pieczenia - 22046 przepisów (strona:593/1470)

Calzone 216

zaklejamy jak pieroga - końcówki ciasta można zwilżyć wodą, aby lepiej się sklejały. Gotowe Calzone, przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę, wierzch smarujemy wodą i posypujemy ulubionymi ziołami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 25 minut. Podajemy na ciepło jak i na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Biskwity 225

cukier puder ubijamy na puszystą masę, Następnie dodajemy mąkę i mieszamy delikatnie łyżką. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę wylewamy około 2 łyżek masy, w niewielkich odstępach. Pieczemy około 5-6 minut w piekarniku rozgrzanym do 200`C. Po wyjęciu z piekarnika lekko zginamy w pół. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Gotowe placuszki smarujemy z jednej, wewnętrznej strony dżemem truskawkowym

Słodkie Przyjemności
Ciasto z białek z truskawkami i ananasem 195

mąkę i ugniatamy, do momentu powstania małych okruszków. Gotowe ciasto przekładamy do podłużnej blaszki-keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta dekorujemy pokrojonymi owocami i posypujemy przygotowaną kruszonką. Pieczemy około 35 minut w 180`C. Studzimy w formie. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Domowe Natchos 208

wycinamy za pomocą nożyka albo radełka trójkąciki.  Gotowe natchos'y układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia a następnie wstawiamy do nagrzanego do 190`C piekarnika i pieczemy 6-9 minut w zależności od grubości.  Studzimy na blaszce, podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Muffiny Brownie 302

mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie dosypujemy do masy czekoladowej. Foremki na muffiny wykładamy papilotkami a następnie przelewamy ciasto do 3/4 wysokości a wierzch posypujemy pokruszoną czekoladą. Pieczemy około 20-25 minut w rozgrzanym do 175`C piekarniku. Możemy podawać na ciepło z lodami, albo na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka egzotyczne 156

banana, nektarynki i ananasa.  Rogi ciasta zawijamy tak, aby powstały koła. Ciasteczka przekładamy na formę wyłożona papierem do pieczenia i posypujemy każde z nich szczyptą cukru cynamonowego. Pieczemy około 10 minut - do zarumienienia. Podajemy na ciepło z gałką lodów waniliowych lub na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Torcik truskawkowy 206

dolewamy olej i dosypujemy stopniowo mąkę mieszając ręcznie łopatką albo łyżką. Przelewamy d okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia, albo wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką/bułką tartą. Pieczemy około 40 minut w 180`C do zarumienienia się ciasta. Studzimy w formie. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i wrzucamy do blendera, zalewamy jogurtem i miksujemy na mus. W tym czasie

Słodkie Przyjemności
Mini tarty szparagowe w sosie beszamelowym 166

Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środek ciasta układamy przekrojone wzdłuż szparagi, posypujemy porwanymi listkami bazylii i pokrojonymi pomidorkami. Całość zalewamy 2 łyżkami sosu beszamelowego. Pieczemy około 20 minut w 200`C Po upieczeniu posypujemy startym na małych oczkach parmezanem. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Bułeczki z jagodami 262

łyżeczki cukru i zlepiamy. Bułeczki układamy na blacie wyłożonym papierem do pieczenia zlepieniem do dołu.  Żółtko 'bełtamy' i rozsmarowujemy po wierzchu każdej bułeczki. Odstawiamy do podwojenia objętości. Pieczemy w 220`C około 10-12 minut. Studzimy na blaszce. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Calzone ze szparagami 176

pomidorki, kawałki świeżych pomidorów i kilka kawałków fety. Zalepiamy tworząc dużego pieroga. Wierzch calzone posypujemy suszonym tymiankiem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia albo blachę do pizzy. Pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200`C Smacznego

Słodkie Przyjemności
Babeczki z jagodami i budyniem 130

łyżkę budyniu, następnie łyżeczkę jagód i zlepiamy drugim kółkiem, pamiętając o dokładnym zlepianiu ciasta. Babeczki układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C. Pieczemy około 15 minut. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Kruche ciasto z czereśniami 299

tworzymy górkę, na którą wbijamy jajko, wszystko mieszamy a następnie szybko zagniatamy. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie i przekładamy do metalowej okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek ciasta nakładamy umyte i wydrylowane czereśnie, które następnie posypujemy(...)cukrem( u mnie nie pełna łyżka). Boki ciasta nakładamy na wyłożone czereśnie, tak aby pozostawić po środku nie przykryte owoce. Tak przygotowane ciasto smarujemy żółtkiem i posypujemy szczyptą cukru. Pieczemy około 30 minut w 170`C. Po upieczeniu ciasto można lekko odsączyć, aby pozbyć się nadmiaru soku z czereśni. Podajemy na ciepło z lodami, albo na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Kruche rogaliki z jagodami 152

następnie w trójkąty. Na środku każdego kawałka układamy po łyżeczce  jagód i szczypcie cukru i zawijamy, formując rogaliki. Przekładamy na blat wyłożony papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180`C przez 10-15 minut - do zarumienienia. Gdy ostygną posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Półksiężyce z czereśniami 189

czereśnie i podsypujemy szczyptą cukru waniliowego. Ciasteczka zwijamy w pół tworząc małe półksiężyce, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika. Pieczemy około 15 minut - do złotego koloru. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Sernik na spodzie amaretto 293

rzepakowego łyżka ekstraktu waniliowego 3 łyżki mąki pszennej opakowanie budyniu waniliowego 1,5 szklanki malin Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do 180`C. Ciastka układamy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wolne miejsca wypełniamy pokruszonymi kawałkami ciasteczek amaretto. Masa serowa: Ser wrzucamy do malaksera i mielimy. Dodajemy ekstrakt waniliowy, mieszamy i odstawiamy. Do drugiej miski wbijamy żółtka i miksujemy razem(...)puszystą pianę, a następnie partiami dodajemy do masy serowej. Do przygotowanej tortownicy wylewamy ciasto. Na wierzchu układamy maliny, tak aby pokryły większą część ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do złotego koloru - około 30 minut. Studzimy w piekarniku, następnie wstawiamy do lodówki do całkowitego wystudzenia. Smacznego

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania