pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:26/219)

Buraki po burgundzku 269

czasie na blaszkę układamy przepołowione pieczarki i pokrojone na ćwiartki szalotki. Skrapiamy oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem i pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Gdy buraki się podgotują, dodajemy passatę, pokrojony seler i upieczone pieczarki z szalotkami. Gotujemy jeszcze 10 minut. Przyprawiamy do smaku i podajemy z posiekaną natką. Smacznego!   Przepis poznałem w czasie warsztatów kulinarnych

MarcinChef
Lasagne z mięsem i pieczarkami 121

startego sera 5 makaron 6 pieczarki 7 starty ser 8 makaron 9 starty ser Jeśli chcemy warstwy możemy dalej powtarzać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20-25 minut. Smacznego lasagne z mięsem i pieczarkami

O kuchni z uczuciem
Placek ziemniaczany z sosem pieczarkowym 176

miałam pojęcia co wymyślić na obiad, a że miałam w lodówce pieczarki postanowiłam upiec dużego placka i polać go sosem pieczarkowym. Przed podaniem zapiekłam go w piekarniku w naczyniu na którym moja córcia uwielbia jeść. Składniki:     4 ziemniaki     sól, pieprz     jajko     20 dag pieczarek

Amatorka kuchenna
Ciasto francuskie z pieczarkami 441

serem. Wszystkie rogi kwadratu łączę ze sobą aby powstała paczuszka Smaruję rozstrzepanym jajkiem i posypuję czarnuszką (nigella seeds), makiem lub sezamem.Wstawiam do gorącego piekarnika i piekę na złoty kolor. Smacznego Post Ciasto francuskie z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Quiche z kiszoną kapustą i pieczarkami. 128

podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę do tary. Podpiec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wypełnić ciasto farszem i ułożyć w nim pieczarki. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni

zadanie-gotowanie
Polentowa przekąska 104

kamiennego blatu). Z zastygłej polenty za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Każdy krążek smarujemy niewielką ilością pasty pomidorowej, układamy boczek lub szynkę pokrojone na niewielkie kawałki, pieczarki, kozi ser i posypujemy ziołami. Zapiekamy w piekarniku (opcja grill, 170 stopni) tak, aby ser lekko się przyrumienił. Zamiast tych wszystkich dodatków możemy również krążki jedynie posmarować jajkiem, posypać świeżymi ziołami lub przyprawami oraz

Kate's Kitchen
ZAPIEKANKA JAK Z BUDKI 126

pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 3.  Bagietkę przekroić wzdłuż na pół. Każdą połówkę wysmarować ketchupem. Następnie posypać pieczarkami. Lekko ugnieść. Na pieczarkach ułożyć ser żółty oraz szynkę. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 min. 4.  Po 10 minutach wyciągamy i układamy ogórki i ser mozzarella. Lekko ugnieść. Wstawić do piekarnika na 5 min.180

Kuchnia Paulettes
Pieczarki faszerowane cukinią, kaszą, serem i .... (wegetariańskie pieczarki) 160

dodajemy żółty ser starty na tarce o grubych oczkach i jedno jajko. Całość dokładnie mieszamy.  Do każdego kapelusza pieczarek nakładamy czubato farszu. Dodatkowo nadziane pieczarki możemy posypać odrobiną sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 C przez ok. 20 min.                  Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Łopatka pieczona z pieczarkami 145

pokroić w plasterki, podsmażyć. W tym czasie pokroić cebulę w krążki i przełożyć każdy kawałek mięsa cebulą. Na wierzch wyłożyć podsmażone pieczarki, oprószyć majerankiem, solą i pieprzem. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180° i p iekę przez 1 godzinę pod przykryciem, po tym czasie odkrywamy i dopiekam jeszcze przez 30 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Pizza z kiełbasą (sprawdzony sposób na ciasto) 191

doprowadzić do wrzenia. Podgotować, aż sos odrobinę zgęstnieje. Doprawić do smaku. Ciasto do pizzy posmarować sosem i obficie posypać startym serem. Następnie ułożyć pozostałe dodatki: pieczarki, kiełbasę i pomidora. Pizzę wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 minut w 180 stopniach.  (Czas jest zależny od wielkości pizzy. Należy sprawdzać poziom zapieczenia ciasta.) Jedna z wcześniejszych wersji: z szynką

Di gotuje
Kruche babeczki z pieczarkami i serem 175

wyklejamy wysmarowane margaryną foremki. Każdą babeczkę nakłuwamy kilkukrotnie widelcem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru. 3. Po tym czasie babeczki wyciągamy, napełniamy pieczarkami, posypujemy startym żółtym serem. Ponownie wstawiamy do piekarnika, tylko do rozpuszczenia sera. Podajemy na gorąco

Szefowa kuchni
Szaszłyczki drobiowe z pieczarkami. 127

godz. do lodówki, następnie przygotowujemy szaszłyki na patyczkach:pieczarka lub jej połowa(można je chwile przesmażyć)-mięso-papryka(kawałek)-cebula(krążek)-mięso-pieczarka..., smażymy na maśle na patelni lub w piekarniku około10 min. na 180 stopni.(naczynie żaroodporne smarujemy masłem, każdy szaszłyk roztopionym masłem

Kuchnia Beaty
Kotlet drobiowy pod pierzynką 182

jajku i bułce tartej. Usmażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na kotletach ułożyć podsmażone pieczarki, na wierzchu posypac startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać chwile aż ser się rozpuści

Monia miesza i gotuje
Nadziewane pieczarki pieczone 153

pietruszki, drobno pokrojoną cebulą i orzechami. Dodać masło i przysmażyć przez 5 minut na wolnym ogniu, po czym wymieszać z startym serem. Napełniać farszem kapelusze pieczarek i złożyć po dwa razem. Ułożyć w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopi na blaszce posmarowanej tłuszczem. Skropić masłem i piec przez 20 minut

Tradycyjna Kuchnia
Żeberka wieprzowe pieczone z papryką i pieczarkami w marynacie sojowej. 129

lodówki na kilka godzin a najlepiej na cała noc. Mieso przełozyc do naczynia żaroodpornego, dodac pokrojona na ćwiartki paprykę,cebule w piórka oraz pieczarki w plastry, naczynie przykryc i piec w piekarniku w temp. 180 C. przez około 1,5 godz. Po tym czasie należy sprawdzić czy mieso potrzebuje jeszcze trochę czasu czy już jest gotowe. Smakuje bardzo dobrze

Radość kipiąca uśmiechem.
Wegetariańska pizza 188

puszki pomidorów odlać wodę i zostawić same pomidory. Zmiksować z koncentratem pomidorowym, czosnkiem i ziołami. Doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. 5. Cukinię i pieczarki pokroić w plasterki. Papryki w paski. 6. Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. 7. Wyrośnięte ciasto podzielić na pół. 8. Rozwałkować na cienki placek. Przenieść na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować sosem

Moja Galeria Smaku
Ryba zapiekana w jogurcie z pieczarkami 297

kladziemy na nie plasterki czosnku . Taka rybe pieczemy w 160 st. C około 15 minut . Po  15 minutach wyciagamy rybe, ukladamy na niej pieczarki i polewamy całość jogurtem  naturalnym . Wkladamy do piekarnika i zapiekamy  20-25 minut w 170 st. C . Tak przygotowana rybe można podac z ryzem i surowka . Smacznego PS. Czas  pieczenia zalezy

PychaDania
pizza z czosnkiem niedźwiedzim 125

mozzarella 4 plasterki salami 3 pieczarki 1 pomidor liście czosnku niedźwiedziego wykonanie: Ciasto smarujemy sosem, układamy rozdrobnią rękami mozzarellę, następnie układamy salami, plastry pomidora i pieczarek. Pieczemy w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok 15 – 20 min. Po upieczeniu podajemy z liśćmi czosnku niedźwiedziego

Domowy Smak Jedzenia
Piątkowe menu : "Paszteciki bez mięsa" 161

lodówce. Rozkładamy na stolnicy i kroimy na równe kwadraty, wielkość jest dowolna. My tniemy je na kwadraty o boku ok. 6 cm. Jedno ciasto faszerujemy pieczarkami, a drugie farszem szpinakowym. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 15-20 min. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C. Na dodatek podajemy meksykańską salsę. Salsa : 2 świeże pomidory 1 żółta lub biała papryka 1 czerwona

vegetanie
Ciasto na pizzę z majerankiem. 129

cienki placek i wkładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem lub olejem. Zostawiamy na parę minut do wyrośnięcia a następnie smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy warzywami ,pieczarkami w zależności jaką chcemy pizzę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut.  Jest to przepis na bardzo dobre ciasto,nie jest ono twarde,jest bardzo mięciutkie i pulchne. Nie robi się z niego

Przepisy i porady kulinarne
Gryczana zapiekanka z twarogiem, cebulą, pieczarkami i papryką 186

naczynia żaroodpornego smaruję tłuszczem (w moim przypadku masłem), nakładam kolejno : pierwszą warstwę kaszy, warstwę serową i drugą warstwę kaszy. Na wierzchu kładę plasterki pozostałych pieczarek, posypuję tartym żółtym serem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piekę do 30 minut. Smacznego

Kuchnia Ellie
Ryba zapiekana z serem i pieczarkami 202

plasterki. Przekładamy na patelnię i lekko je podduszamy.4. Arkusze folii aluminiowej smarujemy olejem (tyle arkusików ile porcji ryby), nakładamy porcje ryby, a na to pieczarki. Zawijamy brzegi folii i wkładamy do nagrzanego piekarnika (180st). Po 20 minutach rozchylamy folię. Na każdą porcję nakładamy plaster sera żółtego i pieczemy, aż ser się rozpuści. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.Rybka jest

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanki 164

Pamiętam, jak jeszcze byłam dzieckiem i chodziliśmy na większe zakupy, to obowiązkowo w drodze powrotnej jedliśmy zapiekanki z budki. Oczywiście można takie zapiekanki wzbogacić o dodatki

Kuchnia domowa Ani