pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:36/377)

Makaronowa zapiekanka z wolowina (frittata z wołowina) czyli Niedzielne Mielenie odc.28 203

z części krzyżowej, które to mięso dostałam w piątkowy wieczór od QMP Dobra Wołowina . Piecze się z warzywami i jestem bardzo ciekawa jej smaku. Dla Córci i Małżona odłożyłam po steku, bo takowe wolą od mięsa pieczonego. Przyznam szczerze, że poza warsztatami, nie miałam w reku tak pięknego kawałka mięsa!!! Na szczęście w lodówce jeszcze jedna paczka(...)krzyżowej czeka, i na święta będą zrazy... Ale nie o pieczeni i zrazach miało dzisiaj być! w ubiegłą niedzielę przygotowałam zapiekankę z warzyw, makaronu i mielonego wołowego. Może nie wygląda powalająco ale jest bardzo smaczna, nie rozwala się i dobrze podgrzewa np w pracy. Polecam wszystkim wielbicielom makaronów, wołowiny i zapiekanek! Przepis pochodzi z KUCHNI 03/2015. Makaronowa

Dzieje kuchennej Wiewióry
Nem rán – WIETNAMSKIE SAJGONKI Z MIĘSEM, I WARZYWAMI 318

nadzieję , że wkrótce uda mi się spróbować tajskich smaków w Tajlandii :) Dziś mam dla Was przepis na Nem rán czyli przepyszne wietnamskie sajgonki. Z farszem ze świeżo mielonego mięsa , makaronu ryżowego, warzyw i aromatycznych przypraw. Podane na gorące z delikatny słodko-ostrym sosem są fantastycznym pomysłem np. na imprezę! Z całą pewnością zrobią furorę! Polecam! CIEKAWOSTKA! W Polsce(...)się z farszem – co kraj to obyczaj! Sajgonki możemy albo smażyć na głębokim oleju albo piec albo podawać bez smażenia i pieczenia z warzywnym farszem. SKŁADNIKI: * papier ryżowy – 6-8 szt * makaron ryżowy – 100 g * mięso mielone ( u mnie łopatka ) – 200 g * duża marchew – 1 szt * szczypiorek – 1 pęczek * cebula

Ostra na Słodko
Gołąbki 157

Gołąbki 2016-04-08 13:15:32 Ilość porcji: 14 Klasyka polskiej kuchni – tradycyjne gołąbki z mięsem mielonym i ryżem, zawinięte w liście kapusty i polane sosem pomidorowym. Można spotkać także gołąbki z kapusty włoskiej, pieczone w piekarniku, gotowane bez sosu, czy oszukane. Gołąbki to danie, które niewątpliwie wszyscy chętnie zajadają. Jednak nie każdy chętnie je robi, gdyż(...)przepis Drukuj Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 1 hr Czas całkowity 2 hr Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 1 hr Czas całkowity 2 hr Składniki 700 g mięsa mielonego wieprzowego 100 g ryżu 1 duża główka kapusty 2 jajka czarny pieprz sól Sos pomidorowy 3 litry bulionu mięsnego 200 g koncentratu pomidorowego 30% 5 listków laurowych

Wędrówki po kuchni
winny karczek z rękawa 171

ostrej papryki świeżo mielony pieprz czarny 1 łyżka oleju Mięso opłukać, pokroić na plastry i zalać winem. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie wyjąć z wina. Olej wymieszać z czosnkiem i przyprawami. Natrzeć mięso, przełożyć do rękawa, zawiązać i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Piec w 200*C około godziny. Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Roladki indycze z suszoną żurawiną 414

roladki. Spinam wykałaczkami.  3. Przygotowane roladki nacieram dookoła papryką ostrą mieloną, majerankiem oraz pozostałą solą i pieprzem.  4. Roladki układam w naczyniu żaroodpornym. Skrapiam olejem. Naczynie przykrywam. Roladki piekę około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni, co jakiś czas polewając mięso wytworzonym w czasie pieczenia sosem. Do przygotowania roladek użyłam żurawiny suszonej, którą otrzymałam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasteczka z maszynki 169

szklanka cukru pudru 3/4 kostki margaryny 1/2 kostki smalcu 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki kakao Wykonanie: Na stolnicy wyrabiamy ciasto z podanych składników, przygotowujemy maszynkę do mielenia mięsa z foremką do robienia ciasteczek.Wkładamy małymi kawałkami ciasto do maszynki, kręcąc korbką wykręcamy przez foremkę różne

kgwjanczewo
Boczek pieczony w cydrze 158

tłustymi mięsami nie przepadam, ale od czasu do czasu, można sobie na kawałeczek pozwolić, szczególnie taki aromatyczny kawałek… Boczek pieczony w cydrze Składniki: ok. 2 kg boczku ze skórą (z dużą ilością mięsa) 1 łyżeczka mielonych goździków 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka soli 1 duża marchew 1 duża cebula 5 ząbków czosnku mały korzeń świeżego imbiru(...)plastrach pieprz mielony 0,4 l cydru Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. Mielone goździki, cukier, sól, i pieprz wymieszać. Skórę boczku ponacinać głęboko, ale tak, żeby nie uszkodzić mięsa. Wetrzeć przyprawy w nacięcia. Na blachę wyłożyć obrane i grubo pokrojoną marchew i cebulę, ząbki czosnku i plastry obranego imbiru. Na warzywach ułożyć boczek i wstawić do gorącego piekarnika

UgotujmyTo.pl
Rolada serowa z mięsem i pieczarkami 1700

tego pięknie się prezentuje ....kto się skusi???polecam gorąco Składniki: Pieczony ser: 600 g sera żółtego gouda 3 jajka 2 łyżki majonezu Nadzienie: 400 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej papryka słodka mielona pieprz czarny pieprz ziołowy sól Przygotowanie: Oczyszczone pieczarki drobno(...)ilością masła. Po przestudzeniu dodać do zmielonego mięsa, a na patelnię wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić. Wymieszać z mięsem i pozostałymi składnikami, dobrze doprawiając całość. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać z jajkami oraz majonezem. Wyłożyć na blachę o wymiarach 23 x 33 cm z papierem do pieczenia na dnie. Wstawić do piekarnik nagrzanego

Swojskie jedzonko
PULPECIKI Z SOSEM KURKOWYM I MAKARONEM 201

mielonego mięsa z indyka 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1 szklanka bulionu pieprz, sól Sos kurkowy: 300 g kurek 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżka masła klarowanego 200 ml śmietany 30% pęczek natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Dodatkowo: makaron spaghetti odrobina oleju sól Wykonanie: Pulpeciki: Mięso mielone umieszczamy w misce(...)dodajemy bułkę tartą, jajka oraz odrobinę pieprzu i soli. Mieszamy wszystko dłonią, a następnie formujemy nieduże kulki. Pulpeciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 min. Następnie kulki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem. W kładamy do piekarnika na około 20-25 min. Sos kurkowy: Kurki oczyszczamy najlepiej

Kuchnia MagdaLeny
Kruche paszteciki z mięsem i pieczarkami czyli po niedzielny recykling. 207

łyżeczki soli 3 - 4 łyżki zimnej wody Nadzienie: około 300 g mięsa mielonego  mięso z rosołu 300 g pieczarek łyżka masła cebula jajko łyżka majeranku sól i pieprz do smaku łyżka manny Oraz: jajko 2 łyżki mleka papier do pieczenia Ze składników zagniatamy ciasto, wodę zostawiamy na koniec i dodajemy tyle aby masa była plastyczna(...)maśle, następnie dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy razem do miękkości, studzimy. Mięs z zupy oddzielamy od kości i kroimy drobno. Następnie mieszamy wszystko razem mielone ( u mnie była resztka po kotletach, a więc doprawione) mięso z rosołu i pieczarki. Doprawiamy do smaku według własnych upodobań,  na koniec wbijamy jajko i dodajemy mannę  aby ściągnęła nadmiar wody. Ciasto

Dieta moja pasja
Ananasowe klopsiki z teriyaki 222

Proste, pieczone klopsiki z teriyaki (domowym!) to danie które może przypaść do gustu nie tylko dorosłym, ale także dzieciom. Dodatek ananasa nadaje im nie tylko ciekawego smaku, ale także wilgotności. Należy użyć do nich mielonego mięsa z kurczaka lub indyka, ale wyjdą także z mięsa wieprzowego. Możemy je podawać tradycyjnie z sypkim ryżem, lub nabić je na wykałaczki(...)przygotujemy całe danie w niecałe pół godziny. Składniki: 500 g mielonego mięsa z kurczaka lub indyka 3-4 plastry ananasa 1 cebula dymka 2 cm kawałek imbiru 2-3 ząbki czosnku 3 czubate łyżki bułki tartej 4 łyżki mleka 2 łyżki sosu sojowego sól, świeżo mielony pieprz Sos teriyaki: 1/3 szklanki sosu sojowego 1/4 szklanki wody

Poezja smaku
Jak przygotować pieczeń z indyka 179

trzy ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę kilka ziarenek ziela angielskiego listki laurowe 2-3 pół łyżeczki kminku mielonego łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu pół łyżeczki ostrej papryki Jak przygotować pieczeń z indyka Kilogramowy filet z indyka. Kawałek mięsa może być większy lub mniejszy ,ale musimy też to wziąć pod uwagę przy robieniu marynaty. Jeżeli mniejszy minimalnie

Podstawy Gotowania
Strudel Mielony 132

theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Cebulę drobno posiekać, wrzucić na gorący tłuszcz razem z mięsem mielonym. Podsmażyć, co jakiś czas mieszając. Zdjąć z ognia, przestudzić. Wbić jajko, dodać bułę tartą i 3 łyżki śmietany. Wymieszać, doprawić solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Marchewki oskrobać, zetrzeć(...)zostawić wolny brzeg o szerokości 5 cm. Masę rozłożyć wzdłuż dłuższego boku. Na środku rozprowadzić mięso mielone, rozprowadzić tak by zajmowało ok. 1/3 powierzchni ciasta. Po jednej stronie rozprowadzić marchewkę, a po drugiej szpinak. Ciasto zwinąć ściśle w rulon, pomagając sobie papierem do pieczenia. Końce ciasta zawinąć pod spód. Strudel przenieść na blachę, ułożony szwem do dołu. Wierzch

Kubki smaku
Bigos z młodej kapusty. Smaczne, szybkie wiosenne danie. 511

Składniki ( porcja dla 4-5 głodnych osób ) - dwie główki młodej kapusty - 30 dkg. dobrej cienkiej kiełbasy - 20 dkg. boczku wędzonego - kawałek pieczonego mięsa ( niekoniecznie ) - 25 dkg. pieczarek - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - ziele angielskie,listek laurowy, kminek mielony Wykonanie. Kapustę poszatkowałam na średniej grubości kawałki, włożyłam do dużego garnka i zalałam niewielką ilością wody ( tylko tyle aby przykryła kapustę(...)już w półmiękka, dodałam do niej podsmażony boczek, kiełbasę, pieczarki i koncentrat pomidorowy.Całość razem pogotowałam jeszcze około 5 minut i na końcu doprawiłam kminkiem mielonym. Ja do swojego bigosu dodałam jeszcze kawałek pieczonej karkówki,który został mi z dnia poprzedniego, wzbogacił on smak potrawy. Po skosztowaniu dania uznałam, że nie trzeba go dosalać, ale to oczywiście zależy już

Kuchnia z widokiem na ogród
Sernik krakowski, czyli klasyczny sernik z kratką. 246

następnie szybko zagniatamy gładkie ciasto. Chłodzimy 30 minut. 2/3 ciasta przekładamy do formy (może być wyłożona papierem do pieczenia) i wykładamy tworząc spód i 2-cm rant.      Ser dwu lub trzykrotnie mielimy w maszynce do mielenia mięsa na średnich oczkach. Masło ubijamy z cukrem, dodajemy jajka, ser, śmietanę, miksujemy na gładką masę. Dodajemy rodzynki, skórkę pomarańczową

Rozpustne gotowanie