pieczenie - 19054 przepisów (strona:760/1271)

Ciasto czekoladowe z solonymi migdałami i karmelem 173

aromatu migdałowego i znowu mieszamy - równie dobrze nada się tutaj mikser, o ile ktoś akurat nie wyrwał od swojego kabla i posiada sprawny. [*] Wylewamy na posmarowaną masłem blachę i pieczemy w 180 stopniach 15-20 minut.       Jak wynika ze zdjęcia poniżej w piekarniku może pojawić się obcy, który przejmie jakąś część ciasta. Uspakajam - po wystudzeniu wszystko(...)wraca do należytego porządku :)            Kiedy nasze ciasto się piecze, możemy się zabrać za przygotowanie karmelu, co wcale nie jest aż tak skomplikowane, jak się wydaje. Cukier wysypujemy równo na dno w miarę wysokiego garnka, włączamy średni ogień i zostawiamy w spokoju, znaczy się nie mieszamy, nie przesypujemy, nie gmeramy. Po kilku minutach kryształki powinny

sama złodycz
Batoniki proteinowe z żurawiną 166

żurawinę, wyrabiamy jak ciasto. Powinna wyjść zbita, twarda kula. Albo coś jakby kula.      Masę batonikową przekładamy do keksówki lub innego prostokątnego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia, co ułatwi nam potem jej wyjęcie. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę, żeby masa stwardniała. Kroimy na kawałki według uznania, jemy i lecimy na siłownię robić rzeźbę - po poprzednich

sama złodycz
Dyniowe muffiny z kremem Toblerone 211

dodatkiem lekkiego kremu z dodatkiem Toblerone smakuje co najmniej niebanalnie :) Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej szklanka cukru szklanka puree dyniowego 1/3 kostki masła 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru z wanilią pół łyżeczki soli łyżeczka cynamonu 3 łyżki oliwy Krem: pół szklanki kremówki opakowanie mascarpone (250g) opakowanie Toblerone      Rozkręcanie bałaganu zaczynamy od przygotowania

sama złodycz
Pełnoziarniste babeczki z jabłkami i orzechami laskowymi 456

żytniej szklanka brązowego cukru pół szklanki oliwy z oliwek pół szklanki mleka jajko 2 duże łyżki startego cynamonu/opakowanie gotowego 2 jabłka 100 g orzechów laskowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki soli      Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach, orzechy laskowe rozgniatamy płaską powierzchnią noża na drobniejsze kawałki, nie starając się jakoś specjalnie

sama złodycz
Niebiańska panna cotta z sosem malinowym 203

wersji. Od siebie dodałam do niej sos z moich ukochanych lekko kwaśnych wrześniowych malin. Deser ma aksamitną konsystencję i waniliowy, delikatny smak. Robi się go bez jajek i bez pieczenia. Polecam!   Panna cotta z sosem malinowym na ok. 8 małych kokilek czas przygotowania: 45 min. + co najmniej 4 godz. chłodzenie w lodówce Składniki: 1 l tłustej śmietany

Chilli Czosnek i Oliwa
Mleczny chleb orkiszowy 128

lodówce i ponownie w temp. pokojowej ok 1 - 2 godz.). Piekarnik rozgrzać do 210 stopni.  Chleb naciąć i przełożyć na blachę lub kamień do pizzy.  Piec przez 15 minut.  Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez kolejne 25 - 30 minut.  Wystudzić na kratce

Sto kolorów kuchni
Tarta z grzybami leśnymi 159

gotujemy w osolonej wodzie 2 razy tak aby je dokładnie oczyścić - ostudzamy. Ciasto zagniatamy, owijamy folią i na 30 minut wsadzamy do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim tartę, pieczemy przez 15 minut w temperaturze 190 C - ostudzamy. Na  patelni smażymy  na maśle indyka pokrojonego w kostkę, dodajemy grzyby, tymianek, cebulę, pietruszkę i doprawiamy do smaku - smażymy(...)ściągamy z ognia i w tym czasie w miseczce bełtamy jajko z mlekiem, wlewamy jajko na patelnie , szybkimi ruchami mieszamy i wykładamy na ciasto, posypujemy startym serem i  pieczemy w temperaturze 160 C przez 40 minut.  Smacznego

Niezły Młynek
Urodzinowy tydzień bloga- popularne przepisy !!!! 324

jednocześnie poznawać ciekawe przepisy na innych blogach. Podsumowując podaję najpopularniejsze przepisy z tego pierwszego  tygodnia,które miały powyżej 100 wyświetleń. Ciasto bananowe Metrowiec makowo- owocowy Ciasto bez pieczenia Tort,który zachwyci                   Placek amerykański Torcik tiramisu Zarabiaj w prosty sposób

W kuchennym oknie Ewy
Pyszne ciasta 354

Przypominam przepisy do ciast, które cieszyły się dużą popularnością: Pyszne ciasto bananowe Ciasto bez pieczenia

W kuchennym oknie Ewy
Pizza 341

Uwielbiam, gdy w domu unosi się mieszanka zapachów ciasta drożdżowego, oregano i pieczonych pomidorów. Dlatego domowa pizza dosyć często gości na naszym stole. Ciasto zawsze się udaje, można wykorzystać je zarówno do pizzy na grubym, jak i na cienkim, a dobór reszty składników zależy już tylko i wyłącznie od Waszej fantazji :) Składniki (na 3 średnie pizze): * na ciasto: pół(...)części i rozwałkowałam dosyć cienko. Powstałe okrągłe blaty rozłożyłam na blaszki, wysmarowałam sosem i ułożyłam dodatki - najpierw mozzarellę, potem cebulę, szynkę, paprykę, pieczarki i plastry żółtego sera. Piekłam 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni

Kulinarny Pamiętnik
Najlepszy sernik na świecie !!! 62872

Wlewamy  olejek pomarańczowy. Pod koniec dodajemy obie mąki. Całość przelewamy do miski. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej.  Wrzucamy rodzynki lub pokrojone brzoskwinie. Pieczemy w prodiżu (z górną grzałką) wysmarowanym masłem i bułką tartą  przez 38 minut.  Pozostawiamy w prodiżu jeszcze przez 15 minut  i dopiero wyciągamy. W piekarniku pieczemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Tarta z serkiem mascarpone, truskawkami i kiwi 205

stopni   wkładamy foremkę do lodówki. Nakłuwamy ciasto widelcem. Układamy na cieście folię aluminiową  i wysypujemy na nią suchą fasolę, aby ciasto po środku nie wybrzuszyło si. Pieczemy w ten sposób przez 15 min z termoobiegiem. Zdejmujemy folię z fasolą i pieczemy jeszcze przez 5 -10 minut, aż ciasto się zrumieni. Studzimy ciasto

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak w cieście francuskim na dwa sposoby 413

pozostałe 4 farsz ze szpinaku i fety : - podsmażamy na oliwie posiekany czosnek, dodajemy szpinak, a następnie fetę i śmietanę. Doprawiamy pieprzem. Naprzemiennie zawijamy paski ciasta. Smarujemy żółtkiem jajka.   Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut(...)Podajemy np. z pieczonymi ziemniaczkami i sałatami

Moje Kuchenne Rewelacje
Cynamonowe francuskie ślimaczki 224

rozprowadzamy równomiernie na cieście.  Zwijamy ciasto ciasno wzdłuż dłuższego brzegu. Smarujemy rulon rozmąconym jajkiem i kroimy na plastry grubości około 1 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni  z termoobiegiem na około

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik z czekoladą 127

cukru pudru 3 łyżeczki mąki kukurydzianej 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady   PRZYGOTOWANIE   Składniki na spód sernika miksujemy i wykładamy na dnie foremki wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Rozprowadzamy bez ugniatania. Miksujemy ser, jajka i cukier waniliowy. Stopniowo dosypujemy cukier puder wymieszany z mąką kukurydzianą. Kiedy składniki się połączą wsypujemy posiekaną na kawałki czekoladę. Mieszamy całość łyżką

Moje Kuchenne Rewelacje