mięs i pieczonych warzyw. Pożywnie i zdrowo:) Śniadanie, obiad, kolacja, przekąska w ciągu dnia. Składniki: 1 nieduża sałata pekińska posiekana w paseczki 3 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w talarki 3 suszone pomidory z zalewy pokrojone w kosteczkę 1 marchewka starta na tarce na większych oczkach 4 obrane pieczarki starte na tarce na mniejszych oczkach 100 g pokruszonej fety
Zasmakuj KuchniSmakowita rolada serowa, która jest świetną przekąską do wszelkich trunków. Cienkie plasterki możemy podać na kanapkach lub zawinąć w naleśnik i zapiec by serowo-pieczarkowy przysmak delikatnie się roztopił. Możliwości jest wiele, a przygotowanie takie proste! Składniki: 1kg sera żółtego (gouda lub salami) 500g pieczarek 30g suszonych pomidorów (użyłam od Amkez, to prawdziwe polskie suszone pomidory) 1 duża cebula
Gotowanie i blogowanieśniadanie. I wśród wielu propozycji jajka w kilku wariantach: faszerowane pieczarkami, faszerowane łososiem, faszerowane twarożkiem oraz niezawodna jajecznica na masełku :) Nietrudno się domyślić skąd zaczerpnęłam pomysł na moje kolejne pomidorowe danie :) Składnikiem obowiązkowym jest oczywiście bohater tego tygodnia. Dodałam do niego oscypka, pozostając w klimacie górskim. Wyszła bardzo smaczna przekąska, która sprawdzi się zarówno jako propozycja śniadaniowa, jak i zimna
zadanie-gotowanietatarski jest przepysznym dodatkiem do mięs, przekąsek czy nawet kanapek. Ten domowy jest po prostu wspaniały, warto przygotować go na nadchodzące grillowanie. Składniki: 200g majonezu 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu 2 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula pół szklanki marynowanych pieczarek 4 ostre ogórki piri piri 1 łyżeczka cukru Majonez mieszamy ze śmietaną, ugotowanym żółtkami
Gotowanie i blogowaniePodczas sobotniego sprzątania lodówki znalazłam zagubione wytrawne ciastka wytrawne na maślance . Niewiele myśląc, postanowiłam je wykorzystać w przegryzce w zastępstwie za planowaną pizzę z pieczarkami. W
Weekendy w domu i ogrodzieciepło jak i na zimno. Mogą być również jako przekąska do pracy, na spotkanie ze znajomymi czy do zjedzenia np. przy dobrym filmie. Pracy przy nich niewiele i zawsze wychodzą. Przecież to są muffinki :) Polecam. Co do dodatków-to każdy doda swoje ulubione (pamiętajcie, że jeśli użyjecie pieczarek, należy je wcześniej podsmażyć, żeby puściły wodę, a oliwki-porządnie odcedzić
CookYourselfprzekąski - koreczki Koreczki rzecz prosta i uwielbiana przez wszystkich. Można je zrobić na milion sposobów wykorzystując wszystkie możliwe składniki. W mojej propozycji podawane są na połówce arbuza (bez miąższu i oczyszczonej). Podstawa dla koreczków to ser i szynka, bądź ser i kabanos (pół na pół), a dalej co tylko wymyślicie: pomidorek koktajlowy, cebulka marynowana, winogrono, korniszon, pieczarki marynowane(...)piersi w panierce serowej z pesto. Efekty przerosły moje najśmielsze oczekiwania. Wyszło rewelacyjnie! Mogłabym jeść sam makaron z pesto no coś cudownego! 1 4498 wejść Imprezowe przekąski Niedawno robiłam urodziny, a wraz z nimi przygotowywałam duuuużo przekąsek. Poniżej przedsmak i inspiracja oraz kilka linków do przekąsek, które znalazły się na stole: koreczki faszerowane pomidorki
Brzuszki Łakomczuszkiadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pizzerinki z ciasta francuskiego Przekąski, które zrobią furorę na każdej imprezie, czy spotkaniu rodzinnym i w błyskawicznym tępię będą znikać ze stołu, to właśnie pizzerinki z ciasta francuskiego. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu, będą gotowe w ciągu 20min, a jako dodatki można użyć wielu ciekawych składników wedle własnych preferencji smakowych. Poniżej podstawowy przepis na pizzerinki(...)salami, przesmażone pieczarki, oliwki, czy np. kukurydzę konserwową. Ciasto ze składnikami ciasno zawijamy wzdłuż dłuższego boku formując roladę, następnie zawijamy w papier, na którym było ciasto i tniemy na dwu centymetrowe kawałki, które układamy na papierze do pieczenie. Pizzerinki z ciasta francuskiego wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150-180 stopni i pieczemy przez około 15min. Do przekąsek doskonale pasuje
Księga-Smakuznajdziecie tutaj: przekąski na imprezę (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bigos cygański. Klopsiki po cygańsku. – Składniki: Składniki na klopsiki: 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 3 łyżki kaszy manny 2 jajka 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego 1 płaska łyżeczka majeranku pół łyżeczki papryki wędzonej sól i pieprz do smaku olej do smażenia Składniki na sos: 1 kg pieczarek 4 średnie cebule
Kulinarne Przebojebardzo nie mam co i komu. Byście jednak nie czuli się zbytnio odrzuceni, zadbałam i o Was ;) Karnawałowe gwiazdki z ciasta szpinakowego podałam z pastą groszkową i marynowaną pieczarką schowaną w środku. To ona robi tu chyba największą robotę, nadaje smaku i charakteru całości. W trakcie przygotowań koniecznie o niej pamiętajcie, bo próbowałam gwiazdek z samą pastą i to zdecydowanie(...)wysiliłam w tym roku, ale ja mam dla Was coś jeszcze! Wspólnie z 14 innymi blogerkami stworzyłyśmy przepisy do e-booka z karnawałowymi propozycjami. Znajdziecie tam nie tylko przekąski i sałatki, ale też słodycze i kolorowe alkohole. Każdy przepis inny, wszystkie wspaniałe :) Dla dzieci kolorowanki- by nie nudziły się jak Rodzice w kuchni urzędują ;) By zobaczyć treść wystarczy tylko kliknąć
Kuchnia w czekoladziePierwszy raz roladę jadłam u mojego chłopaka, od razu bardzo mi zasmakowała, jest delikatna, masa serowa doskonale komponuje się z soczystym mięsem i pieczarkami. Długi
Kuchenne aromatypizzę z warzywnymi dodatkami i chrupiącym brzegiem. To doskonała przekąska na każdą imprezę. Pizzę podałam polaną pysznym keczupem ROLESKI . SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki, 20g świeżych drożdży, 150 ml ciepłej wody niegazowanej 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki soli, 2,5 łyżki oleju, Dodatkowo: 1 por, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 200g pieczarek, 1 cebula, 2 pomidory, 2 łyżki przecieru pomidorowego
Tradycyjna kuchnia Kasidziś . Są nie zastąpione w podróży jako przekąska, na wycieczce ,gdy nie ma chętnego by wyskoczyć po świeże pieczywo. Są świetne na ciepło i na zimno. Składniki 1 szklanka mąki 1 łyżka oliwy 1/2 szklanki gorącej wody sól do smaku ok. 1/2 płaskiej łyzeczki 1 mała cebula 3 pieczarki 1/4 papryki oliwa do smażenia Zamiast pieczarek i papryki może
Eli Gotowaniesteków, pieczonego schabu czy mielonych kotletów. Mogą też stanowić przekąskę lub małe samodzielne danie. Surowe cebule dobrze jest wcześniej krótko obgotować w wodzie z dodatkiem liści laurowych. Wytracą w ten sposób ostrość i krócej będzie trwać ich zapiekanie. Można napełnić je dowolnym farszem. Ja zdecydowałam się na brązowy ryż i pieczarki, ale dobrze sprawdzi się w tej roli też mielone
Wiem co jemfolii to bardzo fajny pomysł na imprezową przekąskę lub gorącą kolację. Chociaż ich zapiekanie trwa trochę czasu to jednak warto wypróbować przepis bo smakują pysznie. Dla skrócenia czasu przygotowania można je po prostu obgotować a potem nafaszerować i zapiec. składniki na 6 porcji 6 średnich ziemniaków 40 dag pieczarek 15 dag szynki 2 łyżki oleju lub masła do smażenia
Smakowite Dania