pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:277/369)

Risotto grzybowe 189

grzybów. Podsmażone na masełku z natką pietruszki i cebulką. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 2 porcje. Produkty 200 g grzybów (u mnie podgrzybki, ale mogą być nawet pieczarki), 1,5 szklanki bulionu, 1 cebula, pęczek natki pietruszki, 2 łyżki masła, 10 łyżek ryżu, sól, pieprz. Reklama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Na patelni rozpuść masło i podsmaż(...)wsiąknie dolej jedną lub dwie warząchwie. Na koniec dodaj posiekaną pietruszkę i wymieszaj. Spróbuj także: Risotto z groszkiem cukrowym i marchewką ryż groszek cukrowy marchewka Pierś z kurczaka w sosie porowo - musztardowym podana z ryżem ryż groszek cukrowy marchewka Kurczak w sosie paprykowo-pomidorowym pierś kurczaka papryka chili

Fit&Fast Kitchen
Ossobuco trochę inaczej 235

mące (krok nieobowiązkowy). Rozgrzej na patelni tłuszcz i rzuć mięso na dość duży ogień. Poobracaj je kilka razy, żeby się solidnie przyrumieniło z każdej strony. Po chwili dorzuć pieczarki, marchewkę i gałązkę rozmarynu. Jak uznasz, że mięso jest odpowiednio podsmażone (uwaga: nie usmażone – ma być surowe w środku), zalej całość winem. Poczekaj, aż się zagotuje i dorzuć pomidory(...)mięso rozpuści się w ustach. Podawaj z czym chcesz, ja podałem z pieczonymi ziemniakami. Na koniec posyp talerz natką pietruszki i skórką z cytryny. Jeśli zostanie Ci trochę sosu z gulaszu, nie wyrzucaj go. Podgrzej go, przełóż do jakiejś miseczki i podaj z pokrojoną w plasterki bułką, a wyjdzie Ci zajebista przekąska. Szczególnie polecam próbę wyssania szpiku z kości

manslogblog
Gołąbki z kapusty włoskiej nadziewane mięsem z pieczarkami i kaszą pęczak. 189

rozerwać woreczek i przełożyć do miski. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cebulę, pieczarki i lekko podsmażyć, następnie dodać, mięso, troszkę soli, pierzu i suszonej bazylii. Dusić wszystko tak długo aż mięso zmięknie. Usmażone mięso dodać do kaszy, przyprawić ewentualnie solą i pieprzem, dobrze(...)naczyniem szklanym, jeśli nie macie takiego to możecie przykryć resztą liści lub po prostu papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Gołąbki można podać z sosem pomidorowym, ketchupem lub czym wolicie. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Bezglutenowa pizza wegetariańska :) 146

pomysłu na obiad zrób sobie pizzę :D U mnie sprawdza się to idealnie! Pyszny placek, tym razem bezglutenowy, chrupiący, nieco przypieczony, a na wierzchu mnóstwo warzyw połączonych ze sobą sosem pomidorowym. Mimo, że jest to pizza to nie ma co się martwić, że jemy niezdrowo! Ta poniższa to wręcz samo zdrowe! Dużo warzyw, mało tłuszczu, zero cukru i brak glutenu(...)mąki z ciecierzycy (Incola) 50 g mąki kasztanowej (Incola) 50 g mąki ryżowej (Incola)  1 jajko  szczypta soli himalajskiej 1 łyżka oleju rzepakowego  Farsz: 650 g pieczarek  1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka czerowna  1 puszka pomidorów 1/2 puszki kukurydzy  1 łyżka oleju przyprawy: zioła prowansalskie, curry, chilli, papryka słodka, pieprz czarny

Zdrowie na języku :P
Chrupiąca zapiekana z opieńkami 163

Kolejny fajny Fast Food tym razem wykorzystamy grzyby "opieńki" pieczarki też są spoko ale takiej wersji nigdy nie jadłam więc postanowiłam je wykorzystać. Wyszło obłędnie i bardzo chrupiąco - po prostu obłędnie. Składniki na 2 zapiekanki: 2 ciabatte  500 g opieńków 200 g kiełbasy ja użyłam jałowcowej  1 duża cebula czerwona 2 pomidory 200 g sera(...)wodzie osolonej tak aby dobrze je wypłukać i nadać  chrupkości). Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, smażymy z pozostałymi składnikami, doprawiamy. Na przekrojoną ciabettę układamy ser, sos i posypujemy serem - pieczemy w piekarniku nagrzanym na 160 C przez 10 minut. Dodatki dowolne ja użyłam tylko ketchupu :)  Smacznego

Niezły Młynek
Ciasto francuskie nadziane pikantnym mięsnym farszem z warzywami 160

Zrobiłam to danie i myślę sobie: dobrze wygląda, nieskomplikowane składniki, smaczne jak cholera, znajomi proszą o przepis. Muszę szybko wstawić na bloga. No i problem. Ściana

Cook&Love
Kluski ziemniaczane z pysznym farszem z mięsa i kapusty kiszonej 332

Ciasto ma być gładkie,nie klejące. FARSZ Cebulę siekamy w piórka,czosnek siekamy w kostkę,marchew trzemy na tarce o dużych oczkach. Wszystko podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki lub grzyby (grzyby suszone najpierw trzeba namoczyć by były miękkie) Kapustę kiszoną siekamy i dodajemy do całości,mieszamy i dodajemy mięso mielone. Całość dusimy do momentu aż mięso nie będzie(...)soli. Gotujemy na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając .Jak kluski wyraźnie się powiększą i wypłyną to znak,że są gotowe. Kluski można podać z dowolnym dodatkiem z sosem,z bułką tartą. Mi zostało farszu dlatego podałam kluski właśnie z nim :) Polecam gorąco-są pyszne,sycące  i łatwe w przygotowaniu :) SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Muffinki a'la pizza 262

troszkę mąki, wyrobione oprószyć lekko mąką, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż objętość cia sta się podwoi. W tym czasie gdy ciasto rośnie przygotować farsz: Pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na suchą patelnię, na małym ogniu smażyć aż puszczą sok i nadmiar wody odparuje, wtedy dodać posiekaną cebulę, masło, smażyć aż cebula zmięknie, zestawić z ognia(...)środka krążki ciasta drożdżowego, łyżeczką nakładać farsz. Posypać resztą startego sera, piec w nagrzanym piekarniku do 180*c przez 25-30 minut. Podawać z dowolnymi dodatkami np. ketchupem lub sosem czosnkowym. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Roladki schabowe z nadzieniem 266

Coś na typowy domowy posiłek. Postanowiłam tym razem zrobić roladki schabowe, dawno ich nie robiłam i naszła mnie ochota. Najtrudniejsze było to że zawsze jadłam je

Kuchnia Pełna Pasji
Grzybowe krokiety z kurczakiem, szczypiorkiem, natką pietruszki i żółtym serem 151

Sól Pieprz Dodatkowo: 2 jajka (do panierowania) Bułka tarta (do panierowania) Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plasterki. Podgrzybki oraz borowiki dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę. Następnie dokładamy mięso z kurczaka oraz wszystkie grzyby. Całość dusimy(...)startym na drobnych oczkach żółtym serem. Naleśnik zwijamy w kopertę. Każdy krokiet panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Obsmażamy na rumiano na patelni. Takie krokiety możemy podać z sosem koperkowym lub czosnkowym

VioletoweKucharzenie
GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ I PIECZARKAMI W SOSIE POMIDOROWO-PAPRYKOWYM 147

jajko 2-3 łyżki bułki tartej 2 łyżki oliwy z oliwek do farszu oliwa do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Na oliwie smażymy cebulę, pieczarki, paprykę czerwoną. Doprawiamy solą i pieprzem. W osobnej misce łączymy wszystkie składniki z ugotowaną kaszą gryczaną. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, roztrzepane jajko, bułkę tartą oraz 2 łyżki oliwy z oliwek. Wszystko(...)każdym sparzonym liściu kładziemy farsz i zawijamy jak tradycyjne gołąbki. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy liście kapusty, aby zabezpieczyć przed przypaleniem od spodu. Następnie układamy na nich gołąbki. SKŁADNIKI - SOS: około 25 mniejszych pomidorów (lub stosunkowo mniej większych) 3 żółte papryki 1/2 papryczki chilli 2 ząbki czosnku 3 średnie cebule 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz, odrobina

wege i kropka
Zupa pieczarkowa z dynią 108

Moje zapasy dyniowe powoli się kończą więc pora, by jak zwykle pojawiła się u nas w kuchni zupa na bazie dyni

To co kocham
Śledzie po kaszubsku 214

Bardzo smaczne śledzie z pieczarkami ,cebulą i pomidorami.Możemy je podać na świąteczny stół. Składniki: 0,5 kilograma filetów śledziowych 2 cebule 200 gram pieczarek 1/2 małego słoika koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka miodu lub cukru 2 łyżki octu sól,pieprz 0,5 szklanki oleju  olej do smażenia Do wymoczenia śledzi: 2 szklanki wody 0,5 szklanki(...)nich odparuje. Dodajemy do cebuli razem z koncentratem pomidorowym,miodem,,majerankiem,octem i olejem.Całość doprawiamy solą i pieprzem .Smażymy jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. Do ostudzonego sosu dodajemy pokrojone śledzie. Śledzie najlepiej smakują po kilku dniach

Bajeczna Kuchnia
Sałatka słoikowa 1159

groszek, rzodkiewka, seler naciowy i pomidorki koktajlowe Składniki dodatkowe: – warzywa przetworzone: ogórki kiszone / konserwowe / małosolne, marynowana papryka, suszone pomidory, oliwki, kapary, blanszowane różyczki kalafiora i brokuła, gotowany bób, pieczarki marynowane – mięsa: pieczone lub gotowane (np. kurczak, indyk, schab) – wędliny (np. szynka gotowana, polędwica sopocka, chude wędliny dojrzewające) – nasiona (np. dynia, sezam, słonecznik) i orzechy (np. laskowe(...)oliwie, oliwki, marynowaną cebulkę), następnie lżejsze i delikatniejsze składniki, a na samej górze zawsze umieszczamy sałatę! – jeśli zabieramy sałatkę do pracy/szkoły można na dno słoików wlać sos sałatkowy na bazie jogurtu i majonezu, ale ja przygotowuję sałatki bez sosu, w osobnym naczyniu zabieram ze sobą lekki sos winegret , – sałatki z intensywnie pachnącymi składnikami typu czosnek, cebula, sery

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gołąbki wegetariańskie 395

główka średniej wielkości) 1 łyżeczka pieprzu cayenne (chilli) pieprz i sól do smaku Na oliwie z oliwek podsmażamy drobno posiekaną szalotkę (lub zwykłą cebulę), dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Pieczarki kroimy w cieniutkie plastry i dorzucamy na patelnię. Teraz pora na pokrojoną w kostkę paprykę. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Dolewamy bulion i wsypujemy najpierw soczewicę(...)wody na środek liścia nakładamy porcję nadzienia (ilość zależna od wielkości liścia) i zawijamy w zgrabne gołąbki :-) . Gołąbki układamy w blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Podlewamy odrobiną bulionu lub dowolnym sosem (najlepiej pomidorowym lub szpinakowym) i zapiekamy przez 20 min, w 190 st. C. Filed under: Dania wegetariańskie

kuchcikownia