minut i podać z ryżem, kaszą albo pieczywem. Mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 400 g filetu z kurczaka 200 g pieczarek 1 duża cebula 1 mała puszka czerwonej fasoli 3-4 łyżki kukurydzy z puszki 1 puszka koncentratu pomidorowego (160 g, mogą być pomidory w puszce) 1/2 czerwonej papryki 1 łyżeczka cukru(...)patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć cebulę. Następnie dodać mięso. Smażyć około 5 minut, aż mięso się zrumieni. Następnie na patelnię dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę. Całość chwilę poddusić, dodać kukurydzę, fasolę, przecier pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem, paprykami, kminem rzymskim. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę cukru. Dusić około 5 minut
Danka Pichcismaczny obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka 100 g kaszy kuskus 1 mała cukinia 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 5-6 pieczarek sól, pieprz 1/2 łyżeczki przyprawy curry szczypta kminu rzymskiego olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę. Doprawić solą, pieprzem i curry. Pieczarki
Danka PichciPapryka ostra · Olej do smażenia · ½ szklanki bułki tartej · ½ kg pieczarek · 2 mozzarelle Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną jedną połówkę cebuli. 2. Następnie wbijamy jajko, doprawiamy solą(...)czasie, co pieką się nam kotlety, kroimy drobną drugą połowę cebuli i prużymy na rozgrzanym oleju. 6. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem i solą. 7. Na upieczone kotlety układamy po plasterku sera mozzarelli. 8. Następnie na ser, grzyby. 9. Ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 minut. 10. Danie gotowe
Kulinarna ChwilaMleko letnie 1/4 szklanki Cukier łyżka Mąka pszenna łyżka Ciasto: Mąka pszenna 500 g Mleko letnie 3/4 szklanki Jajko Sól łyżeczka Olej 1/4 szklanki Farsz: Kapusta kiszona 500 g Pieczarki 500 g Cebula średnia liść laurowy Ziele angielskie Masło łyżka lub olej Dodatkowo: Jajko (do posmarowania pasztecików przed pieczeniem) Przygotowanie: W misce wymieszać składniki na rozczyn, przykryć ściereczką i odstawić(...)laurowy, ziele angielskie oraz odrobinę soli. i całość ugotować do miękkości pod przykryciem przez ok. 20 minut. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę do zarumieniania. Dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej i smażyć do odparowania wody. Dodać ugotowaną i pokrojoną kapustę kiszoną. Przyprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Zdjąć z ognia. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, rozwałkować
Kulinarne przygodyNiedawno pokazywałam Wam jak w ciekawy i inny sposób przygotować karpia. Był to przepis na pasztecik z karpia z pieczarkami w cieście francuskim (zobacz przepis tutaj -> Karp z pieczarkami w cieście francuskim ). O ile tamten przepis możemy przygotować na różne okazje, nie tylko na Święta, o tyle moja dzisiejsza propozycja kojarzy mi się mocno ze Świętami Bożego Narodzenia właśnie
Smaki Na Talerzuwłaśnie na taki moment będą faszerowane kiełbaski, pieczone w piekarniku w plastrach boczku. Polecam! Składniki na 6 sztuk: 1 opakowanie kiełbasy z szynki Morliny 1 filet z kurczaka 4 pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka masła Sól, pieprz do smaku Cienkie i długie plastry boczku Warzywa- mix papryk, czerwona cebula, różyczki podgotowanego wcześniej brokuła Sposób(...)podsmażany najpierw przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie wrzucamy mięso. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmażamy cebulę na maśle, a następnie wrzucamy pokrojone również drobno pieczarki. Smażymy do całkowitego odparowania wody. Łączymy z mięsem i jeśli trzeba- delikatnie jeszcze doprawiamy. Kiełbaski kroimy wzdłuż ale tylko do 1/3 głębokości, by ich całkowicie nie przekroić. Rozchylały i napełniamy
Kuchnia w czekoladziebidi-language:#0400;} Taki mały eksperyment, a nadaje gołąbkom nowego, smakowego wymiaru. Składniki: 1 kapusta (u nas cool wrap) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 200 g sera gouda 3 cebule 1 łyżka masła ghee 150 g ryżu basmati 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz 300 g mąki(...)pomidorków koktajlowych 1 pęczek szczypiorku 100 ml sosu pomidorowego Przygotowanie: Ryż gotujemy kilka minut krócej, niż na opakowaniu. Odcedzamy, studzimy. Posiekaną cebulę i stare pieczarki smażymy na maśle, odparowujemy z nadmiaru płynu. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso mieszamy z grzybami, ryżem, serem i posiekaną natką pietruszki. Liście kapusty sparzamy, usuwamy zgrubiałą część. Na każdy
R'n'G Kitchenzaskoczyć gości inną odmianą kotleta. Składniki: · 1 kg schabu · Cebula · ½ kg pieczarek · Serek hochland · Sos meksykański w słoiczku · 15 dag sera żółtego(...)kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Pod koniec prużenia dodajemy serek hochland i prużymy aż się rozpuści. 5. Gotowy farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zawijamy
Kulinarna Chwilapodkreślony pyłkiem kwiatowym. Składniki: 2 filety z kurczaka 5 łyżek mąki 2 jajka 5 łyżek bułki tartej 2 sałaty rzymskie 15 szt pomidorków koktajlowych 2 szalotki 5 rzodkiewek 6 pieczarek 125 g mini mozzarelli Sos: 100 ml oliwy z oliwek 1 łyżka miodu z amfory krzewiastej 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka octu ryżowego sól, pieprz Dodatkowo: 2 łyżki(...)Smażymy na rumiano, studzimy i kroimy na kawałki. Sałatę szatkujemy. Pomidorki kroimy. Rzodkiewkę kroimy w talarki, podobnie oliwki i szalotki. Mozzarellę przekrawamy na pół. Ogórki kroimy na kawałki. Pokrojone pieczarki smażymy na maśle. Sos: Oliwę łączymy z musztardą, miodem, octem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki łączymy, polewamy sosem, oprószamy pyłkiem kwiatowym
R'n'G Kitchenpotrzeby jego zagęszczania. Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: 80 minut Składniki na gulasz z ciecierzycą: 1 kg łopatki wieprzowej 300 g ciecierzycy 300 g pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1/2 dużego korzenia selera 1 papryka czerwona natka pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego(...)dusić pod przykryciem do miękkości. Do gotującego się mięsa dodać pokrojoną cebulę i czosnek. W międzyczasie do garnka wrzucić również pokrojoną marchewkę i seler. Razem z warzywami dodać pokrojone pieczarki, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Pokrojoną w mniejsze kawałki paprykę dodać, gdy ciecierzyca i mięso będą już miękkie i gotować około 5 - 7 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki
Kuchcik gotuje