Foremki napełnić ciastem mniej więcej do połowy. Do części dodać borówki, do pozostałych po jednej śliwce. Przykryć resztą ciasta. na wierzchu muffinek ze śliwką ułożyłam małe kawałki suszonych śliwek Piec w 180 st. 20-25 minut Smacznego
pyszne zdrowościdziś, kuchnia francuska jest jedną z najlepszych w świecie. Już dochodząc na Stary Rynek zaczęły nas otaczać piękne aromaty przywodzące na myśl Francję. Intensywne zapachy rozmaitych serów oraz świeżo pieczonego pieczywa. Z wielkim zaciekawieniem zwiedzałyśmy cały Jarmark odkrywając na każdym kroku coraz to wspanialsze smakołyki. Było fantastycznie i na pewno udamy się na niego za rok. Dla tych
Kolizje Smakówoctu balsamicznego 2 łyżki otrąb owsianych 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki nasion konopi Wszystkie składniki wymieszać łyżką drewnianą aby tylko połączyć składniki .Przełożyć do foremki , posmarować wodą .Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni
Moje domowe kucharzenieSezon na szparagi w pełni! Jeśli macie dość gotowanych lub pieczonych szparagów, to zróbcie razem z nami prostą i delikatną zupę krem z zielonych szparagów z nutką ostrości. Zaczynamy! ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW Przepis na 3-4 porcje Potrzebujemy: 500 g zielonych szparagów 1 dużą cebulę 1 zieloną papryczkę pepperoni 2-3 ząbki czosnku 3-4 cm imbiru
Bananowe Polekuchni. Przypominają polske kopytka ale są od nich o wiele mniejsze. Dzisiaj proponuję przepis na gnocchi z batatów. Bataty w odróżnieniu od ziemniaków są dosyć wodniste, nawet jeśli je pieczemy w piekarniku, więc ciasto na gnocchi jest bardzo lepkie. Nie należy przesadzać z mąką podobnie jak w kopytkach, bo wtedy gnocchi będą twarde i bez smaku. Bardzo lubię gnocchi
codojedzeniaobjętość wkładamy do foremki o wymiarach 25 cm x35 cm. Odstawiamy jeszcze na ok. 15 min. do podrośnięcia. Na wyrośnięte ciasto wykładamy truskawki pokrojone na połówki, posypujemy kruszonką i pieczemy 30 min. w 180 st. C. następnie 20 min w temp. 180 st. C. składniki na kruszonkę: 70 g mąki 50 g masła 50 g cukru wykonanie: Masło łączymy
Domowy Smak Jedzeniakolejną warstwę ziemniaków. Potem wziąć ok. 200 ml wody, dodać do tego 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz i pieprz ziołowy, wymieszać i zalać zapiekankę. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach :D PODAWAĆ: Podawać można z każdą surówką/sałatą/mizerią/ogórkami konserwowymi/kiszonymi
Tradycyjna kuchnia inaczejszczyptę soli, mieszacie ponownie. Ciasto rozwałkowujecie, wykładacie na wysmarowaną masłem formę do tarty (możecie ją posypać dodatkowo otrębami albo płatkami owsianymi), wykładacie na nie szparagi, łososia i zalewacie sosem. Pieczecie w temperaturze 180 stopni przez 20-30 minut, aż brzegi tarty będą zarumienione, a sos zwiąże składniki. Ubieracie się w krótkie spodenki i białe koszule. Tartę studzicie i idziecie zjeść
GRUBY WAŁEKpokrojoną papryczkę chili , tarty parmezan. Całość solimy , pieprzymy , dodajemy oliwy i dokładnie mieszamy. Filety z piersi kurczaka wyciągamy z marynaty i układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso dokładnie pokrywamy " kruszonką ". Pieczemy w temperaturze 200stopni przez 20-25 minut. SMACZNEGO
Bazylia kontra Rozmarynmieszamy do keksówki nakładamy ciasto do 1/3 wysokości układamy na wierzch warstwę owoców następnie przykrywamy owoce resztą ciasta i znów wykładamy na wierzch owoce, które lekko wciskamy w ciasto pieczemy przez około 30 minut (do suchego patyczka) w temp. 180 stopni SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćstewię, aromat wymieszać dodać białko i delikatnie wymieszać przekładamy masę do małego żaroodpornego naczynia, pozostawiając około 1 łyżki masy do pozostałego ciasta dodać kakao i wyłożyć na jasną masę piec około 20 minut w temp. 170 stopni SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMieszamy wszystkie składniki (oprócz banana) banana kroimy w drobną kostkę wykładamy po łyżce ciasta do silikonowych papilotek na ciasto kładziemy banana, a na to resztę ciasta pieczemy w temp. 170 stopni przez około 30 minut SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkaszą jaglaną wykładamy spód i boki naczynia żaroodpornego (pozostawiając część na przykrycie góry) mocno dociskając mieszamy jabłka, daktyle, kakao i wykładamy do naczynia na kaszę przykrywamy górę resztą kaszy pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćubiłam;p), rodzynki, cynamon, siemię lniane jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do reszty składników i mieszamy przekładamy do żaroodpornego naczynia pieczemy w temp. 200 stopni przez 20 minut SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćminut, aż spęcznieją wykładamy masę otrębową na spód oraz boki silikonowych papilotek do muffinek (wymaga to trochę cierpliwości, ponieważ otręby odklejają się od boków i trzeba je mocno przyciskać) pieczemy w temp 170 stopni przez około 20-30 minut, pilnujemy żeby się nie spaliły (mają się wypiec i stwardnieć, a nie się spalić) czekamy aż wystygną i do każdej nakładamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość