pieczarki - 22435 przepisów (strona:191/1496)

Ślimaczki z ciasta francuskiego z mięsem z rosołu 85

Udostępnij Ślimaczki z ciasta francuskiego z mięsem z rosołu – składniki 2 opakowania ciasta francuskiego (po 300 g) 500 g mięsa z rosołu 2 marchewki z rosołu 500 g pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 / 2 łyżeczki chili 1 łyżka sosu Worcester kilka łyżek pikantnego ketchupu(...)sól, pieprz do smaku Dodatkowo: olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Pieczarki obrać lub opłukać pod bieżącą wodą, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wsypać do cebuli, dodać sól, czerwoną paprykę i chili, suszony rozmaryn i tymianek, wlać sos Worcester. Smażyć na małym ogniu, aż woda odparuje

niecodziennikpary
Boeuf Strogonow 118

Boeuf Stroganow bazuje na najlepszej moim zdaniem recepturze pochodzącej z wydanej w 1963 roku książce Kuchnia Polska Rosyjski Boeuf Stroganow to pożywny gulasz z wołowiny z ogórkiem kiszonym i pieczarkami.   Boeuf Strogonow 60 dag polędwicy (może być od "głowy") lub 80 dag rostbefu, udźca albo łopatki około 5 łyżek oleju, ale nigdy oliwy z oliwek 1 czubata łyżka mąki(...)szklanki wywaru mięsnego, ale można nieco więcej lub nieco mniej, w zależności od tego jak gęsta ma być potrawa 3 ogórki kiszone pokrojone w cienkie paseczki 30 dag pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki opcjonalnie 1 łyżeczka musztardy 3-4 łyżki śmietany   Boeuf Strogonow przepis 1. Mięso umyj, osusz i pokrój w poprzek włókien w plastry o grubości około

Cztery Fajery
Sałatka pieczarkowa 88

Składniki: pieczarki 500 g Ogórki konserwowe 6 Kukurydza konserwowa puszka Cebula czerwona mała Jajka 5 Majonez 3 łyżki Musztarda łyżeczka pena Natka pietruszki posiekana 2 łyżki Sól Pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Oczyszczone pieczarki wrzucamy do wrzącej osolonej wodzie i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 10 minut. Moje pieczarki były średniej wielości, duże pieczarki przekroić na pół(...)czasie przecedzić i zostawić na durszlaku do przestudzeniu. Zimne odcedzić z nadmiaru wody. Pieczarki, jajka, cebulę, ogórki pokroić w kosteczkę, dodać kukurydzę, natkę, Sól, pieprz oraz majonez. Wszystko razem wymieszać. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Pieczarki w śmietanie 50

Kupić małe pieczarki, jak najmniejsze. Małe będą lepiej wyglądały na zdjęciu. Kupić pieczareczuczunie. Kupiłam, zrobiłam i jest dupa blada. Niby je widać, ale ja ich kurna, nie widzę. Pffff. No trudno, parę dni temu też próbowałam zrobić zdjęcie temu daniu i też nie byłam zadowolona. Dobra tam, nie przybliżajcie za bardzo zdjęcia i będzie ok. Same pieczarki – mega! Mało(...)Jeżeli dolejecie do „sosu” więcej mleka, będzie rzadszy i wtedy można go potraktować jako sos. My zjedliśmy je z młodymi ziemniakami i ogórkami konserwowymi. Składniki: 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki ziół (u mnie natka pietruszki i koperek) 200 ml śmietany 18% 1/4 szklanki mleka (lub więcej) sól pieprz olej rzepakowy (przepis

Kardamonovy
Schab z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym 53

samego przepisu, to wyszedł z tego całkiem sympatyczny obiad. Mięsożerni zadowoleni no, nie było innej opcji. Składniki: 500 g schabu 1 duża czerwona papryka 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku puszka pomidorów w kawałkach 100 ml passaty pomidorowej pół szklanki wody pół łyżeczki wędzonej mielonej papryki 2 liście laurowe 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz olej(...)zrumienienia, ściągamy z patelni. Na tą samą patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy chwilę. Następnie dodajemy do tego liście laurowe i pokrojone w plasterki pieczarki, smażymy do redukcji wody z pieczarek. Kiedy cała woda z pieczarek wyparuje, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, smażymy chwilę. Do całości dodajemy usmażony schab, pomidory, passatę i wodę, gotujemy pod przykryciem

Kardamonovy
Łazanki z włoską kapustą i pieczarkami 66

naszym domu tylko ja się nimi ekscytuję, wiec bardzo rzadko je robię. Od jakiegoś czasu chodziły za mną łazanki ze słodką kapustą, powstały więc łazanki z włoską kapustą i pieczarkami. Wyszły super. Smakowały nawet reszcie domowników, więc naprawdę wyszły dobrze. U mnie podstawową przyprawą, jaką dodaję do wegetariańskich łazanek, jest mielona wędzona papryka. To ona nadaje ten dymny posmak, jaki(...)Wyszły dobrze i nie była to jakaś duża filozofia. Może kiedyś nabiorę takiej wprawy, że będę robić makaron w kształcie świnki peppa. Składniki: pół główki włoskiej kapusty 300 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku pół łyżeczki wędzonej papryki 200 g makaronu łazanki pół pęczka koperku sól pieprz olej rzepakowy

Kardamonovy
Krokiety z pieczarkami 76

Krokiety z pieczarkami. Z tej porcji nadzienia powinno wyjść około 10 krokietów. Naleśników wyjdzie więcej , ale to nie problem. Naleśniki : 400 g mąki pszennej luksusowej, sól, 4 jajka, 500 – 600 ml mleka, 4 łyżki stopionego masła, tłuszcz do smarowania patelni farsz : 1 kg pieczarek lub grzybów leśnych mrożonych lub ze słoika , 1 – 2 cebule (około 150 g), 150 ml śmietany(...)podrzucić :) . Usmażone naleśniki składać na odwróconym do góry dnem talerzu. Do smażenia naleśników używam patelni do naleśników. Jest ona płaska, dzięki czemu wygodniej je przewracać, czy podrzucać. Farsz : pieczarki obrać i posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić ze szczyptą soli i cukru. Następnie dodać pieczarki. Smażyć, aż odparuje wytworzony podczas smażenia płyn

królestwo garów
Luzowane udka kurczaka z pieczarkami wg Aleex 65

sposób zaoszczędzić nieco czasu. Przy tym musiało to być takie danie, które po zamrożeniu nie straci na smaku nawet trochę. Wymyśliłam, że zrobię luzowane udka kurczaka nadziewane pieczarkami. Niedawno przygotowałam je na obiad, no bo przecież musiały przejść próbę, zanim trafią na świąteczny stół. Próba wypadła znakomicie. Mięso nie tylko dobrze smakowało, ale dodatkowo ładnie wyglądało. Przygotowane roladki można zamrażać(...)następnego dnia upiec. Będzie pysznie. Moje roladki już czekają na świątecznych gości.   Składniki:   • 10 udek – ilość zależy od ilości gości i od apetytów  • 1 kg pieczarek • sól, pieprz, delikat do mięs, czosnek granulowany  • olej  • woda  • sos sojowy (opcjonalnie)  Sposób przygotowania:   1. Udka (większa część bez pałeczek) wyluzować – ostrym nożem pozbyć się kostki

W mojej kuchni
Kotlety mielone z pieczarkami i ostrą papryczką 71

Dzisiaj zaproponuję kotlety mielone z charakterkiem :) Tradycyjne mielone zna każdy, ale nie wyczuwa się w nich żadnych mocniejszych akcentów smakowych, postanowiłam więc wzmocnić je dodatkiem pieczarek smażonych z cebulką oraz odrobiną ostrej papryczki. Smakują wyśmienicie serwowane zaraz po przygotowaniu z dodatkiem ziemniaczków i mizerii. To będzie pyszny, domowy obiad w rodzinnym gronie :) Składniki: 500g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego), 250g pieczarek(...)duża cebula, ½ ostrej papryczki, 1 jajko, 3 łyżek bułki tartej, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka czosnku mielonego, sól, pieprz. Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania, olej do smażenia. Pieczarki dokładnie umyć. Cebulę obrać. Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć razem na rozgrzanym oleju, do momentu odparowania wody.  Ostrą papryczkę również pokroić w drobną kosteczkę. Do dużej miski

Świat Domowej Kuchni
Śledzie po węgiersku 71

mnie do tego aby ich spróbować, aż do momentu gdy na przyjęciu u mamy spróbowałam śledzi po węgiersku . Ryba jest podana w sosie pomidorowo paprykowym z dodatkiem cebuli i pieczarek, niby proste połączenie, ale jakie pyszne. Jeżeli nie lubicie śledzi to polecam wypróbować ten przepis, a fanom ostrzejszych smaków polecam dodać trochę chili, ja oczywiście należę do grupy która lubi(...)przechowywać w lodówce do tygodnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie po węgiersku Co nam będzie potrzebne do przygotwania śledzi po węgiersku: 3 solone płaty śledziowe a’la matias 200 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 biała cebula 1/4 łyżeczki soli lub mniej 1/2 łyżeczki cukru 6 łyżek wody 5 łyżek octu spirytusowego 10% 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki

Do Garów!
Rolada schabowa z pieczarkami i papryką 72

Przepyszna rolada z kotletów schabowych nadziana pieczarkami i czerwoną papryką. Świetna propozycja na rodzinny obiad. 800 gramów schabu pokrojonego na 4 kotlety ok. 250-300 gramów pieczarek pół dużej papryki pół małej cebuli sól pieprz słodka papryka w proszku olej rękaw do pieczenia pół szklanki wody Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki, następnie podsmażyć na odrobinie masła wraz z cebulą(...)koło siebie w kształt prostokąta na tak zwaną zakładkę. W miejscu łączenia delikatnie zbić tłuczkiem aby mięso się połączyło w jeden płat. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Rozłożyć równomiernie pieczarki i paprykę. Można posypać tartym żółtym serem. Następnie zwinąć w roladę zaczynając od dłuższego boku. Piekarnik nagrzać do 200  stopni. Rękaw do pieczenia związać z jednej strony włożyć roladę

Andzia Pichci
Śledzie po węgiersku 2767

pierwszy śledzie po węgiersku i jestem pewna, że na jednym razie się nie skończy. Są to solone filety śledziowe w sosie pomidorowo-paprykowym z dodatkiem cebuli i pieczarek. Jeżeli lubicie ostrzejsze smaki to do sosu możecie dodać szczyptę chili tak, jak ja. Śledzie po węgiersku przygotować najlepiej 2-3 dni przed podaniem, a przechowywać w lodówce nawet do tygodnia. Przepis(...)myślę, że przygotuję je również na Święta Bożego Narodzenia lub Sylwestra. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Śledzie po węgiersku: 3 solone płaty śledziowe a’la matias 200 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 biała cebula 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku szczypta chili (w zależności od upodobań) 1/4 łyżeczki soli lub mniej

Danka Pichci
kotlety pieczarkowo-ryżowe... 95

Składniki: ryż 3 woreczki, pieczarki 70 dag, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz ziołowy 1 łyżka, papryka słodka 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, sól 1-2 łyżeczki, tarta bułka 1-1,5 szklanki, jajka 2 sztuki, natka pietruszki 1 pęczek, olej rzepakowy - ile potrzeba Ryż ugotować w nie osolonej wodzie do miękkości(...)dobrze odcedzić z wody, pieczarki rozdrobnić w rozdrabniaczu. Na oleju podsmażyć pokrojoną drobno cebulę posypaną cukrem, do cebuli dodać pieczarki, kostkę rosołową i podsmażać z 10 minut na średnim ogniu co jakiś cza mieszając. Wystudzone pieczarki dodać do ryżu, wsypać sól, pieprz ziołowy i czarny, paprykę słodką, natkę pietruszki. Wsypać tartą bułkę, wbić jajka i wszystko dobrze ręką wyrobić

W Mojej Kuchni Lubię
Spaghetti Bolognese 69

przygotować z różnego rodzaju mięsa, u nas najczęściej wieprzowo – wołowe. Ważne są także świeże warzywa takie jak papryka, cebula, czy czosnek.  Do sosu dodaję także kilka pieczarek, niektórzy tego nie robią, w naszym domu jednak każdy lubi delikatny aromat pieczarek w sosie bolognese.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam serdecznie do zapoznania się z moim przepisem na pyszne spaghetti(...)głowy!  PRZEPIS NA SPAGHETTI BOLOGNESE Skadniki: mięso mielone – 500 g czosnek – 2 ząbki papryka czerwona – 1 sztuka cebula – 1 sztuki pieczarki – kilka sztuk koncentrat pomidorowy przyprawy: pieprz, sól, bazylia, oregano (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w paseczki. Cebulę z czosnkiem obrać, pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać

Przepiski.pl
Zupa pieczarkowa z mlekiem kokosowym 65

kremowa, delikatna, pachnie niesamowicie, ponieważ zapach grzybów w jakiś niebywały sposób z zapachem kokosa. Szczerze, gdy zobaczyliśmy ten przepis na Gimmesomeoven poczuliśmy mocny dysonans poznawczy, bo jak tak łączyć pieczarki z mleczkiem kokosowym? No i jeszcze jedna kontrowersja: zupa pieczarkowa w zestawie składników ma i marchew i batata. Słodko robi się od samego czytania. Z tych powodów strona z przepisem(...)drażniąc i prowokując myśl o wypróbowaniu nieoczywistego połączenia smaków. No i w końcu spróbowaliśmy i się opłaciło. Grzyby delikatnie pokrywają zapach i smak kokosa, który z kolei łagodzi aromat pieczarek. To samo dzieje się ze słodyczą warzyw, którą mleczko doskonale tonuje. Zupa pieczarkowa jest łagodna i aksamitna, ale warto ją podkręcić ostrymi przyprawami. Odrobina papryczki chilli nadaje jej charakteru

Niedzielny kucharz