pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:29/369)

Placki ziemniaczane z sosem grzybowym 176

lubi sosy grzybowe to to połączenie sosu grzybowego z placki ziemniaczanymi jest idealne. Składniki placki:  1 kg ziemniaków, 1 cebula, 1 jajko, 1 łyżka mąki, pieprz, sól. sos: 250 g pieczarek, 800 g mięsa z szynki wieprzowej, 1 garść suszonych grzybów, 1 kostka grzybowa, 1 sos borowikowy, pieprz, 1 cebula. Przygotowanie: placki ziemniaczane: Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce(...)olej na patelni. sos: Mięso myjemy pod zimną wodą i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju. Na osobnej patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę, pieczarki, i suszone grzybki. Dodajemy kostkę grzybową oraz sos borowikowy. Następnie dodajemy mięso i dusimy wszystko pod przykryciem. Przyprawiamy pieprzem. Takim sosikiem polewamy placki ziemniaczane

Aga w kuchni
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W CIEŚCIE FRANCUSKIM 193

duże cebule - 0,5szkl białego wytrawnego wina - 1 łyżka oleju kokosowego bezwonnego lub oliwy - sól i świeżo mielony pieprz - 1 łyżka masła Dodatkowo: - 2 gotowe ciasta francuskie - sos czosnkowy Pieczarki umyć i zetrzeć na grubej tarce ( lub drobno pokroić). Na patelni rozgrzać olej kokosowy lub oliwę , dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją, następnie dodać starte pieczarki , posolić , dodać(...)Troszkę możemy posolić. Całość szczelnie zawijamy. Najlepiej odwrócić wszystko do góry nogami, tak by pieczarki znalazły się na górze, ( ale nie trzeba). Wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika i pieczemy ok.25-30 minut ( termoobieg) do lekkiego zarumienienia. Podajemy pokrojone w plastry , najlepiej smakuje z sosem czosnkowym. Składniki na sos czosnkowy: - 1-2 ząbki czosnku (zmiażdżony praską) - 400g jogurtu greckiego

Smaczne Zdrowe
Jednogarnkowiec z cukinią - minimum pracy i sprzątania 480

tego super pysznie (; Dana ilość wody zostanie wsiąknięta przez makaron a reszta wyparuje więc nie trzeba odsączać. Czyli przepis na makaron razowy z cukinią, brokułem i pieczarkami w sosie śmietanowym z mozzarellą

Pora na pora i pomidora
PLACKI ZIEMNIACZANE Z KREMOWYM SOSEM PIECZARKOWYM 337

Na dzisiejszy ostatni obiad w 2013 roku postanowiłam zrobić nasze ulubione danie, czyli delikatny sos pieczarkowy i chrupiące placki ziemniaczane. Ta prosta i smaczna potrawa uszczęśliwi

Przepisy Aleksandry
Kotlety z kalafiora z sosem pieczarkowym 168

mięs. Osobiście uwielbiam kalafiora zapiekanego pod sosem beszamelowym (przepisem się kiedyś z Wami podzielę), ale ta wersja skradła moje serce od pierwszego kęsa. Składniki: główka kalafiora 3 łyżki natki pietruszki 2 ząbki czosnku duża cebula 3 łyżki kaszy manny łyżeczka curry 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej 2 jajka sól, pieprz 50dag pieczarek 2 łyżki śmietany cebula 2 łyżki koperku(...)każdej strony na średnim ogniu (do zarumienienia). Pieczarki myjemy, kroimy w ósemki i zalewamy 2 szklankami wody. Dusimy na małym ogniu, dodając podsmażaną cebulkę i przyprawy wraz z posiekanym koperkiem. Zaprawiamy mąką rozrobioną z zimną wodą i śmietaną. Gotujemy jeszcze ok 5 minut.   Kotlety podajemy na ciepło z sosem.   Smacznego

ChilliJemy
Sos pieczarkowy. Klasyczny, szybki, prosty w wykonaniu. 187

mięs, makaronu, ziemniaków, placków ziemniaczanych, klusek śląskich czy gołąbków. Polecam :) Składniki - 30 dag pieczarek - 3 łyżki śmietany 12% - 1,5 łyżka mąki pszennej - 1 łyżka oleju - sos sojowy - sól Wykonanie   Oczyszczone pieczarki(...)kroję w grubsze plasterki. Przesmażam w rondelku na łyżce oleju, aż do odparowania wody. Solę. W małym garnuszku mieszam śmietanę z mąką i wodą. Mieszaninę przelewam do pieczarek, Doprawiam do smaku sosem sojowym. Mieszam i gotuje na wolnym ogniu jeszcze 3 minuty. Sos podaję na gorąco. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
pieczarki w ziołach 123

Składniki 60-80 deko pieczarek 2-3 łyżki oleju z oliwek do sosu sól i pieprz do smaku 1-2 łyżki papryki czerwonej w proszku 2 łyżki świeżych ziół,pietruszka(...)oregano,bazylia oliwa do wysmarowania blaszki 5-6 pomidorów suszonych,pokrojonych cieniutko Wykonanie Umyte pieczarki naciąć na krzyż,odciąć ogonki,poukładać na blaszkę .Pozostałe składniki dokładnie wymieszać .Powstałym sosem wysmarować pędzelkiem pieczarki po wierzchu. Całość wstawić do nagrzanego na 180 ° C piekarnika i piec 30-35 minut

w mojej kuchni
ZAPIEKANKA A' LA LAZANIA 145

plasterki,usmażyć na łyżce masła,przyprawić.Kotlety przekroić na pół w poprzek.Stopić resztę masła,zeszklić posiekaną cebulę,wymieszać z mąką.Rozprowadzić bulionem,gotować,aż sos zgęstnieje.Do sosu wrzucić pieczarki,wymieszać.Dodać roztrzepane ze śmietaną jajka,przyprawić do smaku.W żaroodpornym naczyniu układamy połowę makaronu,polewamy połową sosu,układamy kotlety.polewamy resztą sosu,przykrywamy resztą makaronu.Posypujemy serem i zapiekamy ok.30 min.w

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak kukurydziany w sosie śmietanowym 298

osuszyć pieczarki, usunąć nóżki. Na pozostałym maśle usmażyć na małym ogniu cebulki i grzyby. 5 minut przed podaniem posypać cebule i pieczarki cukrem i przyprawić sola i pieprzem. Gotowe kawałki kurczaka wyjąć z patelni i odstawić na bok, sos(...)odparować do połowy objętości, dodać śmietanę i ponownie nieco zredukować. Jeżeli trzeba, włożyć kurczaka do sosu i podgrzać na małym ogniu. Podawać kawałki kurczaka polane sosem, z pieczarkami i cebulkami, najlepiej z ryżem i szpinakiem. Smacznego

Stare Gary
SOS PIECZARKOWY 149

Pieczarki podsmażyć na masełku w rondelku aż odparuje z nich woda. Dodajemy posiekaną cebulkę i chwilę razem dusimy. Podlewamy wodą, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy.   Gdy pieczarki zmiękną przygotowujemy sos do zagęszczenia. W osobnej misce mieszamy śmietanę, mąkę i pół szklanki zimnej wody. Całość przelewamy do pieczarek i mieszamy by nie porobiły się grudki. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą

w mojej kuchni
Japoński bulion cebulowy 162

rozgrzeje nas, kiedy przyjdą chłodne dni. Czego potrzebujemy?  2 obrane cebule, 1 litr bulionu warzywnego lub wody, 2 łodygi selera naciowego, 2 marchewki, 2 ząbki czosnku, garść pieczarek, szczypiorek, sos sojowy, szczypta imbiru, sól, pieprz do smaku  Przygotowanie: Cebulę kroimy na plasterki i smażymy na małej ilości tłuszczu, aż będzie lekko brązowa.   Dodajemy pokrojoną cienko marchewkę(...)bulionem lub wodą. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 40 minut, aż warzywa zmiękną i oddadzą cały swój aromat. Doprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem do smaku.  Wyjmujemy warzywa. Na chwilę przed podaniem dodajemy do zupy cienko pokrojone pieczarki. Serwujemy z pokrojonym szczypiorkiem.  Kiedy na dworze zimno, rozgrzewające, pikantne zupy stają się niezastąpione. Uwielbiamy je i często przygotowujemy

two broke sisters
Pieczarki zapiekane z warzywami 170

oraz pieprzem. Cały farsz wymieszać ze sobą. Przygotowanym nadzieniem nafaszerować pieczarki i połowę papryki. Warzywa ułożyć na blaszce do pieczenia (najlepiej, aby była z obniżonym bokiem - dzięki temu sos z pieczarek spłynie). Na sam koniec ułożyć kawałki żółtego sera.  Piec w 195 º C  przez około 20  minut (ser musi się rozpuścić, a pieczarki zmienić kolor

Ugotować
Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim 206

składniki 2/3 szklanki mąki 2/3 szklanki piwa 1 jajko łyżeczka ostrej papryki szczypta soli szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 500g dorsza olej do smażenia Sos tatarski – składniki 8 pieczarek marynowanych 2-3 ogórki konserwowe 1/2 cebuli 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy szczypta soli szczypta pieprzu Dorsz w cieście piwnym – przepis Dorsza myjemy i dokładnie(...)ciasta naleśnikowego. Rybę panierujemy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju ok. 4 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy dorsza z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Sos tatarski – przepis Cebulę, pieczarki i ogórki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Składniki mieszamy z majonezem i musztardą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.   Dorsza podajemy razem z sosem tatarskim. Spróbujcie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kaczka w sosie pieczarkowym 125

jedno z moim ulubionych dań. 4 nogi z kaczki 2 cebule 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki oleju 2 łyżki octu winnego sól, pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich sos: 20 dkg pieczarek 1 cebula pieprz czerwony wywar od sosu sól 1 łyżka mąki krupczatki płaska natka pietruszki pieczone buraki Nogi od kaczki oczyszczam, myję i osuszam. Przekładam do pojemnika, dodaję pokrojoną(...)mięso będzie miękkie. Sos: Mięso wykładam na talerz. W miseczce rozrabiam mąkę krupczatkę w 1/3 szklance wody i wlewam do gotującego się sosu. Mieszam i zagotowuję. Cebule kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję pokrojone pieczarki i dalej przesmażam. Doprawiam solą, pieprzem. Pieczarki dodaję do sosu.Doprawiam według uznania. Kaczkę podaję z burakiem pieczonym

wesoła kuchnia
Makaron z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowym 179

czego wynikiem jest ten oto pyszny makaron :-) Makaron z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowym MAKARON Z KURCZAKIEM I BROKUŁEM W SOSIE ŚMIETANOWYM  Na 2 porcje: 350 g piersi z kurczaka 1 średnia cebula 350 g pieczarek 12 różyczek brokułu (u mnie mrożony) 4 łyżki oleju 100 g śmietany 18 % sól pieprz czarny pieprz biały papryka słodka(...)szklimy cebulę. Dodajemy pieczarki - solimy i dusimy około 10 minut. Makaron gotujemy al dente - według przepisu z opakowania. Do pieczarek dorzucamy podsmażonego kurczaka. Śmietanę hartujemy 2 łyżkami sosu powstałego z pieczarek, doprawiamy białym pieprzem i papryką, mieszamy i dodajemy na patelnię. Mieszamy i dusimy razem przez  trzy minuty. Dodajemy odcedzony makaron i zblanszowany brokuł- wszystko razem podgrzewamy 1 minutę

peggiwkuchni