pieczarki - 22978 przepisów (strona:746/1532)

Tagliatelle z wołowiną i pomidorkami 209

potrawa nabierze odpowiedniego koloru. Przeczytaj również: Włoskie tagliatelle z krewetkami Składniki 250g wołowiny makaron tagliatelle 10-12 pomidorków koktajlowych oliwa z oliwek mała cebulka 2 ząbki czosnku 5-6 pieczarek garść szpinaku sól pieprz szczypta ziół prowansalskich Szybki pomysł na: Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami Tagliatelle z wołowiną i pomidorkami – przepis Makaron tagliatelle gotujemy w osolonej wodzie według przepisu(...)odrobinie oliwy szklimy cebulkę. Jak cebula będzie szklista dodajemy pokrojoną w dużą kostkę wołowinę i smażymy ok. 3 minut z każdej strony. Następnie dodajemy posiekany czosnek, pokrojone w kostkę pieczarki, pomidorki koktajlowe pokrojone na połówkę. Smażymy wszystko ok. 3-4 minut. Dodajemy szpinak, makaron prosto z wody, doprawiamy wszystko ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i mieszamy na patelni. Składniki powinny się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym z gniocchi 168

podajmy go z ziemniaczanymi gnocchi - smakuje wtedy doskonale:).  Pulpety: 500 g mięsa mielonego drobiowego  1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej Sos: 500g pieczarek 2 cebule  2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka natka pietruszki do dekoracji 1. Przygotowujemy pulpety: cebulę drobno siekamy, łączymy z mięsem, jajkiem, bułką tartą, solą(...)pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpety. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia  2. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy do pulpetów. Smażymy do odparowania wody.  3. Do garnka dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki

Szefowa kuchni
Strogonow po chłopsku 927

Strogonow po chłopsku Klasyczny Boeuf Strogonow to smaczny i pożywny gulasz wołowy z dodatkiem papryki, kiszonych ogórków i pieczarek. Moja dzisiejsza wersja tej potrawy jest trochę zmieniona, zamiast pieczarek dodałam suszone grzyby, a pod koniec gotowania zagęściłam powstały sos koncentratem pomidorowym oraz słodką śmietanką, dzięki czemu danie stało się niezwykle aromatyczne i treściwe, takie bardziej „chłopskie

Blog z Apetytem
Kurczak w sosie śmietanowo cebulowym 172

www.skworcu.com.pl  Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ A teraz przepis ;)  Składniki:  2 filety pojedyncze z kurczaka  1 cebula  5 pieczarek  3 łyżki suszonej cebuli Skworcu  3 łyżki suszonego szczypiorku Skworcu  1 łyżka przyprawy kebab Skworcu  1 łyżeczka soli cebulowe Skworcu Szczypta pieprzu  1 łyżka czosnku(...)myjemy i kroimy w kostkę . 3. Cebulę obieram i kroimy w kostkę . 4. Mięso nacieramy przyprawami. 5. Na patelni dodaję olej i smażę mięso.  6. Dodaję cebulę oraz pieczarki. Smażę . 7.Dodaję Śmietanę i wodę. Dodaję suszoną cebulę,szczypiorek. Mieszam Duszę jeszcze ok 6 minut. 8. Podaję np. Z ugotowanym ryżem

Gotowanie Patki
Zupa pieczarkowa z kaszą 125

fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jak się chce, to można Jak się lubi, to nawet trzeba Aromatyczna zupa pieczarkowa z kaszą w śmietanowym towarzystwie. Składniki: 250 g pieczarek 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 por 1 łyżka masła ghee 1,2 litra bulionu warzywnego 100 g śmietankowego serka topionego 3 łyżki jęczmiennej kaszy perłowej(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Pieczarki oczyszczamy, większe kroimy mniejsze zostawiamy w całości lub kroimy na pół. Marchew, pietruszkę i seler, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Warzywa i grzyby dusimy

R'n'G Kitchen
Sałatka Miłości 138

szynki konserwowej ·        15 dag sera żółtego ·        3 ogórki konserwowe ·        Słoik pieczarek marynowanych ·        Torebka ryżu ugotowanego ·        Sól ·        Pieprz(...)majonezu Sposób przygotowania: 1.   Fasolkę oraz kukurydzę odlewamy z zalewy. 2.   Z papryki usuwamy gniazdo, kroimy w paseczki. 3.   Szynkę, ser oraz ogórki kroimy kostkę a pieczarki kroimy drobno. 4.   Dodajemy ryż, doprawiamy pieprzem oraz solą i łączymy z majonezem. 5.   Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy, przekładamy do naczynia i dekorujemy. 6.   Sałatka gotowa

Kulinarna Chwila
Pizza wegetariańska z sałatką 177

drożdży 250 ml letniej wody 40 ml oleju 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru zioła prowansalskie Dodatki: 3 x sałatka wegetariańska DEGA 20 dag startego sera żółtego 20 dag pieczarek Ketchup 2 kulki mozzarelli Ciasto przygotowujemy z podanych składników, opis znajdziecie np. tutaj :  https://tiny.pl/t6w34  Gotowe ciasto smarujemy sałatką, kolejno wykładamy ser żółty, polewam go delikatnie ketchupem(...)ketchup rozkładam plasterki obranych pieczarek. Na wierzchu układam pokrojoną mozzarellę. Pizzę piekę w nagrzanym piekarniku (200 st. C 25 minut

Takie tam pichcenie
Jajecznica z kaszą gryczaną, pieczarkami i pomidorem 165

została po obiedzie z poprzedniego dnia. Do takiej jajecznicy nie potrzebujemy już pieczywa. To zdrowe i sycące śniadanie. 1/2 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej 3 jajka L 1 cebula 200g pieczarek  sól, pieprz, czosnek granulowany 1 łyżeczka masła szczypiorek  1 pomidor 1. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone w półplastry pieczarki. Kiedy woda odparuje dodajemy

Szefowa kuchni
Kebab na frytkach 221

Jeden Kapsalon już na blogu jest i cieszy się sporym zainteresowaniem pomimo profanacji jaką wywołałam dodając do niego pieczarki ;) Tym razem pieczarek nie będzie, ale nie będzie też smażonych w głębokim oleju frytek i jednorazowych foremek.  Spoglądając na komentarze pod poprzednim kapsalonem, nie wiem czy jakkolwiek go jeszcze komentować. No bo wiecie, zaraz zacznie się lawina, że to wcale

Kuchnia w czekoladzie
Krokiety ziemniaczane 234

Niezwykle pyszne krokiety ziemniaczane z farszem z pieczarek i kapusty kiszonej. Poznaj mój sprawdzony przepis na krokiety z gotowanych ziemniaków, które możesz podać zarówno na obiad, jak i na sycącą kolację. - krokiety inne niż zawsze - pyszny kapuściany farsz z pieczarkami - super pomysł na przepyszny i tani obiad

AniaGotuje.pl
Lasagne z indykiem i warzywami 161

warzywami w sosie. Składniki: ·        ½ kg fileta z indyka ·        Cebula ·        20 dag pieczarek ·        2 papryki ( żółta, czerwona) ·        3 ogórki konserwowe ·        Koncentrat pomidorowy(...)rozgrzanym oleju 2.   Doprawiamy sola oraz przyprawą do indyka. 3.   Na drugiej patelni prużymy pokrojoną w kostkę cebulę. 4.   Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. 5.   Doprawiamy solą oraz pieprzem. 6.   Następnie dodajemy obrane z nasion i pokrojone w paseczki papryki oraz pokrojone w kostkę ogórki. 7.   Łączymy wszystkie warzywa z koncentratem pomidorowym

Kulinarna Chwila
Soczysty i miękki zapiekany filet z kurczaka 156

masła i majonezu zachwyci niejedno podniebienie. Tu podałam składniki dla dwóch osób. Proporcjonalnie proszę zwiększyć składniki, jeśli na obiedzie będzie więcej osób Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * 6 pieczarek * 1 mała papryka * 1 cebula * 2 łyżeczki majonezu * masło * natka pietruszki * sól, pieprz czarny i ziołowy * opcjonalnie ulubione zioła do drobiu Filet z kurczaka umyłam i stłukłam delikatnie tłuczkiem. Oprószyłam(...)solą i pieprzami. Odstawiłam na 30 minut by mięso wchłonęło przyprawy. Na patelni rozpuściłam 1 łyżeczkę masła i poddusiłam pieczarki pokrojone w plasterki i cebulę pokrojoną w piórka. Delikatnie posoliłam. Naczynie do zapiekania natłuściłam masłem i ułożyłam w nim filety. Na każdy kawałek mięsa położyłam plaster masła i zapiekłam w 180 stopniach do momentu aż mięso po brzegach zaczęło bieleć

Pieprzyć z Fantazją
Gruzińskie Ajapsandali, zasmażane warzywa 149

cukinia ( ja użyłam pół żółtej i pół zielonej) 2 duże papryki szpiczaste w typie Ramiro 2 mięsiste pomidory, dość duże, najlepiej typu pasta, żeby się nie rozgotowały 6-7 pieczarek 1 duża cebula 1-2 zielone chilli ( można pominąć, jeśli lubisz łagodne dania) 4-5 ząbków czosnku 2 łyżeczki gruzińskiej przyprawy chmeli-suneli ( tradycyjna gruzińska, mieszanka drobno zmielonych: bazylii, ostrej(...)warzywa pokrój w dowolne, raczej średniej wielkości kawałki. Małe zrobią się paćkowate. Na mocno rozgrzanym oleju najpierw przyrumień cebulę, wyciśnięty praska czosnek i paprykę. Jak lekko się zrumienią dodaj pieczarki, znowu chwilkę podsmaż, a następnie wrzuć bakłażana, cukinię, świeże chilli . Dopraw cukrem,pomidory, chmeli-suneli, dodaj sól i pieprz do smaku. Smaż jeszcze chwile aż warzywa zmiękną ale jeszcze się

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania