lodówce .Następnie wykleić wysmarowane tłuszczem foremki do tartaletek. Na ciasto położyć folię aluminiową i wysypać na dno np. fasolę[nie wykładałam ani folii, ani fasolki..nakłułam ciasto widelcem].Piec w temp.190 stopni przez 15 potem zdjąć folię z fasolkami i dopiec ciasto
Moje domowe kucharzenielodówce .Następnie wykleić wysmarowane tłuszczem foremki do tartaletek. Na ciasto położyć folię aluminiową i wysypać na dno np. fasolę[nie wykładałam ani folii, ani fasolki..nakłułam ciasto widelcem].Piec w temp.190 stopni przez 15 potem zdjąć folię z fasolkami i dopiec ciasto. Posmarować masą kajmakową i dowolnie udekorować
Moje domowe kucharzenielodówce .Następnie wykleić wysmarowane tłuszczem foremki do tartaletek. Na ciasto położyć folię aluminiową i wysypać na dno np. fasolę[nie wykładałam ani folii, ani fasolki..nakłułam ciasto widelcem].Piec w temp.190 stopni przez 15 potem zdjąć folię z fasolkami i dopiec ciasto. Żelatynę rozrobić w niewielkiej ilości wody.Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier oraz sok z cytryny
Moje domowe kucharzeniesuche.Do składników mokrych dodać przesianą mąkę z sodą, solą i cukrem. Dodać draże i wymieszać łyżką do połączenia się składników. Formy do babeczek napełniać ciastem do 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 170 stopni przez 25 - 30 minut.Po ostudzeniu dowolnie udekorować
Moje domowe kucharzeniewyrośnięcia.Następnie ciasto rozwałkować na prostokąt,posmarować dżemem. Od dłuższego brzegu zwinąć rulon.Pokroić w plastry i ułożyć w foremkach na mufinki.Odstawić do wyrośnięcia.Posmarować roztrzepanym żółtkiem.Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni
Moje domowe kucharzenieśrodku zawiązać węzełek , końcówki wałka owinąć dookoła, tak aby końce znalazły się pod spodem bułeczek. B ułeczki ułożyć na blasze ,p rzykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Piec w nagrzanym piekarniku do 210 stopni przez około 15-20 minut
Moje domowe kucharzenieodstawić na 15 minut.Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części.Jedną część wyłożyć do tortownicy z kominkiem ,posypać morelami i rodzynkami.Przykryć drugą częścią ciasta.Odstawić do wyrośnięcia.Piec około 50 minut w temperaturze 170 stopni
Moje domowe kucharzeniemasłem, wyłożyć ciastem[ trochę ciasta zostawić na kratkę] , nakłuć widelcem. Podpiec przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Na podpieczone tartaletki wyłożyć powidła, ułożyć kratkę z ciasta. Piec przez około 20- 25 minut
Moje domowe kucharzenieprzechowywania. Forma posiada antypoślizgowe podkładki, które zabezpieczają przed jej przesuwaniem podczas wałkowania ciasta. Wymiary: Ø 31 x wys. 3 cm Cena: 99,90 zł No i rogaliki już się pieką.. przepis na blogu będzie jutro .. A niedługo też będzie przepis na rogaliki z serkiem topionym i szynką.. I kolejne rogaliki
Moje domowe kucharzenieczęści, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na rogalomanię , wyciąć trójkąty, nałożyć marmoladę i zwijać rogaliki. Układać na przygotowanej blasze, odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Następnie posmarować rozmąconym białkiem. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem
Moje domowe kucharzeniePrzełożyć na rogalomanię , wyciąć trójkąty, nałożyć farsz [ serek z szynką] i zwijać rogaliki. Uformowane rogaliki przełożyć na blaszkę i odstawić na 10 minut do podrośnięcia.Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni
Moje domowe kucharzeniedość drobno pokruszyć.Dodać mleko z puszki, rozpuszczoną margarynę , bakalie [ orzechy i migdały podprażyłam na suchej patelni]i wymieszać. Gotową masę przełożyć do lekko wytłuszczonej formy i piec ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone ciasto polać rozpuszczoną czekoladą
Moje domowe kucharzenieczęści, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na rogalomanię , wyciąć trójkąty, nałożyć marmoladę i zwijać rogaliki. Układać na przygotowanej blasze, odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Następnie posmarować rozmąconym białkiem. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.Po wystudzeniu np.polać rozpuszczoną czekoladą
Moje domowe kucharzenieśmietany 36% Zagnieść ciasto i schłodzić.[ ja najpierw wyłożyłam ciasto do tartaletek i wstawiłam je do lodówki]. Foremki do tartaletek wysmarować masłem, wyłożyć ciastem , nakłuć widelcem. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pozostawić do wystygnięcia. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody, odstawić.Truskawki, cukier, sok z cytryny podgrzać, wymieszać. Zmiksować i doprowadzić
Moje domowe kucharzeniePiekłam bułeczki. .zostało mi trochę roztrzepanego jajka..dodałam jeszcze jedno jajko..i kilka innych składników..i śniadanko mamy gotowe.. 2 jajka 1 łyżka mąki szczypta soli kilka plasterków szynki pomidor szczypiorek sól, pieprz Jaja roztrzepać z mąką.Wymieszać z pokrojoną szynką , pomidorem i szczypiorkiem. Doprawić .Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni ,aż jajo na górze omletu nam się zetnie
Moje domowe kucharzenie