Post Kobiece babeczki, czyli muffiny a’la szpileczki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Muffiny malinowe z ‚oczami’ na Halloween pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Świąteczne pierniczki z lukrem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Piernikowe choinki z lukrem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeobok siebie foremkach, palcem lekko wyłożyć ciastem foremki, przycisnąć u góry, by brzegi foremek odcięły nadmiar ciasta - skrawki ciasta ponownie rozwałkować i wyłożyć kolejne foremki - ciasto nakłuć widelcem, babeczki piec w 190-200 stopniach przez 15-18minut do zrumienienia - upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić, wyjmować delikatnie, odwracając foremki do góry nogami - z mleka odlać pół szklanki, rozpuścić
Smakołyki Berenikisię wielka zamrażarka, w której upchnęłabym kilogramy truskawek, wiśni, czereśni czy malin... ale póki co, nie miałabym gdzie jej postawić niestety. Więc skoro owoców jest pod dostatkiem, to piekę i przerabiam na inne "dziwne" rzeczy. Dziś w lodówce chłodzi się np. sernik na zimno z jagodami. Na przetwory jakoś w tym roku nie mam czasu, ani ochoty. Może
Kraina Tysiąca Smakówkawałek papryki i plasterki ogórka konserwowego. Skleić i uformować wybrany przez nas kształt bułeczki. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Posmarować rozmąconym jajkiem. Wierzch posypać makiem. Piec w 180 stopniach ok. 25-30 minut do zrumienienia. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówPost Ciasto 3 bit pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeubijać na wolnych obrotach i dodawać kolejne składniki -cukier, rozpuszczoną margarynę, mąkę, kakao oraz mleko. Gotowym ciastem zalać owoce w foremkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem i podawać
Monia miesza i gotujegóry nogami, obłożyłam je folią aluminiową i na tak przygotowanych kokilkach przeplatałam boczek na kształt koszyczka. Kokilki z boczkiem włożyłam do piekarnika nagrzanego na ok. 180 stopni i piekłam do momentu zezłocenia boczku. W czasie, w którym boczek siedział w piekarniku wzięłam się za makaron. W miseczce wymieszałam kremówkę z żółtkami, parmezanem, solą i pieprzem. Makaron ugotowałam al dente
Blondynka GotujePodczas upalnych dni nie mam ochoty włączać piekarnika żeby upiec ciasto. Ale żeby zrobić pyszny deser nie trzeba przecież piec ! Zimny torcik jogurtowy ze świeżymi jagodami osłodzi miłe spotkanie i orzeźwi w gorące popołudnie. Jest lekki, piankowy, wcale nie za słodki - po prostu pyszny ! Spróbujcie koniecznie ! Pozostańmy w niebieskiej atmosferze. Może skusicie się na zimny deser sernikowy Baba Blue ? ROZWIŃ
Smaczna PyzaBardzo lekki i baaardzo smaczny torcik z dodatkiem sezonowych owoców. U mnie z truskawkami ale można przygotować go np.z malinami, jagodami itp. Biszkopt bezglutenowy
Smaczne Zdrowestopni na 40 minut. W tym czasie bulion w większości powinien wyparować a mięso powinno stać się dość kruche. Teraz czas na zwiększenie temperatury do 200 stopni. Mięso pieczemy 10-15 minut, obracamy co jakiś czas. Powinno nabrać koloru i mieć chrupiącą skórkę. Smacznego
Mango Papajafolię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Foremki na babeczki lekko natłuścić i oprószyć odrobiną bułki tartej. Następnie dno oraz boki foremek wylepić ciastem. Dno nakłuć widelcem. Piec około 15-20 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem maślany: 3 żółtka, czubata szklanka cukru, szklanka mleka, 150g margaryny, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, laska wanilii
Z miłości do słodkości