ jakby miał rogi! ;) A potem zmietli wszystko z talerzy, aż szkoda że nie było dokładki :D   Składniki: Topinambur (600g) 3-4 łyżki oliwy Czosnek (granulowany lub świeży) * Papryka ostra i słodka* Sól* Pieprz* *Przyprawy do smaku, jak kto lubi. Można też dodać inne ;)   Przygotowanie: Topinambur dokładnie szorujemy, ale nie obieramy go ze skórki. To właśnie skórka będzie

Jak gotować i nie zwariować
Pieczeń z warzywami. 161

soczysta, aromatyczna pieczeń wieprzowa z warzywnym nadzieniem, który idealnie łączy się ze smakiem lekko pikantnej marynaty. Do tego np. biały sosik i odświętny obiad gotowy! Pycha!!! Składniki na pieczeń z warzywami 1,2-1,5 kg mięsa wieprzowego (łopatki, szynki, karczku) 1 cebula 1 mała marchewka 0,5 pietruszki 0,25 małego selera 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz(...)smażenia NA MARYNATĘ: 0,33 szklanki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny (karkówki, grilla lub innej przyprawy do mięs) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) 1 łyżeczka ziaren kolendry (może być też gorczyca)      Wszystkie składniki marynaty łączymy w sporej misce i dokładnie

Rozpustne gotowanie
soczysty dorsz atlantycki na obiad z pieczonymi serowymi ziemniakami:airfryer 9240/30 147

ziemniaków 2 łyżki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 6 łyżek, ser żółty gouda 15 dag, surówka - w opisie ziemniaki obrać i pokroić w grubsze słupki, gotować w nie solonej wodzie z 6 minut i wylać na durszlak, wystudzone ziemniaki wysypac na blachę do pieczenia, posypać przyprawami, polać olejem i posypać srem rozdrobnionym w rozdrabniaczu

W Mojej Kuchni Lubię
Pasta z pomidorków koktajlowych na ostro 161

ostro można z nią przygotować, wystarczy ciasto przed pieczeniem pastą posmarować. Do zup, do sosów można jej dodawać, czy z nachosami podawać, a gdy gorący makaron z pastą wymieszamy, ser starty dodamy, to szybkie, ostre danie w kilka mamy. Składniki: 500 g pomidorków koktajlowych, 3 łyżki oleju rzepakowego, 2 czerwone papryki chili, 100 g cebuli, 8 ząbków czosnku, ½   cukru

Moniki Smakołyki
Chipsy z cukinii 125

smakowych. 1 cukinia 2 łyżki oleju 1/4-1/3 ostrej papryki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego sól morska   Cukinię pokroić w cienkie plasterki (około 3 mm). Ułożyć na ręczniku kuchennym i dociskając przykryć kolejną warstwą ręcznika. Pozostawić na 10-15 minut (aby pozbyć się nadmiaru wody) i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. (Talarki nie powinny na siebie nachodzić.) Olej wymieszać

Di gotuje
Pizza na cieście francuskim 205

puszka krojonych pomidorów 2 ząbki czosnku szczypta papryki wędzonej oregano, bazylia sól pieprz ziołowy, pieprz cayenne Przygotowanie Na rozgrzaną patelnię wylewamy pomidory (ja je wcześniej miksuję), dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Dusimy przez ok. 15 min, aż sos zgęstnieje. Ciasto francuskie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zawijamy brzegi i smarujemy sosem pomidorowym. Na wierzchu układamy salami

e-PrzepisyKulinarne
Pierś z kurczaka w ciecierzycy i pomidorach. 128

kostkę i dodajemy do pomidorów, doprawiamy tymiankiem, papryką, czosnkiem i solą - dokładnie mieszamy. Pierś z kurczaka kroimy w plastry i posypujemy bazylią i pieprzem, oblewamy oliwą i dokładnie mieszamy. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Kiedy ciecierzyca już będzie miękka odcedzamy ją, dodajemy do pomidorów, mieszamy. Warzywa przekładamy na kurczaka i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut

Moje-pitraszenie
48 przepisów na Andrzejkowe party 2015 154

ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z grillowanej cukinii

Moja smaczna kuchnia
Rolada z boczku pieczona 236

chudego boczku bez skóry i kości 1 łyżeczka papryki w płatkach 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka czosnku w proszku sól przygotowanie Mięso umyć i osuszyć. Posypać ze wszystkich stron przyprawami, posolić, zawinąć w roladę, zawiązać sznurkiem. Całość owinąć w folię aluminiową i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia przed pieczeniem wyjąć mięso z lodówki i doprowadzić do temperatury pokojowej

Stare Gary
muszle faszerowane 135

dodać mięso, podsmażyć kilka minut. Przyprawić pieprzem, solą, papryką i czosnkiem. Do mięsa dodać 1/3 słoika sosu i dokładnie wymieszać, wystudzić. Resztę sosu przełożyć na dno żaroodpornego naczynia. Muszle nadziać farszem i ułożyć na sosie. Oliwki pokroić w plastry, ułożyć na muszlach. Całość posypać startą mozzarellą. Wstawić do piekarnika i piec w 200*C kilka minut aż mozzarella zapiecze się

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kabaczek faszerowany mięsem 142

sezonowe warzywa, teraz jest doskonała pora na pyszne papryki, bakłażany, dynie i kabaczki. Podaję je faszerowane na różne sposoby: mięsem, kaszą i innymi warzywami. Dziś na obiad serwuję kabaczek faszerowany mięsem, taki bardzo klasyczny z przesmażoną cebulą i przyprawami. Na blogu znajdziecie też pomidory faszerowane kaszą i tuńczykiem , pomidory faszerowane pieczoną cukinią , bakłażana faszerowanego mięsem i dynię zapiekaną

Kulinarne przygody Gatity
Pstrąg tęczowy parzony- soczysty jak z patelni 160

dalej: cebulę pokroić w pół krążki, paprykę w podłużne pasy, marchewkę, pietruszkę i cukinię w plastry, natomiast oliwki w krążki, a brokuły pozostawić w małych różyczkach. Warzywa posolić i popieprzyć. Liście „baranich uszu” i solirodek również opłukane, osuszyć i odstawić. Nie trzeba solić. Dwa kawałki arkusza papieru do pieczenia podziurawić delikatnie nożem lub widelcem, tak by w czasie

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pstrąg tęczowy parzony- soczysty jak z patelni 161

dalej: cebulę pokroić w pół krążki, paprykę w podłużne pasy, marchewkę, pietruszkę i cukinię w plastry, natomiast oliwki w krążki, a brokuły pozostawić w małych różyczkach. Warzywa posolić i popieprzyć. Liście „baranich uszu” i solirodek również opłukane, osuszyć i odstawić. Nie trzeba solić. Dwa kawałki arkusza papieru do pieczenia podziurawić delikatnie nożem lub widelcem, tak by w czasie

Sztuka gotowania w/g Samiry
Jabłkowe naleśniki z indykiem, mimolette i surówką na zdrowy lunch 140

plastry filetu z indyka łyżka oliwy łyżeczka słodkiej papryki łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem szczypta pieprzu   surówka premium z suszonymi pomidorami Marwit surówka premium z kukurydzą Marwit Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą i smażymy ok 10 sztuk na nieprzywieralnej patelni bez tłuszczu. Indyka nacieramy oliwą i przyprawiamy o czym pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Na każdym naleśniku

Mienta blog
Zapiekanka warzywna z kaszy jaglanej 162

Składniki: 400 g kaszy jaglanej, czerwona papryka, żółta papryka, czerwona cebula, por, puszka kukurydzy, 20 dag sera żółtego, sól, pieprz, masło. Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w paski i podsmażamy na maśle. 300 g kaszy jaglanej wsypujemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Miękkie warzywa mieszamy razem z kukurydzą i nakładamy

paapilotkaa
Domowe nuggetsy dietetyczne 389

łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki sól 1. Mięso pokrój na kawałki. 2. Płatki kukurydziane drobno pokrusz, ja robiłam to po prostu rękoma. 3. W misce wymieszaj jajka z przyprawami. 4. Mięso mocz najpierw w jajku, następnie obtaczaj w płatkach i wykładaj na blachę z papierem do pieczenia. 5. Piecz około 15-20 minut w zależności od wielkości

Powiedz dietom nie
Zapiekanka warzywna z kaszą jaglaną 140

zbrązowieje. Dodać pokrojonego kabaczka i patisony, bazylię, oregano, paprykę ostrą, dusić kilka minut, mieszać co jakiś czas. Wymieszać kaszę z warzywami z patelni. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, fetę i pokrojone na pół oliwki. Dodać 2 łyżki oleju, jajko, sól, pieprz, przyprawy. Przełożyć do żaroodpornej formy, ewentualnie posypać siemieniem lnianym. Piec w 200 stopniach, 30-40 minut. P rzepis brał

Corner With Recipes
Flądra w idealnej panierce z boczku 152

olej rzepakowy - sól, pieprz do smaku, czosnek granulowany, papryka słodka, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy Boczek pokroić jak najdrobniej. W miseczce wymieszać bułkę tartą, boczek, kilka łyżek oleju, przyprawy, sok z ćwiartki cytryny. Flądrę włożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową, lekko posmarować olejem, przyprawić solą i pieprzem. Położyć równomiernie panierkę. Piec w 200 stopniach ok. 20-30 minut. Podawać

Corner With Recipes