pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:31/219)

Zapiekanka z mięsem mielonym 158

często używam składników, które mam w lodówce i ziemniaków, które zostały z poprzedniego obiadu. Krojenie zapiekanki najlepiej wychodzi po kilku godzinach od wyjęcia z piekarnika.  Składniki: pół kilograma mięsa mielonego cebula 300 g pieczarek czerwona papryka 2 łyżki sosu/koncentratu pomidorowego 1,5 kg ugotowanych ziemniaków  sól, pieprz, majeranek, papryka słodka/ostra, przyprawa do ziemniaków lub gałka muszkatołowa

NA MOIM TALERZU
DROBIOWE SZASZŁYKI Z ZIEMNIAKAMI I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ-DIETA 1500 KCAL. 214

Pieczarki opłukać , a cebulę obrać i pokroić w grube krążki.Szpikulce do szaszłyków moczymy  w wodzie przez 15 minut.Nabijamy na przemian na nie mięso , pieczarki, paprykę i cebulę.Pieczemy w 180 stopniach w piekarniku na złoty kolor.Podajemy z ugotowaną fasolka szparagową.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... 229

majeranek, bułkę tartą, sól, pieprz, można dodać czosnek, paprykę, zieloną pietruszkę, co się lubi. Z pieczarek urywamy nóżki i delikatnie wydrążamy, nie za mocno. Do pieczarek wkładamy mięso mielone, przykrywamy serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

Pelusiowa Kuchnia
PIECZARKI FASZEROWANE SERAMI 186

solą i pieprzem. Przełożyłam wszystko do miski. Dodałam sery. Wymieszałam sery wraz z podsmażonymi pieczarkami na gładką masę. Łyżeczką nakładałam farsz do środków kapeluszy pieczarek. Ułożyłam je w żaroodpornym naczyniu  i piekłam w piekarniku przez około 30 minut. Smacznego

potrawyregionalne
Zapiekanka z cukinią, mięsem mielonym i pieczarkami 190

dodajemy do niego pomidory. Gotujemy chwilę i doprawiamy wyraźnie paprykami, bazylią, pieprzem i solą. Mięso z sosem wykładamy na cukinię. Na tym umieszczamy: osączony groszek, pieczarki oraz ser. Podpiekamy około 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Warkocze z polędwiczki wieprzowej w sosie serowo – pieczarkowym 157

zamarynowaniu podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, z obu stron i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki w plasterki. Dodajemy do polędwiczek. Całość zapiekamy w piekarniku około 45 minut w temp. 185 o  C pod przykryciem. Po tym czasie do garnka wlewamy śmietanę, dodajemy zlany sos z pieczenia, gotujemy aby zredukować

Smaki Ewy
Sznycle z karkówki zapiekane w sosie 297

piórka, a następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Smażyć chwilę aż odparuje woda z pieczarek. Doprawić solą, pieprzem. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, następnie podsmażone pieczarki i na wierzch wlać sos. Wszystko zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż sos zrobi się lekko rumiany. sznycle z karkówki zapiekane w sosie

O kuchni z uczuciem
Francuskie rożki z pieczarkami 168

zgęstnieje i zdjąć z ognia. Odstawić do przestudzenia. W tym czasie wyjąć z lodówki ciasto francuskie (jeżeli mamy ciasto mrożone to wyjmujemy je przed smażeniem pieczarek, by się rozmroziło). W miseczce rozrobić widelcem jajko. Piekarnik nagrzać do 200 st.C. Gdy farsz wystygnie, rozwinąć ciasto francuskie i wyciąć osiem kwadratów. Na środku każdego kwadrata ułożyć farsz. Brzegi kwadratów posmarować jajkiem

In my kitchen
Rolada z boczku z pieczarkami 167

drobno posiekać. Podsmażyć razem z pieczarkami na złoto (odparować całą wodę z pieczarek). Przyprawić do smaku. Boczek rozłożyć i przyprawić. Posmarować musztardą. Wyłożyć masę z pieczarek i zwinąć jak roladę. Obwiązać sznurkiem. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C (góra i dół) i piec ok 1,5-2h. Po godzinie pieczenia, wierzch oprószyć gruboziarnistą solą (opcjonalnie). Po upieczeniu wystudzić

CookYourself
Schab z pieczarkami pod beszamelową pierzynką 226

stron podsmażamy schab. Zdejmujemy kotlety. Następnie na tej samej patelni podsmażamy pieczarki z odrobiną soli Tak przygotowane składniki przekładamy do żaroodpornej formy- schab, na niego pieczarki i zalewamy beszamelem. Posypujemy Gran Padano wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160'C najlepiej przy włączonej opcji grill na około 10 minut lub do momentu aż się zarumieni, najlepiej pod folią aluminiową lub pokrywką

Luźna Kuchnia
Pizza z miłością 201

kostkę. Żółty ser trzemy na tarce na dużych oczkach. Wyrośnięte ciasto lekko wałkujemy i układamy w pożądany kształt. Następnie smarujemy sosem, posypujemy parówkami i pieczarkami. Wierzch obsypujemy żółtym serem i oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na około 220 stopni na 15 minut. Smacznego. I mały kucharz przy pracy

Kolizje Smaków
Pizza 179

rozwalkowac lekko ciasto i dopiero rozlozyc na brytfanke)  Na ciasto nakladamy koncentrat pomidorowy, cienka warstwe  Nakladamy pokolei skladniki : cebule z papryka, bekon, pieczarki, kielbase, kukurydze i ser zolty  Wstawiamy wszystko do piekarnika nagrzanego do 180C na 20 min Smacznego

Klaudynkowa kuchnia
Pizza z szynką i pieczarkami 156

wyrośnięciu ciasto rozciągnąć na blasze do pizzy (ok. 40 cm).5. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać ziołami, pieprzem i serem. Ułożyć na tym szynkę, pieczarki, pomidora i kukurydzę.6. Wstawić do nagrzanego maksymalnie piekarnika i piec ok 10 min. w temp

Pasja Smaku
Pizza z salami 154

sosu połączyć w dowolnych proporcjach w zależności od potrzeby. Ciasto posmarować sosem, posypać startym żółtym serem, ułożyć na nim salami i pokrojone w plasterki pieczarki oraz pomidory.  Piec w nagrzanym do 220 st.C piekarniku przez 15-17 minut

Pasja Smaku
Fritatta 208

Wykonanie:pieczarki obsmazamy na patelni. Rozbijamy jajka I beltamy je z dodatkiem pieprzu. Dodajemy starty ser I rozkruszona fete Dodajemy pomidory, skrojony szczypior I pieczarki. Mieszamy.  Przelewamy do formy I wkladamy do nagrzanego piekarnika na 190 C na ok 10-15 min. Czas jest uzaleznione od sciecia sie jajek.  Smacznego

Smaki Edyty
Gulasz pieczony. Pieczone mięso a'la gulasz z piekarnika. 171

danie tutaj   i po spróbowaniu przyznaje całkowita rację tytuł idealnie tu pasuje. Mięciutkie mięso, doskonale upieczone w towarzystw boczku, cebuli, papryk, pieczarek, dosłownie rozpływa się w ustach. W smaku przypomina trochę gulasz pieczony, trochę szaszłyki z piekarnika. Składników wydaje się być strasznie dużo, ale potrawa w czasie pieczenia się kurczy. Podana porcja u mnie wystarczyła na dwa dni obiadów(...)przyprawy, dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki co najmniej na godzinkę. Pieczarki kroję w ćwiartki, cebulę w piórka, paprykę i boczek w paski. Naczynie żaroodporne smaruję delikatnie olejem, przekładam do niego mięso wraz z marynatą oraz pozostałe składniki. Mieszam. Z wierzchu polewam miejscami keczupem. Wkładam do zimnego piekarnika, piekę przez ok. 1,5 - 2 godziny w temperaturze 180 stopni

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotlety Schabowe z Pieczarkami i Serem (Schab z Pieczarkami i Serem) 746

Kotlet Schabowy z pieczarkami i serem - to troszkę bardziej urozmaicony ale jednak klasyczny niedzielny obiad większości Polaków. Schab najpierw usmażony, a następnie podduszony w piekarniku powoduje, że mięso jest delikatne, miękkie, soczyste i niemal rozpuszcza się w ustach, a dodatek aromatycznego farszu pieczarkowego i apetycznie ciągnącego się sera sprawia, że jest to wyjątkowo smaczne i ładnie prezentujące się danie(...)przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy kawałkami masła, przykrywamy i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 160 stopni. Pieczemy ok. 30 minut. Pod koniec pieczenia na każdy kawałek schabu wykładamy farsz oraz starty ser i jeszcze chwilę zapiekamy do momentu stopienia sera. Gotowe kotlety schabowe z pieczarkami podajemy z ziemniakami i dowolnymi surówkami.       Moje posty

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania