pieczenia - 22046 przepisów (strona:597/1470)

Muffiny owsiane z dżemem ananasowym 214

dżemem ananasowym posypane chrupiącymi płatkami kokosu. Rozpływają się w ustach :)  Składniki  na 15 muffinek:  1 szklanka mąki tortowej 3/4 szklanki mąki owsianej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia  3/4 łyżeczki sody  1/2 szklanki cukru   2 jajka M/L 1 szklanka jogurtu naturalnego/maślanki albo kefiru 1/2 szklanki oleju dżem ananasowy  płatki kokosu do posypania(...)grudki). Nie miksować! Nałożyć do foremek na dno trochę ciasta, łyżeczkę dżemu i znowu odrobinę ciasta aby wypełnić foremki do 3/4 ich wysokości.  Wierzch posypać płatkami kokosu.  Piec 22-25 minut w nagrzanym do 190 stopni piekarniku na złoty kolor. Piekarnik włączyć odpowiednio wcześniej żeby przygotowane muffinki natychmiast włożyć do nagrzanego piekarnika

Ze smakiem i z pasją
Ciasto kokosowo-czekoladowe bez pieczenia [PRZEPIS] 5031

ZOBACZ JAK JE ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIA Ciasto kokosowo-czekoladowe bez pieczenia

Jakugotujesz.pl
Ciasteczka owsiano-kokosowe 242

dodać rozpuszczoną margarynę i wymieszać. Z masy formować kulki wielkości włoskiego orzecha, spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładać do nagrzanego piekarnika na środkową szynę. piec w temp 180 stopni ok. 8-10 min. Po wyjęciu z piekarnika odczekać chwile, a następnie przenieść ciastka na kratkę do studzenia

Mix smaku
Ciasteczka sezamowe 249

wielkości włoskiego orzecha, obtaczać w pozostałym sezamie i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach od siebie, gdyż ciasto się rozleje. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temp. 190 stopni C, ok. 10-15 min. Po wyjęciu z piekarnika ciasteczka poukładać na kratce do studzenia

Mix smaku
Tort kosz z kwiatami 209

obrotach przez ok. 10 min. Do masy dodać mielone migdały, przesianą mąkę I dokładnie wymieszać. Masę wylać do przygotowanej formy (25/30 cm), z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. piec w temperaturze 190 stopni przez 30-35 min. Po wyjęciu z piekarnika ciasto zostawić w formie na kilka minut, następnie ostrożnie wyjąć, oderwać papier i zostawić do wystygnięcia. krem kokosowo

Mix smaku
Pizza na cienkim spodzie 194

naoliwionej miski. Przykryć szczelnie folią i odstawić na kolejne 10 min. Po tym czasie ciasto włożyć do lodówki na 12-16 godzin. Wyjąć z lodówki na ok.2 godziny przed pieczeniem.(wystarcza na prostokątną pizzę 36/32 cm.) Przygotować sos do posmarowania pizzy. W kubku wymieszać koncentrat pomidorowy, wodę, oliwę, przeciśnięty czosnek i oregano. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką(...)startym serem, na to dowolne składniki według uznania (pieczarki kłaść surowe) i jeszcze trochę startego sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni, druga szyna od dołu i piec 20-25 min. Upieczoną pizzę pokroić i podać do niej przygotowany

Mix smaku
Bułeczki drożdżowe lodówkowe 171

blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić przykryte ściereczką na ok. 30 min w ciepłe do wyrośnięcia, a następnie przed wstawieniem do piekarnika posmarować po wierzchu roztrzepanym jajkiem. Piec w temp. 180 stopni, ok. 25-30 min. Po wyjęciu z piekarnika ułożyć bułki na kratce do studzenia

Mix smaku
Schab w marynacie ziołowo-czosnkowej 198

mrożonki, polać dokładnie marynatą i umieścić w chłodnym miejscu. Mięso powinno się marynować 36-48 godzin. W między czasie odwrócić i uważać aby całe było pokryte marynatą. Przed pieczeniem lub gotowaniem osączyć z marynaty i dowolnie przyprawić. Zamarynowane mięso wyjąć z marynaty lekko osuszyć, posypać salą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Zawinąć szczelnie w folię spożywczą, a następnie w gruby woreczek

Mix smaku
Mięciutkie pierniczki 185

grubość ok. 5 mm i wykrawać pierniczki (ciasto można wałkować przez folię). Pierniczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładać do nagrzanego piekarnika, na środkową szynę. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 10 min. Po wyjęciu z piekarnika studzić na kratce. Przechowywać w puszcze, pojemniku, lub torebce foliowej. Po upieczeniu można je długo przechowywać i są cały czas

Mix smaku
Pierniczki 177

elastyczne, rozwałkować na grubość ok. 5 mm i wykrawać dowolne kształty. Pierniczki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, na środkowej szynie ok.10 min.  Po wyjęciu z piekarnika studzić na kratce. Pierniczki są po wystudzeniu są miękkie lekko kruche, nie robią twardnieją. Zbyt długie pieczenie powoduje, że pierniczki stają się twarde

Mix smaku
Pijak adwokatowy 309

wiórki kokosowe i dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Masę wylać do formy prostokątnej  (24/30 cm) lub okrągłej (27 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temp. 180 stopni, ok. 30 min. przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej przegotowanej wody. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać rozpuszczoną żelatynę

Mix smaku
Muffinki kakaowe z nadzieniem twarogowym 192

składniki mokre * 2 jajka * 125 ml mleka * 1/3 szklanki oleju suche * 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej * 3 łyżki kakao * 1 łyżeczka sody oczyszczanej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2/3 szklanki cukru masa serowa * 150 g sera białego  * 2 łyżki śmietany * 3 łyżki cukru *  1 łyżka  budyniu wiśniowego Sposób wykonania masa serowa Wszystkie składniki masy serowej(...)mokre, następnie połączyć składniki i zmiksować tylko do połączenia. Foremki wyłożyć papilotkami, włożyć do każdej po łyżce ciasta, następnie włożyć po łyżce masy serowej, następnie znowu po łyżce ciasta. Piec w temp 180 stopni, ok. 25 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem

Mix smaku
Muffinki owocowe 200

składniki składniki suche * 2 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki cukru * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia składniki mokre * 2/3 szklanki mleka * 1/2 szklanki oleju * 2 jajka dodatkowo * 2 owoce kiwi * 1 nieduży banan * 1 mała gruszka(...)Sposób wykonania Owoce obrać i pokroić w kostkę. W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim mokre, następnie połączyć składniki mokre, suche i owoce. Foremki napełnić do 3/4 wysokości. Piec w temp. 180 stopni, ok. 25 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem

Mix smaku
Muffinki makowo-cytrusowe 212

składniki składniki suche * 1,5 szklanki mąki pszennej * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * 1/2 szklanki cukru * 2 łyżeczki maku składniki mokre * 2 jajka * 2/3 szklanki mleka * 0,5 szklanki oleju * sok wyciśnięty z połowy cytryny dodatkowo * skórka pomarańczowa kandyzowana lub z syropu cukrowego Sposób wykonania W jednym(...)naczyniu wymieszać składniki sypkie, w drugim mokre, następnie szybko połączyć składniki suche z mokrymi. Foremki napełnić do 3/4 wysokości, po napełnieniu do połowy do każdej włożyć kawałek skórki pomarańczowej. Piec w temp 180 stopni, ok. 25 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem

Mix smaku
Najłatwiejsze ciasto "w świecie" 234

być też inne owoce i bakalie). Do składników suchych dodać mokre, wymieszać krótko tylko do połączenia składników, dodać owoce, wymieszać. Wyłożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec w temp. 180 stopni około 60 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto upieczone

Mix smaku

Proponowane wyszukiwania