pieczenie - 19054 przepisów (strona:825/1271)

Wegetariański pasztet z fasoli 160

następnie gotujemy w osolonej wodzie do miękkości wrzucamy do blendera wszystkie składniki i miksujemy na papkę przekładamy masę do wyłożonej folią aluminiową formy wierzch posypujemy ziarenkami siemienia i słonecznika pieczemy przez około 40 minut w temp. 180 stopni studzimy, a następnie wkładamy do lodówki (choć można też próbować na ciepło;)) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Otrębowe, cynamonowe bułeczki z jabłkiem i rodzynkami 134

drobną kostkę lub trzemy na tarce o dużych oczkach mieszamy ze sobą wszystkie składniki tak przygotowane ciasto przekładamy do mini foremek na tarty (ja użyłam silikonowych) pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój gazowy piekarnik rządzi się swoimi prawami kiedy lekko wystygną wyciągamy je z foremek i układamy na kratce

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Otrębowe pieczywo 161

spęcznieje przekładamy ciasto do silikonowych foremek (ja użyłam takich do mini tart, możecie też spróbować z foremkami na muffinki, wtedy wyjdzie wam więcej bułek) cienka warstwa na spodzie foremek pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój gazowy piekarnik rządzi się swoimi prawami kiedy lekko wystygną wyciągamy je z foremek i układamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Obiad na szybko 150

różyczek mrożonych brokuł około 4-5 suszonych pomidorów w oleju i ziołach plaster fety półtłustej (około 1cm;)) wędzona pierś z kurczaka około 2 łyżek  mieszanki ziaren  Piekło-Niebo sól, pieprz wg. smaku 2 porcje makaronu   niskowęglowodanowego  Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu żeby zaoszczędzić czasu, wody i gazu ;) pod koniec gotowania makaronu dorzucamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami 315

smaku przekładamy wszystko do żaroodpornego naczynia, a na wierzch wylewamy zblenowany na jednolitą masę serek wiejski, jajko i przyprawy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni i pieczemy przez około 20 minut co jakiś czas włączając termoobieg, żeby góra się wypiekła SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Testowanie Przysmaki.pl 139

spisał się w kompozycji BANAN + TWAROŻEK + CYNAMON, idealne, zdrowe drugie śniadanie OWOC PIQUANTÉ nieznane mi wcześniej stworzenie :p To pikantno-słodka krzyżówka papryki i pomidora z RPA o delikatnym piekącym smaku. Jest pierwszym prawdziwie nowym owocem wprowadzonym na rynek od czasów Kiwi.  PYSZNIE smakowała faszerowana fetą czy też zwykłym chudym twarożkiem coś, NOWEGO, ORYGINALNEGO i CIEKAWEGO jeśli chodzi

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pizza/ tarta na pełnoziarnistym spodzie 153

będzie się kleić) na placek grubości kilku mm :) z powstałego placka wycinamy okrąg (nie jest to konieczne, ja chciałam żeby ładnie wyglądał:) rozsmarowujemy sos/koncentrat pomidorowy i wykładamy ulubione dodatki pieczemy w temp. 200 stopni przez około 20 minut ciasto wychodzi bardzo chrupiące :) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Far breton, czyli ciasto bretońskie ze śliwkami 228

wsiąkną alkohol. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, roztopione masło, mleko i rum. Całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. NA dnie formy układamy śliwki i zalewamy ciastem. Pieczemy w temp. 180 stopni  45 minut. Znacie to ciasto

Zofiana
WEDEL - wyniki konkursu z psiukusem w roli głównej :) 118

krzyczała,była ze mnie dumna.. cieszyła sie że juz od najmlodszych lat mam smykałke do gotowania. I miała poniekad racje:) nie jestem jakims mistrzem ale kocham gotowac piec rozpieszczac przy tym bliskich i swietnie mi to wychodzi:) Moja Ukochana Mamusia do dzis mowi ze podziwia wszystkie kobiety ktore maja wiecej niz jedno dziecko bo jej ledwo sie udalo utrzymac

bistro mama
Cruffiny z różą 121

każdego paska zawijamy "ślimaka", zbieramy razem jeden koniec i zlepiamy- lepiej wyrosną i syrop nie wycieknie. Tak powstałe zawijasy wkładamy do formy do babeczek, zebraną stroną do dołu i pieczemy 20-25 minut aż się ładnie zrumienią. Jemy jeszcze letnie, z dobrą gorzką herbatą.  Róże w tym roku są niesamowite. Portlandzka właśnie zaczęła dziś kwitnąć. Co my zrobimy

les mirabelles
Dorsz zapiekany z cukinią 159

umyć i pociąć wzdłuż na plasterki. Każdy kawałek ryby owinąć w plasterkach cukinii. Przygotowane kawałki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Całość delikatnie polać olejem lub oliwą z oliwek (1 łyżką). Piec bez przykrycia około 25-30 minut w  180ºC. Rady: - cukinii nie trzeba obierać ze skórki, - najlepiej, aby plasterki cukinii były jak najcieńsze - dzięki temu rybę bez problemu owiniecie, - jeżeli

Ugotować
Kasza od Łukasza, Charlie i Fabryka Czekolady 205

formy Ugotuj kaszę na mleku. Dodaj do niej pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 180°C. Posmaruj olejem foremki na muffinki. Przełóż do nich masę jaglano-serową. Piecz deser przez ok. 20-25 minut. Przed podaniem odwróć deser do góry nogami. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Przepis bierze udział w akcji: W  Charlim i Fabryce Czekolady

Qlinarnie i Qlinarnie
Grillowana cukinia z kurczakiem 318

doprawiamy. Z grillowaną cukinię smarujemy serkiem, układamy kurczaka zawijamy i nadziewamy na wykałaczkę. Po 3 cukinie na wykałaczce. Szaszłyki układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym i delikatnie skrapiamy oliwą. Pieczemy w 200 C przez 20 minut. Podajemy z jogurtem greckim, możemy go delikatnie osolić. Smacznego

Niezły Młynek
Łosoś pieczony z migdałami. 181

skrapiamy sokiem z cytryny  Odstawiamy  na godzinę do lodówki . Po tym czasie filety smarujemy gęstym jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną ( jak kto woli ) i posypujemy płatkami migdałowymi . Pieczemy w temp.200 stopni przez 25 minut . Podajemy z młodymi ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem . SMACZNEGO

Bazylia kontra Rozmaryn
Sernik kajmakowy Leniwiec 325

wanilinowego 1 puszka kajmaku (460g)   Sernik kajmakowy – wykonanie: Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dokładnie wymieszać (można za pomocą łyżki). Przelać do okrągłej blaszki o średnicy 20cm. Piec w temperaturze 150ºC przez około 45 – 60 minut. Opcjonalnie można polać sernik lukrem (kilka łyżek cukru pudru wystarczy rozprowadzić w odrobinie wody i polać nim wierzch sernika). The post

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania