zaczęło odchodzić od ręki dodałam roztopione masło i wyrabiałam do momentu, aż ciasto stało się matowe. Zostawiłam do wyrośnięcia na około 30- 40 minut. Po tym czasie zawijałam drożdżówki. Piekłam w 200 stopniach około 15 - 20 minut. W sumie bardziej na oko:) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeplastry i układamy w posmarowanej masłem tortownicy rozcięciem do góry. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut. Po tym czasie wierzch drożdżówek smarujemy żółtkiem z mlekiem. Pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika, udekorować świeżymi malinami i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujekażdą warstwę jabłek przesypujemy cynamonem i cukrem. Na koniec posypujemy kruszonką. Ja zawsze mam zapas kruszonki w zamrażarce:) Naczynie z jabłkami wstawiamy do nagrzanego 180-200 stopni piekarnika i pieczemy na tak zwane oko:) Aż kruszonka się zrumieni i jabłka puszczą sok. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujezaczęło odchodzić od ręki dodałam roztopione masło i wyrabiałam do momentu, aż ciasto stało się matowe. Zostawiłam do wyrośnięcia na około 30- 40 minut. Po tym czasie zawijałam drożdżówki. Piekłam w 200 stopniach około 15 - 20 minut. W sumie bardziej na oko:) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeokoło 30- 40 minut. Po tym czasie rozwałkowałam ciasto, które pędzelkiem posmarowałam roztopionym masłem, które posypałam mieszanką cukru i cynamonu, następnie zawijałam drożdżówki tak jak widać na zdjęciach. Piekłam w 200 stopniach około 15 - 20 minut. W sumie bardziej na oko:) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeminut. Po tym czasie do wysmarowanej masłem ceramicznej formy na tartę wyłożyłam ciasto, rozciągając je po dnie. Na cieście ułożyłam połówki śliwek węgierek, które posypałam cynamonową kruszonką. Piekłam w 200 stopniach około 15 - 20 minut. W sumie bardziej na oko:) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeprzeciąć całkiem ziemniaka. Składniki na marynatę mieszamy razem w miseczce. W pierwszej kolejności solimy ziemniaki, a następnie łyżeczką umieszczamy marynatę między plasterkami. Wierzch ziemniaków oszczędnie smarujemy pozostałością marynaty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 1 godzinę. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeteraz przeszłam na Sony Xperia SP (7 mln pikseli). Mój blog kulinarny ze zdjęciami z telefonu komórkowego. Zdziwieni? :) To wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja lubię gotować i piec, do zdjęć jednak nie mam zbyt wiele cierpliwości. Może kiedyś... Choć nie do końca nic w tym kierunku nie robię, bo moje nastawienie do fotografowania zmienia się i staram się
Blondynka Gotujejakości orzechy) 1/2 szklanki syropu klonowego 1/4 szklanki brązowego cukru 2 łyżki oleju szczypta soli Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszałam łyżką w misce. Po wymieszaniu wyłożyłam mieszankę na blachę i piekłam w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 40 minut, co 10 minut mieszałam granolę w blaszce. Jak wszystkie składniki mocno się zrumieniły wyciągnęłam granole i przełozyłam do szczelnego pojemnika
Blondynka Gotujepracy przy nim niewiele. Polecam,bo warto! Spód: Musimy upiec biszkopt z 2 jajek z tego przepisu . Sernik robiłam w wysokiej tortownicy o średnicy 20 cm, biszkopt piekłam w prostokątnej i po upieczeniu i wystudzeniu wycięłam go na wielkość wspomnianej tortownicy. Masa serowa: 700 g sera do serników w wiaderku Piątnica 1 łyżka soku z cytryny 1/2 szklanki
Blondynka GotujeNiedługo Wielkanoc, będziemy piec i lukrować babki i ciasteczka, więc tak sobie pomyślałam, że przyda się Nam ten post. Nigdy nie lubiłam robić lukru, jednak w okresie świąt Bożego Narodzenia nie miałam wyjścia jak tylko wziąć byka za rogi i robić lukier i lukrować pierniczki, a pierniczków w sumie upiekłam około tysiąc, więc z lukrem się zaprzyjaźniłam :) Lukier królewski
Blondynka Gotujezwyczajnie. Tak po prostu. Ulubiony makaron, dojrzałe owoce, cóż więcej chcieć? Spróbujcie - pyszne! Przepis pochodzi z mojej głowy :) Aaa i przypominam, jeśli gotujecie, pieczecie, korzystając z przepisów z mojego bloga - zróbcie zdjęcie potrawy i przysyłajcie do Waszej galerii, którą jak na razie tworzę na fan page`u na portalu Facebook. Jeśli zbiorę więcej zdjęć - galerię tą umieszczę na blogu. Składniki
Blondynka GotujeWspaniały przepis na włoski deser tiramisu (wariantów tego deseru jest mnóstwo). Bardzo lubię ten przepis, ponieważ nie dodaję do niego surowych jajek - czasy kiedy lubiłam kogel
coolinarnastrefa.blogspot.comP rzepyszny blok czekoladowy. Uwielbiam jego smak. Bardzo rzadko go robię i może dlatego za każdym razem tak bardzo mi smakuje. :) Nie jest to niskokaloryczna przekąska
coolinarnastrefa.blogspot.comJak mozna sie oprzec czekoladzie ? :) ja tego nie potrafię ;) i żeby podniesc endorfiny - hormon szczęścia w organizmie zrobiłam blok czekoladowy :D Przepis pochodzi z Moje
Słodkości i nie tylko