pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:278/369)

Morbradgryde - polędwiczki w sosie z pieczarkami i porem. 182

mama i babcia (i sąsiadki pewnie też). No cóż, Duńczycy mają widocznie podobny gust kulinarny do Polaków. I jeszcze parę innych zalet też mają;) Zdradzę Wam, że polędwiczki w sosie porowo-pieczarkowym bardzo zasmakowały mojej żonie. Takie obiady mogłaby jeść codziennie:) Chyba będę musiał wymyślić hasło tygodnia, które pozwoli na więcej tego typu gotowania! Polędwiczki wydają się łatwym i bardzo(...)jakieś dobre duńskie piwo i dobry duński film. Albo jakaś fajna duńska muzyka - tak byłoby idealnie:) Spróbujcie! Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1 mała cebula 1 mały por 300 g pieczarek 2 łyżki masła sól i pieprz 100 ml bulionu 100 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka musztardy (np. dijon) Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę, a pora i oczyszczone pieczarki

zadanie-gotowanie
Dania z kurczaka – przepisy na obiad 493

shadow_position_image="outer" text_orientation="justified" header_text_align="justify" /][/et_pb_column][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version="3.0.82" title="Kurczak Z Warzywami W Sosie Serowym" url="/2017/03/kurczak-z-warzywami-w-sosie-serowym/" url_new_window="off" use_icon="off" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2017/03/warzywa_kurczak.jpg" use_circle="off" use_circle_border="off" icon_placement="top" use_icon_font_size="off" background(...)Kurczak zapiekany z warzywami:  [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version="3.0.82" title="Piersi Z Kurczaka Zapiekane Z Pieczarkami" url="/2017/09/piersi-kurczaka-zapiekane-z-pieczarkami/" url_new_window="off" use_icon="off" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2017/08/kurczak_pieczarki.jpg" use_circle="off" use_circle_border="off" icon_placement="top" use_icon_font_size="off" background_layout

e-PrzepisyKulinarne
Boeuf bourguignon - wołowina po burgundzku 104

sporą kostkę (2-4 cm). Następni przysmaż do zrumienienia z każdej strony na wytopionym z boczku tłuszczu. Pamiętaj, że wołowina powinna w środku nadal być krwista. Marchew, szalotki, pieczarki i czosnek obierz. Marchew pokrój w talarki, zaś szalotki możesz przekroić na pół. Warzywa podsmaż na tłuszczu. Wymieszaj z wołowiną i umieść wszystko w rondlu. Zalej całość bulionem oraz czerwonym winem(...)wystarczającą ilość płynu i w razie potrzeby dolać więcej. Po dwóch godzinach możesz zmniejszyć nieco temperaturę do 160°C . Po upieczeniu wyjmij całą zawartość rondla z piekarnika. zostawiając sos. Przygotuj zasmażkę z masła i mąki, a następnie dodaj ją do sosu i energicznie wymieszaj za pomocą rózgi. Włóż z powrotem wszystkie składniki. Boeuf bourguignon nie wymaga żadnych dodatków, ale ugotowane

Food Square
Pulpety nadziewane pieczarkami 152

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Pieczarki oczyszczamy. Zawijamy je w warstwę zmielonego mięsa. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style(...)Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Formujemy kulki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 40 min w 180°C. Podajemy z ulubionym sosem

R'n'G Kitchen
Zapiekanka warzywna z naturalnym ryżem grillowanym kurczakiem z sosem porzeczkowym. 139

pieprz -papryka słodka -wywar z warzyw do ugotowania ryżu -parmezan -śmietanka 30% Na oliwie podsmażamy pieczarki posiekane, solimy i pieprzymy je. Dorzucamy pokrojoną w paski paprykę, dodajemy tymianek. Gdy pieczarki i papryka będą na ząb dorzucamy cukinie. Podsmażamy kilka minut. Zdejmujemy z ognia. Mięso kroimy w małą kostkę, solimy, pieprzymy i doprawiamy sporą ilością papryki, wrzucamy na dwie minuty(...)posypujemy parmezanem oraz podlewamy dwiema łyżkami śmietanki 30%. Wszystko uciskając przykrywamy drugą połową ryżu. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni, funkcja góra - dół, pod przykryciem z folii aluminiowej. Sos. Jogurt naturalny łączymy z łyżeczką dżemu z czarnej porzeczki, wyciśniętym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i małą łyżeczką majonezu

BaRepas
Kokardkowa zapiekanka makaronowa 487

Zapiekanki makaronowe to dania, które są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Z całą pewnością danie to możecie przygotować kiedy nie macie zbyt wiele czasu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana z kurczakiem 118

mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę. Podsmażamy aż zmięknie, a następnie dorzucamy czosnek. Gdy cebula i czosnek zmiękną, dodajemy pieczarki i całość lekko solimy, by pieczarki puściły wodę. Podsmażamy aż całość uzyska ładny kolor. Dorzucamy kurczaka oraz przyprawy, zioła oraz sól i pieprz, wszystko mieszamy i podsmażamy jedynie, by kurczak zmienił kolor. Na koniec dodajemy ugotowany(...)całość bulionem i wstawiamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 200ºC z termoobiegiem Czas - ok. 25 minut   Po wyjęciu z piekarnika papryka jest gotowa do jedzenia. Można polać ją ketchupem, sosem jogurtowym lub innym ulubionym dodatkiem. Życzę smacznego

Cooking Monster
Krokiety staropolskie 169

Bardzo lubimy z Marcinem krokiety. Nasze ulubione to te z pieczarkami i żółtym serem, którym do tej pory byliśmy wierni. Jednak czas wypróbować coś nowego:) Jestem fanką pierogów ruskich i stąd pomysł aby farsz z pierogów użyć do przygotowania krokietów. Jak to wyszło? Może ocenicie sami?:) 8 krokietów 2,5 h składniki: Ciasto naleśnikowe jak w tym przepisie: TUTAJ farsz(...)Zeszklić na patelni. Ziemniaki, biały ser bardzo dokładnie wymieszać (proponuję użyć praskę do ziemniaków). Doprawić do smaku solą i pieprzem. W naleśniki zawijać farsz. Panierować i podsmażyć My zrobiliśmy sos pieczarkowy ale świetnie pasowałby również jogurtowy czy ziołowy

Ania i Marcin gotują
Współpraca z Barmar :) 196

stronę sklepu Barmar i przejrzyjcie jego ofertę :) W ramach współpracy otrzymałam: - pieczarki w zalewie octowej w słoiczku - pomidory suszone w oleju w słoiczku - pieczarki krojone w zalewie naturalnej - pieczarki krojone w oleju z przyprawami - paprykę grillowaną w oleju - boczniaki krojone w zalewie naturalnej - Bio musli Adamia - czekoladowe ciasto Adama(...)odpowiem: do wszystkiego! I nie skłamie (oczywiście nie licząc słodkich potraw :)). Warzywa Barmar możesz dodać do wszystkiego i zrobić z nich cudowne potrawy :) Są doskonałe do mięs, lazanii, pizzy, sosów, zup, naleśników, devolay, makaronów, zapiekanek, tostów, jako przekąska, dodatek do obiadu, sałatek, surówek i do wiele, wiele innych potraw. Wystarczy tylko Twoja wyobraźnia, pomysł, a miejsce na warzywka zawsze się

Zdrowie na języku :P
Papryka faszerowana mięsem mielonym 229

mielonego 1 kostka bulionu (np. drobiowego) 1/3 pęczka natki pietruszki 1 łyżka masła olej Przygotowanie: 1. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu - odcedź i wrzuć do miski. 2. Pieczarki obierz, pokrój w kostkę i usmaż na łyżce masła - dodaj do ryżu. 3. Mięso dopraw przyprawami i usmaż na oleju - odsącz z nadmiaru tłuszczu i wymieszaj w misce z pozostałymi składnikami(...)opcja piekarnika: góra/dół. 8. Gotowe danie wyjmij na talerz - posyp serem i posiekaną pietruszką. Faszerowaną paprykę zajadamy na ciepło z grzanką czosnkową. PS. Paprykę możesz podać z sosem - Połowę bulionu z naczynia przelej do garnuszka, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, łyżkę śmietanki 18%, 2 łyżki startego parmezanu i dopraw pieprzem - zagotuj i sosem polej papryki

Alutka-Gotuje
Restauracji BelEtage – degustacja 200

syta. Jednak całe danie pozostawiło miły ślad w pamięci i na pewno duże doznanie wizualne. Jako pierwsze danie główne pan Grzegorz podał nam rozgrzewającą tajską zupę z krewetką, pieczarkami i marynowanymi warzywami. Było to dla nas dużym zdziwieniem gdyż w upalny dzień zupa z mleczkiem kokosowym i pikantnymi przyprawami sporo podniosła nam temperaturę jednak podano ją w bardzo letniej temperaturze(...)już teraz późną jesienią lub w zimie. Zupa była bardzo syta a do zjedzenia pozostało nam jeszcze drugie danie główne czyli pierś z kaczki z puree jabłkowo- żurawinowym, rabarbarowym sosem z przyprawami korzennymi oraz obsmażonymi na maśle kładzionymi kluseczkami. Dodatki przepyszne - rabarbar był po prostu cudowny i chyba wszystkie zjadłyśmy go od razu :-), kładzione kluseczki i puree jabłkowo-żurawinowe genialnie

sierotka maRysia w kuchni
Forszmak 165

Pyszne i rozgrzewające danie jednogarnkowe. Świetnie sprawdza się na wszelkich imprezach jako danie gorące. Moja mama często przygotowywała go na święta lub na przyjazd większej ilości

Smakołyki Asi
Pizza z patelni z tuńczykiem i pomidorami 146

czasie podzielić na 2 części w stosunku 1/4 do 3/4 ( pizza na cienkim i na średnim cieście ). Rozwałkować na krążki dopasowane do średnicy patelni. Dodatkowo: * - puszkę tuńczyka w sosie własnym - 1 pomidor pokrojony na plasterki - kilka krążków cebuli - 2 łyżeczki suszonego oregano - 4 łyżki keczupu pikantnego - 2 garście ulubionego tartego żółtego sera Patelnię mocno rozgrzać, położyć na niej placek. Przykryć(...)minutach pizza jest gotowa. * jeżeli robimy pizze z ulubioną wędliną warto ją delikatnie podsmażyć przed wyłożeniem na placek ( patelnia to jednak nie piekarnik) *jeżeli chcemy dodać pieczarki - odparujmy je najpierw na suchej patelni aż uzyskają połowę swojej wyjściowej objętości Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody

kawawszklance
Pizza Stromboli 2466

danie. Stromboli można zabrać ze sobą do pracy jako drugie śniadanie, czy dać dziecku do szkoły. Można także postawić na stole zamiast nuggetsów czy obok nich i podać z sosem czosnkowym na domówce pełnej znajomych. Z pewnością zrobi furorę :) Przygotowałam przepis na bazie wody, z mąką typ 550 która jest odpowiednikiem włoskiej 00 i na drożdżach instant - muszę przyznać(...)ciepłej wody 1 jajo opakowanie drożdży instant 7 g płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka cukru pozostałe składniki: suszone oregano i bazylia 10-12 plasterków salami 250 g pieczarek + tłuszcz do podsmażenia słoiczek ogórków kiszonych 500 ml słoiczek papryki konserwowej 500 ml dwa rodzaje żółtego sera, np gouda i mozarella ( po 200 g każdego) sól i pieprz 1 jajo

Poezja Smaków - blog kulinarny
Siewcy Smaku na warszawskich Koszykach 145

menu znajdziemy: koszyk  z sandaczem (kasza jaglana, marynowany fenkuł, chipsy z marchewki, kiełki) 35 zł koszyk z polikiem wołowym (quinoa, salsa verde, pieczona marchew i pasternak, duszone pieczarki) 28 zł koszyk z kurczakiem (kasza perłowa, karmelizowany por, cykoria, świeży szpinak) 28 zł koszyk z indykiem (pęczak, kolendra, chili, bakłażan, burak) 26 zł koszyk z batatem ( cieciorka z masłem orzechowym(...)ostatnią nowością czyli z pieczonym batatem. Szczerze powiedziawszy to bardzo trudno jest mi wybrać faworyta, ale jednak numerem jeden zostanie pieczony batat z cieciorką z masłem orzechowym, sosem z granatów, rukolą, pieczonym boczniakiem, serkiem labneh i miętą. Była to pyszna kompozycja smaków ! Zdecydowanie do powtórzenia. Koszyk z batatem Koszyk z indykiem Siewcy Smaków Hala Koszyki Warszawa, ul. Koszykowa 63 lok.10

Kulinarne przygody Gatity