pieczenie - 19054 przepisów (strona:558/1271)

Eklerki z kremem toffi 229

szybko mieszając aż ciasto zgęstnieje. Ciasto ostudzić , dodawać po jednym jajku ubijając mikserem. Rękaw cukierniczy napełnić ciastem i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskać dowolne kształty eklerków . Piec w temp 190 st około 20 minut , mają być złociste. Krem ubić według przepisu na opakowaniu . Eklery przeciąć na pół , rękaw cukierniczy napełnić kremem i nadziewać . Posypać cukrem pudrem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Bułeczki ze śliwką 171

pokruszyć na bułeczki . Bułeczki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawić na około 10 minut aby jeszcze podrosły. 7. Piekarnik rozgrzać do temp 180 st i piec około 20 minut

Sama słodycz i szczypta chili
Muffinki jogurtowe 242

szkl mąki tortowej 1/2 szkl oleju 1/2 szkl jogurtu owocowego ( ja dałam truskawkowy Bakoma ) 1 szkl cukru 1 cukier wanilinowy Dr. Oetkera 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia kokos w kosteczkach Krem waniliowy Dr. Oetkera 1 szkl mleka Barwnik czerwony i niebieski  Wykonanie  : 1. Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na gęsty kogel mogel(...)wymieszać mikserem. 3. Papilotki przełożyć do foremki na muffinki . 4. Do każdej nałożyć po łyżce ciasta jogurtowego a na wierzch po kilka kosteczek kokosu lekko wciskając w ciasto. 5. Piec w temp 180 st . około 20 minut do suchego patyczka . 6. Krem ubić z mlekiem ,podzielić na 2 części .Do jednej dodać kilka kropelek barwnika niebieskiego a do drugiej kilka

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik z wiśniami 190

Delecty 1 cukier wanilinowy Dr Oetkera 1/2 szkl cukru Tortownica o wym. 25 cm Sposób przygotowania Herbatniki zmielić , dodać margarynę i miód wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia . Przełożyć masę herbatnikową i dobrze ubić tłuczkiem lub łyżką . Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Ser śmietankowy zmielić(...)dodać serek mascarpone , żółtka , budyń waniliowy , cukier i cukier wanilinowy , wszystko wymieszać mikserem. Na końcu dodać pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Masę serową wyłożyć na spód herbatnikowy i wyrównać. Piec w temp 180 st około 50 minut Do garnka przełożyć wiśnie , dodać 1 szkl wody, 1 /2 szkl cukru i cukier wanilinowy , gotować około 10 minut , następnie wsypać dżemix

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche Maślane Ciasteczka 194

ciastek lub szklanką, mniej więcej wielkości naszego stempelka. Wykładamy na formę, wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy na około 10 minut do lodówki. Wyjmujemy i odciskamy stemplekiem kształt. Pieczemy około 10-15 minut w 170 stopniach, do zarumienienia się. Studzimy na kratce kuchennej. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. The post Kruche Maślane Ciasteczka appeared first on Made

Made By Mom And Son
ROLADA SZPINAKOWO-ŁOSOSIOWA 344

białek i bardzo delikatnie łączymy ją z przygotowanym szpinakiem. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wylewamy nasze dzieło i wkładamy je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy 15 minut, góra-dół z termoobiegiem. Szpinakowy biszkopt studzimy a następnie delikatnie ściągamy z papieru, aby łatwiej nam było później zawinąć. Smarujemy serkiem (do którego możemy dodać to na co mamy

Wypisz Wymaluj
PRZEPYSZNA DOMOWA PIZZA (ciasto bezglutenowe i ciasto zwykłe) 254

Ciasto smarujemy przecierem pomidorowym, zostawiając margines (brzegi) bez. Najlepiej smakuje z przecierem własnoręcznie zrobionym (chcecie przepis?). Wykładamy składniki - lecimy na bogato! :) Posypujemy serem żółtym, startym. Dodajemy kleksy keczupu. PIECZENIE: Od 45 minut do 1 godziny, w temperaturze 200-220 stopni. piekarnik ustawiony na "góra-dół z termoobiegiem". Zaglądajcie do niej. Jak zapach zaczyna już bardzo kusić to popatrzcie

Wypisz Wymaluj
OWSIANE BUŁECZKI DOMOWE (bezglutenowe). 423

dłoniach. Dłonie możemy obsypać mąką. Bułeczki układamy na blasze podsypanej mąką. Dokładnie smarujemy roztrzepanym białkiem. Posypujemy czym chcemy. Przykrywamy ściereczkę, czekamy aż urosną. Wstawiamy do piekarnika. PIECZENIE: 25-30 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Gdy bardzo się rumienią zmniejszamy temperaturę. Te bułeczki z powodzeniem można robić na wiele sposobów, dopierając do nich odpowiednie dodatki. My postawiłyśmy

Wypisz Wymaluj
CHLEB OWSIANY (bezglutenowy) 211

wyrośnie formujemy pożądany kształt bochenka. Gotowy oprószamy mąką i wkładamy do przygotowanej (obsypanej mąką) foremki. Przykrywamy i dajemy mu chwilę aby jeszcze podrósł. Wstawiamy do mało nagrzanego piekarnika. PIECZENIE: 180 stopni, góra-dół, termoobieg, około 30 minut, ale kontrolujemy jego poczynania w piekarniku. Gdy za bardzo się rumieni - zmniejszamy temperaturę. Ten chlebek reklamy nie potrzebuje, ale jeszcze

Wypisz Wymaluj
PIZZA ORIENTALNA (ciasto tradycyjne - chrupiące i ciasto owsiane bezglutenowe) 187

Najlepiej smakuje z przecierem własnoręcznie zrobionym (chcecie przepis?). Wykładamy składniki - lecimy na bogato! :) Posypujemy serem żółtym, startym.  Posypujemy prażonymi na suchej patelni pestkami. Dodajemy kleksy keczupu. PIECZENIE: Od 45 minut do 1 godziny, w temperaturze 200-220 stopni. piekarnik ustawiony na "góra-dół z termoobiegiem". Zaglądajcie do niej. Jak zapach zaczyna już bardzo kusić to popatrzcie

Wypisz Wymaluj
Łosoś faszerowany masłem ziołowym zapiekany z ziemniakami 234

faszerowany masłem, zapiekany z ziemniakami. Danie nie wymaga zbyt wiele pracy, a jest przy tym niezwykle wręcz przyjemne dla podniebienia. Polecam! Czas przygotowania: 60 minut ( w tym 45 minut pieczenia) Ilość porcji: 3 Składniki: 500g filetu z łososia 500g ziemniaków Biała część z pora Pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku 20g masła 2 łyżki oliwy 50g żółtego sera Starta(...)pieprzem. Filety z łososia myjemy i wycieramy. Odwracamy skórką do góry, wykonujemy 3 poprzeczne nacięcia, które faszerujemy przygotowanym masłem. Upieczone warzywa posypujemy serem, układamy między nie rybę i pieczemy jeszcze przez 15. Smacznego

Kolizje Smaków
Kruche rogaliki z marcepanem i bakaliami 240

mamy odpadów. Przy szerokiej krawędzi trójkąta kładziemy kulkę farszu przygotowanego z w/w składników i zwijamy ciasto w kształt rogalika. Układamy rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w temp. 160 stopni z termoobiegiem lub 180 stopni bez termoobiegu. Rogaliki wyciągamy z piekarnika i lukrujemy. Wystarczy 1/4 szklanki cukru pudru wymieszać z 1 łyżką soku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Migdałowiec 280

oznacza to, że jest mniej smaczna:) Składniki na blaszkę 25 na 35 cm: ciasto: 6 jajek szklanka kwaśnej śmietany 18% szklanka cukru 4 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia 40 dag masła polewa: 300 g płatków migdałowych 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 150 g masła Wykonanie(...)Masło ucieramy na gładką masę i dodajemy po kolei wszystkie składniki mieszając je mikserem. Gdy wszystkie składniki będę dokładnie połączone, gotową masę przelewamy do przygotowanie wcześniej formy.  Ciasto pieczemy 40 minut w 180 stopniach aż się nie zarumieni.  W tym czasie masło roztapiamy na patelni i dodajemy cukier i mleko. Gdy składniki się rozpuszczą dodajemy migdały i wszystko

ciastkarnia na kruchym spodzie
Granola 298

łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki miodu szklanka posiekanych migdałów szczypta soli 2 łyżki oleju słonecznikowego szklanka rodzynek/żurawiny/moreli Piekarnik nastawić na 170 stopni C. Płaską blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie suche składniki oprócz suszonych owoców wsypać(...)miski.   Dodać miód (można go wcześniej lekko podgrzać) wymieszany z olejem i całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na blaszkę.  Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, przemieszać co około 10 minut.  Po wystudzeniu wymieszać z posiekanymi suszonymi owocami i przesypać do szczelnie zamykanego słoja lub pojemnika. Ten przepis bierze udział w akcji

wyzwania kuchenne
Dorsz pod orzechową kruszonką 255

Kolejna propozycja na niecodzienne podanie ryby. Ostatnio coraz częściej zamiast pieczonej ryby podaję właśnie pieczoną. Tym razem ryba pokryta jest chrupiącą, orzechowo - ziołową skorupką. Rodzinka stwierdziła, że to chyba najlepsza wersja jaką jedli:) Składniki: 700g filetu z dorsza,  3 czubate łyżki bułki tartej,  3 gałązki rozmarynu,  250g orzechów włoskich,  1/2 pęczka natki pietruszki,  ząbek czosnku(...)rozmaryn, skórkę startą z 1/2 cytryny oraz oliwę z oliwek. Doprawić solą, pieprzem i papryką, wymieszać.  Kawałki ryby ułożyć w naczyniu do zapiekania, na wierzchu rozłożyć orzechową masę. Piec około 25 minut w temp. 180st. Inspiracja: Czasopismo "Gotuj krok po kroku

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania