pieczenia - 22046 przepisów (strona:1160/1470)

C - Moje i Wasze propozycje grillowe - część I 195

przecisnąć przez praskę, wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą,   zamarynować mięso i wstawić do lodówki na min. 1 godzinę(najlepiej zamarynować dzień przed grillowaniem).  Piec na rozgrzanym ruszcie grillowym do miękkości, obracając kilkakrotnie. Mniam

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Schab w skarpecie / schab z pończochy 425

trafiają na sklepowe półki możliwość raczenia się domowym wyrobem niewątpliwie kusi a niebanalny sposób przygotowania wolnodojrzewającego schabu w skarpecie czy też w pończosze, którego nie gotuje się ani nie piecze,  kusi tym bardziej. Zresztą sprawdźcie i oceńce sami. Schab z pończochy Składniki: 1 kg schabu 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki soli dowolne przyprawy - u mnie majeranek, czosnek, pieprz, papryka

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Babka ziemniaczana - Start Akcji: TANIE GOTOWANIE 257

składniki połączyć, dodając mąkę, jajko i doprawiając do smaku solą i pieprzem (doprawić  w tym przypadku należy od serca;).Wyłożyć na blachę podlaną olejem i piec w nagrzanycm do 200 stopni piekarniku około 1,5 godziny do mocno zrumienionej skórki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Rolada drobiowa w roli przystawki na zimno 677

pieprzem, kolendrą, papryką i solą czosnkową. Wewnętrzną stronę posmarować grubą warstwą musztardy, wyłożyć na nią starty ser i zwinąć formując roladę. Zawinąć w folię aluminiową i piec w nagarzanym do 200 stopni piekarniku około 30 minut. Rolada doskonale smakuje na zimno podawana z domowymi, suszonymi pomidorami i domowym chlebkiem typu włoskiego

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zapiekanka rybno-ziemniaczana 252

ziemniaki, posiekaną natkę pietruszki, oraz jajka, chrzan i musztardę. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie solą. Przełożyć do wysmarowanego oliwą naczynia, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 minut

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ciasto francuskie - kolejna odsłona 279

łyżki masła 1/3 szklanki cukru pudru Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Płaty francuskiego ciasta rozwinąć na oddzielne blaszki. Jedno z nich ponakuwać widelcem, by nie urosło zbyt wysokie. Piec około 15 minut. Wyjąć, lekko przestudzić. Krem przygotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu - w moim przypadku wystarczyło zmiksować mleko z kupionym proszkiem na krem. Oczywiście można to zastąpić tradycyjną masą budyniową

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Schab gotowany w zalewie z dodatkiem majonezu / Pork loin cooked in a marinade of mayonnaise 372

domowych wędlin nie muszę chyba nikogo przekonywać - w dobie szerokiej oferty sklepowych smakołyków nafaszerowanych ulepszaczami nie ma to jak domowe, 100% pewne i zdrowe wędlinki. Schab dotychczas piekłam w piekarniku, tudzież suszyłam w skarpecie (polecam!). Tym razem wzięłam się za wersję gotowaną i przyznam, że to chyba najlepsze rozdanie! Mięso wyszło mięciutkie i soczyste nie tracąc jednocześnie na aromacie, dzięki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 575

duży płat 375 g - 50x26) rozwinąć, posmarować masą szpinakową, zwinąć w roladę i pokroić na plastry o szerokości ok 1-1,5 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok 15-20 minut aż ślimaczki ładnie się zarumienią

Monia miesza i gotuje
Chlebek ziołowy z suszonymi pomidorami 222

wyrośnięcia na kolejne 30 minut. Potem natłuścić dwie formy keksówki i ciasto przełożyć do foremek, znowu odstawić na 10 minut. Foremki wstawić do nagrzanego na 190 C piekarnika i piec ok 50-60 minut aż wierzch ładnie się zabrązowi. Po upieczeniu chlebek wyjąć z foremki i położyć na kratce aby odparował

Monia miesza i gotuje
Paszteciki z cukinii 286

foremki (ja używam silikonowej od babeczek (gdy używamy metalowej trzeba ją posmarować masłem lub margaryną i posypać tartą bułką).Wstawić do nagrzanego na  180 C piekarnika i piec ok 50-60 minut aż z wierzchu ładnie się przyrumienią.Podawać na ciepło.Z podanych składników wychodzi mi 8 pasztecików

Monia miesza i gotuje
Polędwiczki zapiekane w szynce i cieście francuskim 255

aluminiową.Odłożyć na godzinkę.Potem odwinąć z folii i owinąć ciastem francuskim. Ponacinać na wierzchu i posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego na 160-170 C piekarnika i piec ok 30-40 minut aż ciasto ładnie się zarumieni. Podawać pokrojone w plastry z dodatkiem sałatki z rukoli, suszonych pomidorów i pomidorków koktajlowych  skropionej olejem z pomidorków lub olejem lnianym

Monia miesza i gotuje
Kruche ciasto z bitą śmietaną i borówką 222

Tortownicę wcześniej natłuścić margaryną i posypać tartą bułką. Ciastem wylepić spód formy i boki na wysokość ok 3 cm. Na dnie nakłuć widelcem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 20-25 minut w 220 C aż ciasto dobrze się zarumieni. Ciasto wystudzić, spód posmarować dżemem. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru waniliowego i wyłożyć na posmarowane dżemem ciasto.Na wierzchu ułożyć

Monia miesza i gotuje
Torcik brzoskwiniowy na zimno 3715

składniki: 750 g serka homogenizowanego naturalnego 1 szklanka cukru pudru 1 kostka masła 5 żółtek 2 kopiaste łyżki żelatyny (lub  1 opakowanie żelatyny deserowej) 1/3

Monia miesza i gotuje
Borówkowa tarta z kremem z białą czekoladą 225

ciasta uformować kulę owinąć w folię    i włożyć do lodówki na 1 godzinkę. Potem ciasto rozwałkować i przełożyć do formy na tartę, ponakłuwać widelcem. Ciasto piec w rozgrzanym do 200 C piekarniku na złoty kolor ok 20 minut.  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Śmietanę ubić. Serek maskarpone wymieszać szpatułką i porcjami dodawać bitą śmietanę. Potem

Monia miesza i gotuje
Ciasto-pianka z owocami 331

składniki: 250 g margaryny 4 jajka 1 szklanka mleka 1 niepełna szklanka cukru pudru 4 łyżki żelatyny 2 łyżki kakao 1 galaretka o dowolnym smaku 100

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania