pieczarki - 22978 przepisów (strona:749/1532)

Warkocz z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami 568

Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego Pieczarki 200 g Mięso mielone z indyka 400 g Przecier pomidorowy 2 łyżki Cebula średnia Natka pietruszki łyżka Ser żółty 100 g Jajko  Sezam Przygotowanie: Na patelni podsmażyć do miękkości pokrojoną w kosteczkę cebulę. dodać pokrojone pieczarki i smażyć je do odparowania wody.  Kolejno dodajemy mięso mielone i smażymy, aż straci swój "surowy kolor

Kulinarne przygody
Kasza bulgur z warzywami danie fit 94

Miałam 2 saszetki po 10 dkg, które podgotowałam i następnie wyłożyłam do warzyw. Składniki: * 20 dkg kaszy bulgur * 1 duża marchew * 1/2 cebuli * 1 gałązka selera naciowego * 4-5 pieczarek średniej wielkości * łyżeczka masła bądź odrobina oliwy * sól, pieprz Jak już wcześniej przyznałam się, kaszę podgotowałam troszkę w saszetkach. Na patelni rozgrzałam masło i dodałam pokrojoną w słupki marchew, posiekaną(...)gałązkę selera, pokrojone w kostkę pieczarki. Pod koniec wrzuciłam cebulkę – też pokrojoną w kosteczkę. Wszystko razem poddusiłam i dosypałam odsączoną, ale nie do końca kaszę. Chwilkę jeszcze poddusiłam i przyprawiłam solą i pieprzem. Przykryłam i odstawiłam na 15 min, by wszystko przegryzło się smakiem i kasza napęczniała. Danie bardzo smaczne i lekkie. To była wersja warzywna, ale następnym razem

Pieprzyć z Fantazją
Gryczaki 126

ugotowanie kaszy gryczanej, czyli to nie zajmuje dużo czasu. Składniki: * 20 dkg kaszy gryczanej * 10-20 dkg białego sera półtłustego * 1 jajko * 1 cebula * 1 łyżka smalcu * 5-6 pieczarek  * sól, pieprz  * bułka tarta  * olej do smażenia  Kaszę gryczaną ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiedyś przyznałam się, że gotuję w woreczkach bo zwyczajnie(...)mnie opcji żeby nie przywarła. No ja to nie mam ręki do gotowania luzem kasz. Odsączyłam z nadmiaru wody i odłożyłam do ostygnięcia.  Następnie starłam pieczarki na tarce o grubych oczkach i zesmażyłam na patelni z odrobiną smalcu i cebulą pokrojoną w kostkę. Dodałam je do kaszy.  Wkruszyłam biały ser, wbiłam jajko i przyprawiłam do smaku solą

Pieprzyć z Fantazją
Strogonow 115

się je”. Jednak wyszło całkiem nieźle.  Efekt proszę Was był zadowalający. Składniki: * 50 dkg mięsa wołowego * 1 duża cebula * papryka nie za duża * 5 – 6 pieczarek * 3 średniej wielkości ogórki kiszone * 1/2 małego słoiczka koncentratu pomidorowego * 1 łyżka mąki * 1/3 szklanki śmietany 18% lub 30% * przyprawy: sól, papryka słodka i ostra * liść laurowy * ziele angielskie * olej(...)ogórkami kiszonymi – pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na maśle. Dołączyłam to do gotującego się mięsa. Wrzuciłam 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego i dusiłam dalej. Paprykę i pieczarki pokroiłam w kostkę dołączyłam do gulaszu. W między czasie posoliłam. Kiedy już całość była miękka dodałam koncentrat pomidorowy i zagęściłam mąką rozrobioną w odrobinie wody. Jak już gulasz się zagotował

Pieprzyć z Fantazją
Zupa chińska z kurczakiem – po polsku 140

się sprawdzają. Nie prosiłam o żadne pochwały, ale domownikom bardzo smakowało Składniki (porcja dla 3 osób): * 1/2 piersi kurczaka * 1/2 małej papryki czerwonej * 1 marchew średniej wielkości * 2 -3 pieczarki * 1 cebula * 1 gałązka selera naciowego * 1-2  liście kapusty pekińskiej * dowolny makaron chiński * 1-2 łyżki ciemnego sosu sojowego * przyprawa chińska 5 smaków * sól * łyżka masła albo oleju(...)Masło rozgrzałam w garnku i podsmażyłam na nim pokrojona w kostkę pierś z kurczaka. Kolejno dodawałam marchew pokrojoną w pół talarki, pokrojonego w cienkie paseczki selera, pieczarki, cebulę. Wszystko razem chwilę podsmażyłam Podlałam wodą tak do ok. 2 litrów w garnku. Posoliłam i zagotowałam. Wrzuciłam makaron MIE i pokrojoną w paski paprykę. Przyznam się, że paprykę obierałam ze skórki. Gotowałam

Pieprzyć z Fantazją
Leczo warzywne 112

półki z marketu Składniki: * 1 laska kiełbasy * 1 mała cukinia * 2 papryki ( miałam pomidorową) * 1 cebula czerwona * 1/2 puszki czerwonej fasoli * 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego * 1 pomidor * 6 pieczarek * 2 łyżki kukurydzy * 1 łyżka oleju * sól, papryka ostra i słodka Cebulę pokroiłam w piórka, kiełbasę w krążki. Podsmażyłam na patelni z odrobiną oleju.  Paprykę, cukinię, pomidora i pieczarki

Pieprzyć z Fantazją
Pizzowe bułeczki 133

łyżki stopionego * 1/2 łyżeczki soli * 1 jajko Dodatkowo: * jajko  * 3 łyżki mleka * oregano i bazylia do posypania Na farsz: * 1 połówka piersi kurczaka * 6 pieczarek * 1 cebula * 10 dkg żółtego sera * 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, bazylia i oregano, szczypta ostrej i słodkiej papryki * 1 łyżeczka masła * 3 łyżki kukurydzy * oliwki jeśli ktoś lubi Drożdże rozpuściłam w kubeczku(...)ściereczką i odstawiłam do wyrośnięcia.  W tym czasie zrobiłam farsz do bułeczek. Pierś z kurczaka i cebulę pokroiłam w kostkę. Podsmażyłam na patelni a następnie dodałam pokrojone drobno pieczarki. Podsmażyłam i dodałam koncentrat pomidorowy. Dodałam kukurydzę i przyprawiłam do smaku solą, papryką oraz dodałam zioła po 1/2 łyżeczki bazylii i oregano. Zestawiłam z ognia do ostygnięcia. Kiedy farsz już

Pieprzyć z Fantazją
Risotto z grzybami suszonymi i kurczakiem na winie 116

takie wydanie ryżu bardzo wszystkim posmakowało. Składniki: * 30 dkg ryżu * 25 – 30 dkg piersi kurczaka  * 1 papryka czerwona albo żółta * 40 g grzybów suszonych * 4-6 pieczarek * 1/2 szklanki wina białego wytrawnego * 2 ząbki czosnku * 400 ml bulionu * masło * natka pietruszki * sól, pieprz Suszone grzyby opłukałam, namoczyłam w wodzie i pokroiłam na drobniejsze kawałki. Pierś z kurczaka pokroiłam(...)kostkę i podsmażyłam na maśle. Posoliłam odrobinę. Dodałam ryż, grzyby i wymieszałam.  Dolałam bulion. Gotowałam ok. 10 minut.  Pieczarki i paprykę pokroiłam drobno i dodałam do risotto.  Przecisnęłam czosnek przez praskę i dolałam wino.  Cały czas gotowałam bez pokrywki i mieszałam co chwilę. Wyłączyłam ogień pod patelnią kiedy ryż wchłonął wszystkie płyny. Dosoliłam do smaku

Pieprzyć z Fantazją
Pasztet drobiowy z żurawiną 119

caption id="attachment_8642" align="aligncenter" width="1024"] Pasztet drobiowy z żurawiną[/caption] Zobacz przepisy na pasztety wegetariańskie: Pasztet Jaglany Z Pieczonymi Warzywami (150 Kcal) Najlepszy Pasztet Jaglany Z Pieczarkami (Wegański) Pasztet Sojowy Z Daktylami Najlepszy Pasztet Z Cukinii Pasztet Jajeczny Z Pieczarkami Pasztet Z Czerwonej Soczewicy (77 Kcal) Artykuł Pasztet drobiowy z żurawiną pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka brokułowo - jajeczna 155

świątecznym stole nie może zabraknąć dobrej sałatki. Moja propozycja na te święta to sałatka brokułowo - jajeczna.  Składniki: - 2 brokuły - 10 pieczarek marynowanych - 6 jajek ugotowanych na twardo - 200 g szynki konserwowej - 1 puszka kukurydzy - 4 ogórki konserwowe sos - 6 łyżki majonezu - 6 łyżki jogurtu naturalnego - 5 ząbki czosnku - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Brokuły obgotowujemy w osolonej wodzie(...)Pieczarki, jajka, szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Ugotowane brokuły dzielimy na małe różyczki, dodajemy wcześniej pokrojone składniki oraz kukurydzę. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, jogurt, przyprawy i mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy wcześniej przygotowane składniki i dokładnie wszystko mieszamy

Zainspirowana w kuchni
Uszka z grzybami mojej babci 183

przepisowo i to kolejny jej popisowy przepis. Wege uszka, mocno grzybowe z ciastem na mące pszennej lub orkiszowej. PYCHOTA. Składniki na 40 uszek: Farsz grzybowy do uszek: 350 g pieczarek (super będzie jak dodamy również inne grzyby) Sól, pieprz Pieczarki kroimy na duże kawałki i smażymy. Następnie je miksujemy lub bardzo drobno siekamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz ma być

Czarnawisienka
Musztardowe kotlety siekane z kurczaka 172

każdej domowej imprezie.  Są wyśmienite na ciepło jak i na zimno. Polecam! 1 filet z piersi kurczaka 4 łyżki kukurydzy ½ pęczka szczypiorku 200 g żółtego sera 10 pieczarek 1 łyżka musztardy sarepskiej 4-5 jajek 1 biała cebula 1, łyżki mąki pszennej lub ryżowej Sól Pieprz Czosnek granulowany Suszony liść lubczyku Filet z kurczaka kroimy w bardzo drobną kosteczkę(...)Dodajemy starte na tarce o średnich oczkach żółty ser oraz pieczarki. Wsypujemy kukurydzę oraz posiekany drobno szczypiorek. Wbijamy jajka, dodajemy musztardę i mąkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i suszonym lubczykiem. Kotleciki smażymy na rozgrzanej patelni (na rumiano z każdej strony

VioletoweKucharzenie
Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie z uszkami 136

łyżeczka soku z cytryny – 1 łyżeczka cukru – 1/2 – 3/4 łyżeczki majeranku – 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu – 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: domowe uszka z pieczarkami i cebulką lub paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami Buraki myjemy, osuszamy i kroimy na połówki lub ćwiartki jeżeli są duże. Każdą część pojedynczo zawijamy w folię aluminiową, matową stroną(...)zagotowania zakwasu!). Na koniec dodajemy pieprz, majeranek, cukier i sok z cytryny. Najlepiej smakuje na następny dzień. Podajemy z pasztecikami z kapustą i grzybami lub z domowymi uszkami z pieczarkami i cebulką. Jeżeli pasteryzujemy: Gorącą zupę przelewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem, studzimy. Smacznego!       Artykuł Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie z uszkami pochodzi

Be Fit Be Strong
Kotleciki Klarnetki 252

Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Cebula ·        1 kg pieczarek ·        ½ szklanki śmietany 18 % ·        Kluski śląskie Sposób przygotowania: 1.   Mięso mielimy, solimy i wbijamy jajko. 2.   Z papryki(...)oleju z obu stron. 7.   W tym czasie, co smażą nam się kotlety, obieramy cebulę, drobno kroimy i prużymy na drugiej patelni. 8.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 9.   Łyżkę  mąki pszennej wsypujemy do naczynia i mieszamy ze śmietaną, łączymy z grzybami. 10.    Kluseczki gotujemy w osolonej wodzie

Kulinarna Chwila
Pierogi ruskie 151

każdym rodzajem farszu. Oczywiście nie zostawię Was z samym ciastem – w tym przepisie podpowiadam, jak zrobić pierogi ruskie, a w bliźniaczym poznacie instrukcję, jak zrobić pierogi z kapustą i pieczarkami. Ciasto Przygotowanie składników (proporcje na ok. 70 pierogów): 1 kg mąki pszennej 500 ml zimnej wody 1 łyżka oleju Farsz – pierogi ruskie Przygotowanie składników (proporcje na ok. 70 pierogów. Uwaga(...)pierogi są niemal synonimem bożonarodzeniowego posiłku. Po drugie: można je robić z dowolnym farszem i na dowolny sposób. Ciasto pierogowe można wykorzystać w dowolny sposób. Ruskie? Z kapustą i pieczarkami? Z mięsem? A może ze szpinakiem? Boczkiem? Owocami? Gotowane? Odsmażane? Pieczone? Ogranicza nas jedynie wyobraźnia! Po trzecie: przepis na pierogi po prostu warto znać. To na tyle prosta (choć czasochłonna

Proste-przepisy.pl

Proponowane wyszukiwania