pieczarki - 22435 przepisów (strona:94/1496)

Brokuły zapiekane z pieczarkami i mozarellą 175

Pomysł na zapiekane brokuły Zapiekane brokuły z pieczarkami i serem mozarella to idealny pomysł na zdrową  kolację. Jest to danie, którego sporządzenie zajmie krótką chwilę. Potrzebne są tylko brokuły, pieczarki, ser mozarella i sól. Brokuły wraz z pieczarkami okrasza się serem i piecze około 30 minut.  Składniki : - 1 duży brokuł - 500 g pieczarek - ser mozarella - sól Przygotowanie(...)Brokuły podzielić na różyczki, umyć i następnie gotować w osolonej wodzie około 15 minut. 2. Obrać i umyć pieczarki, a następnie gotować je około 15 mintut. 3. Wyłożyć na blaszkę brokuły z pieczarkami. 4. Utrzeć ser mozarella na tarce lub pokroić w kostkę. 5. Wymieszać trochę sera z brokułami i pieczarkami, a resztą posypać wierzch dania. 6. Piec około

Kuchenne innowacje
Pieczarki na grilla faszerowane ziołową mozzarellą i pomidorami 207

druga odsłona grillowanych pieczarek. A jak wiadomo pieczarki są smaczne. Dzisiaj przedstawiam je z bazylią, czosnkiem i mozarellą. Sezon grillowy został już otwarty, warto więc wypróbować coś innego. Polecam. Składniki: Duże pieczarki ( ja miałam ich 9 ) Mozzarella ½ opakowania ( w woreczku ) Liście bazylii ( garść ) Sól 2 – ząbki czosnku Vegeta Pomidor Wykonanie: Z pieczarek usuwamy nogi i pieczarki posypujemy lekko vegetą(...)naczynia miksującego dodajemy kawałki sera, bazylię, pokrojony czosnek. Doprawiamy do smaku solą i miksujemy. Na pieczarki wykładamy kawałki pomidora a na samą górę masę serowo – bazyliową. Pieczarki układamy na tacce i czas na grilla. SMACZNEGO.  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Sałatka z pieczarkami marynowanymi 445

Sałatka z pieczarkami marynowanymi sprawdzi się doskonale na przyjęciach, domówkach czy grillach. Pieczarki w towarzystwie kukurydzy, szczypiorku oraz jajek smakują wyśmienicie. Dodałam także do sałatki kiełki fasoli mung, jednak jeżeli jej nie znajdziecie w sklepie, dajcie zamiennie selera z zalewy, jest podobny w smaku. Sałatkę z pieczarkami marynowanymi doprawiłam solą, pieprzem i majonezem – jeżeli wolicie wersję light, zamieńcie majonez(...)takiej mięsnej wersji. Smacznego! Zobacz też: Sałatka z jajek, pora i kukurydzy Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu Przepis na sałatkę z pieczarkami marynowanymi Drukuj przepis Porcji: 5-10 Czas gotowania: 20 minut Składniki słoik marynowanych pieczarek słoik kiełków fasoli mung lub selera z zalewy puszka kukurydzy (ja użyłam z dodatkiem chili

Kuchnia Bazylii
Jajka faszerowane pieczarkami 250

przepis dostałam od przyjaciół rodziny. Jest on bardzo prosty, ale wart wykonania. Jajka faszerowane pieczarkami nie tylko świetnie się prezentują, ale też doskonale smakują. Takie jajka można podać dziecku, które skończyło 12. miesiąc życia. 5 jajek 5 pieczarek pół cebuli 1 łyżka majonezu sól i pieprz do smaku Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i przekrawamy(...)pół. Oddzielamy żółtka od białek. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na rumiano. Pieczarki kroimy na plastry i podsmażamy. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Wystudzone pieczarki, cebulkę oraz żółtka jajka rozdrabniamy nożem. Mieszamy z majonezem. Farsz można jeszcze doprawić solą i pieprzem do smaku. Połówki białek napełniamy farszem. Gotowe! Na Wielkanoc polecam też: Żurek bez mleka

Dieta bez mleka
Idealnie chrupiące krokiety z pieczarkami oraz serem 171

Krokiety to smaczne bezmięsne danie np. na piątek. Krokiety są z pieczarkami, w środku na pieczarki posypany jest ser, który się ciągnie po przekrojeniu cieplutkiego krokieta. Dodatkowo usmażony w pysznej chrupiącej panierce, zasmakuje każdemu, kto lubi pieczarki.  Składniki:  CIASTO NA NALEŚNIKI (wychodzi około 10 placków) 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody gazowanej(...)szczypta soli 3 łyżki oleju FARSZ PIECZARKOWY: 500g pieczarek 1-2 cebule 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz  DODATKOWO: 5 łyżek startego sera na tarce o grubych oczkach PANIERKA: buła tarta jajko PRZYGOTOWANIE: Zaczynamy od zrobienia farszu. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy drobno. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy pieczarki i smażymy

Gotuj z Mąką
Faszerowane papryki z mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem 223

zrobić coś naprawdę pysznego i wykwintnego. Samo podanie tego dania robi naprawdę duże wrażenie a nie chce już nic mówić o smaku. Najchętniej podaje je właśnie z mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem. Składniki Mięso mielone 250 g 4 duże papryki czerwone pół szklanki ryżu basmanti 1 puszka pomidorów obranych ze skórki 20 szt. Pieczarek sól, pieprz, oregano, 4 łyżki oleju(...)duża cebula 4-5 ząbków czosnku 100 g żółtego sera do zapiekania Faszerowane papryki mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem – przepis Ugotuj ryż zgodnie z zaleceniami na opakowaniu Pieczarki umyj, obierz i podsmaż na patelni, by odparowała woda Farsz: mięso mielone włóż do miski, dodaj posiekany czosnek, cebulę, pieczarki , ugotowany ryż, sól, pieprz, oregano, 50 g żółtego sera, Papryki: dobrze umyj

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczeń z szynki z pieczarkami i ketchupem. 156

Bardzo polecam robić je samodzielnie, co prawda wymaga to trochę czasu, ale zapewniam, że warto. Smak i zapach nie do opisania. Tym razem przygotowałam pyszną pieczeń z szynki z pieczarkami i pikantnym ketchupem, takie połączenie jest super i pięknie pachnie podczas pieczenia. Pieczeń ma dwie wady szybko znika i trochę źle się kroi przez te pieczarki, dlatego do zdjęcia ukroiłam(...)duża bułka pszenna 3 jajka 3 ząbki czosnku sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu czarnego Na pieczarki: 50 pieczarek kilka łyżek ketchupu pikantnego sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku olej do smażenia Dodatkowo: 1 łyżka oleju 2 łyżki bułki tartej Wykonanie: 1. Masa mięsna: Mięso oczyszczamy

Izabelawkuchni
Łopatka wieprzowa z pieczarkami 130

Duszona łopatka wieprzowa z pieczarkami to pyszne i mało pracochłonne danie obiadowe. Dobrze przyprawione i rozpływające się w ustach mięso z delikatnym i bardzo smacznym sosem pieczarkowym.  Mięso z łopatki wieprzowej jest bardzo łatwe do przetworzenia i świetnie nadaje się szczególnie do duszenia. Zestawienie tego rodzaju mięsa z pieczarkami daje bardzo przyjemny w smaku i sycący posiłek. Łopatkę wieprzową(...)pieczarkami tym razem podałam z ziemniakami, ale dobrze smakuje również z kaszami i ryżem. Składniki: (na 5 - 6 porcji) 1 kg łopatki wieprzowej  600 g pieczarek  2 cebule  4 ząbki czosnku  2 marchewki  kawałek selera  1 pietruszka  2 listki laurowe  5 ziaren ziela angielskiego  2 łyżki majeranku  1 łyżeczka tymianku

Kuchcik gotuje
Kuskus z pieczarkami i fasolką cukrową 135

dawno nie jadłam kaszy kuskus, a uwielbiam kasze! Wczoraj przygotowałam bardzo szybki, a jaki pyszny obiad! Kasza kuskus, pieczarki, które kupiłam w doskonałej cenie i fasolka cukrowa królowały na talerzu. Dla mnie idealne danie, myślę, że i Wam spodoba się taka wersja, zamiast dania typowo mięsnego z dodatkiem kaszy. Przepis na obiad w 10 minut to jest to! Kuskus(...)pieczarkami i fasolką cukrową / 2 porcje Składniki: 150 g kaszy kuskus 5 dużych pieczarek 1 garść fasolki cukrowej 1 ząbek czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 szczypta oregano sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Pieczarki i fasolkę cukrową myjemy. Osuszamy. Czosnek obieramy i kroimy na plasterki. Z pieczarek usuwamy

Moja smaczna kuchnia
Pieczarki w kremowym sosie czosnkowo - serowym z Brie 496

SKŁADNIKI: 1/2 kg młodych (małych) pieczarek 1 łyżka masła (ostatecznie oleju) 2 ząbki czosnku 30 g sera Brie (bez skórki) 60 ml bulionu sól i pieprz do smaku Wykonanie: Pieczarki oczyścić pędzelkiem lub serwetką ale absolutnie nie płukać w wodzie bo pieczarki wciągają wodę jak gąbka, a takie nasiąknięte nie podsmażą się lecz będą się w sobie gotować(...)nabiorą koloru. Na dużej wysokiej patelni rozgrzać lekko masło aby się nie przypaliło lub rozgrzać olej. Na tłuszcz wrzucić pieczarki, zamieszać i pozwolić pieczarkom już bez mieszania podpiec się od strony na której leżą. Wtedy zamieszać aby podsmażyły się z innej strony. Podsmażanie z każdej strony potrwa 10-15 minut. Dodać następnie do pieczarek zmiażdżone płasko nożem ząbki czosnku

Sztuka gotowania w/g Samiry
Rozmarynowy kurczak z pieczarkami i czosnkiem 200

Rozmarynowy kurczak z pieczarkami i czosnkiem to hit niewątpliwie hit stycznia! Uwielbiam kurczaka na wszystkie możliwe sposoby. Chyba nie ma takiego dania z kurczakiem , które by mi nie smakowało! Rozmarynowy kurczak z leśnymi pieczarkami to danie przypominające zapach lasu. Jest to oczywiście zasługą rozmarynu i pieczarek. Co prawda trzeba uważać z rozmarynem, bo jest bardzo dominującym ziołem, dlatego doprawiłam(...)duże ząbki czosnku 1 gałązka ususzonego rozmarynu sól i czarny pieprz do smaku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 łyżki ghee do smażenia (masło klarowane) 350 g leśnych pieczarek 300 ml bulionu z drobiu 1 łyżka mąki natka pietruszki do posypania Sałatka 150 g ugotowanej kukurydzy 100 g pekińskiej sałaty ½ czerwonej cebuli 1 mały ogórek 3 łyżki grubo pokrojonej

codojedzenia
Makaron z pieczarkami 127

dziś dla Was kolejny przepyszny makaronowy przepis, tak pyszny jak inne dziesiątki propozycji które znajdziecie na moim blogu. Tym razem postawiłam na ciekawe połączenie składników: pieczarek i koziego sera. Do makaronu przygotujcie lekki i pyszny sos śmietanowy, dodajcie nieco szpinaku i kozi ser. Efekt jest gwarantowany Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu(...)boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami MAKARON Z PIECZARKAMI Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 15-20 minut Składniki: – 250 g makaronu farfalle – 7-10 pieczarek – pół cebuli – 1 ząbek czosnku – 50 ml białego wina

nietylkopasta.pl
Mielone z soczewicą i pieczarkami 158

soczewicy zielonej 15 dkg pieczarek 1 jajko 3 łyżki mąki kukurydzianej 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki sera żółtego startego 1/2 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej 1 papryczka chili bułka tarta do obtoczenia natka pietruszki sól, pieprz 1 łyżeczka czubricy czerwonej 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 1 łyżeczka tymianku suszonego 1 łyżeczka majeranku olej sos pieczarkowy: 20 dkg pieczarek 1 cebula(...)pieprz 1/2 szklanki śmietany 30% 1 łyżka krupczatki oleju Soczewicę moczę pół godziny w zimnej wodzie, następnie gotuję ją około 20 minut. Odstawiam do wystudzenia i odcedzam na sitku. Pieczarki umyte ścieram na tarce jarzynowej. Cebule obieram i kroję drobno, przesmażam na oleju razem z czosnkiem. Do cebuli dodaję pieczarki i przesmażam dalej. Do soczewicy dodaję pieczarki, mąkę kukurydzianą

wesoła kuchnia
Pieczarki faszerowane mięsem,papryką 139

Faszerowane pieczarki to jedno z moich ulubionych dań. Wyglądają elegancko i smacznie. Na imprezy doskonałe. Składniki: pieczarki  20 szt mięsko mielone 500 g ( łopatka ) papryka czerwona świeża 1 szt sól i pieprz do smaku bułka tarta 4 łyżki ser żółty 20 plastrów Wykonanie: Mięsko  myjemy i mielimy  na średnich oczkach, dodajemy wydrążone środki z pieczarek. Paprykę myjemy(...)wycinamy nasionka i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do mięska i pieczarek . Doprawiamy solą i pieprzem wbijamy dwa jaja i dodajemy bułkę tartą namoczoną w pół szklanki wody. Całość wyrabiamy i smakujemy czy pasuje nam smak.Farsz wkładamy do pieczarek. Formę prostokątną wykładamy folią aluminiową i układamy ciasno pieczarki. Pieczemy w 200 stopniach jakieś 30 minut.Kiedy pieczarki mamy już upieczone kładziemy

Różowa kuchnia
Sałatka z pieczarkami, kurczakiem, serem, jajkiem i kukurydzą 206

niezwykle smaczna i bardzo sycąca. O tak, smakuje zdecydowanie lepiej niż wygląda;) Polecam wszystkim tym, którzy lubią sałatki pieczarkowe. 3 pojedyncze piersi kurczaka 350-400 g białych pieczarek 2-3 małe cebule 4 jajka mała puszka kukurydzy (lub 1/2 średniej) około 150 g twardego żółtego sera (u mnie część sera gruyere, kawałek cheddara i odrobina mimolette, choć ten twardy(...)Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w drobną kostkę. Posypujemy przyprawą do gyrosa i odkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na plasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła z odrobiną oleju. Wrzucamy cebulę. Gdy się podsmaży, przekładamy ją do miski, a na patelnię wrzucamy pieczarki (najlepiej robić to stopniowo

Smaki Na Talerzu