ciastka francuskie z rabarbarem to super propozycja na smakowitą sezonową słodką przekąskę. Polecam! Inne propozycje do wykorzystania ciasta francuskiego to na słodko: rogaliki z czekoladą<klik> , ciastka z jabłkami<klik> , z kremem i owocami<klik> lub na wytrawnie paszteciki z pieczarkami<klik> . Składniki: Ciasto: gotowe świeże ciasto francuskie (u mnie w rozmiarze
Lamarida.plskupić się na tym co naprawdę ważne w krokiecie, czyli farsz;) Najczęściej sporządzam go z pieczarek smażonych z cebulką, ale wyśmienicie smakują również zwykłe parówki z żółtym serem. Gorąco polecam. Są bardzo apetyczne i świetnie sprawdzają się na wszelkich imprezach jako szybka i pożywna przekąska dla wszystkich. 20 kromek chleba tostowego 10 parówek 20 plasterków sera żółtego 3 jajka bułka
Krokusowy Domrównież pyszną przekąską w Sylwestrową noc. Przyznam szczerze, że u mnie zagościła jeszcze przed świętami jako obiad :-) Podałam ją na ciepło z czerwonym barszczem. SKŁADNIKI Ciasto drożdżowe: 200 ml ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży 400 g mąki pszennej typ 500 1 łyżeczka soli 1 duże jajko 80 g masła Farsz: 1 garść suszonych grzybów 200 g pieczarek 1 duża
Passions hobbies lifebyła tak duża że przy dwóch osobach było tego na dwa obiady i jeszcze część trafiła do zamrażalnika. Tort wygląda pięknie więc myślę że sprawdzi się też jako oryginalna przekąska na ciepło podczas domowych imprez takich jak urodziny, chrzciny, komunie. Będzie zaskoczeniem dla gości podczas przyjęcia. Moje dziecko też zjadło ze smakiem więc myślę że w roli obiadu dla dzieci(...)Można go przygotować z wyprzedzeniem i odgrzać. Składniki: 4 placki typu tortilla (ewentualnie naleśniki) 6 marchewek 40 dkg mięsa mielonego z piersi kurczaka 1 cukinia puszka kukurydzy 30 dkg pieczarek 2 cebule 1-2 papryki łyżka masła 2 łyżki oleju szklanka bulionu 2 pomidory opakowanie sera typu mozzarella czarne oliwki, szczypiorek – do dekoracji przyprawy (suszony lubczyk, majeranek, zioła prowansalskie
Mama z miastakiełbasy 2 średnie cebule 1 mała papryka 20 dag pieczarek 1 łyżka masła do smażenia 1 łyżeczka przyprawy Kucharek 20 dag żółtego, starkowanego sera Tym razem ciasto do pizzy, które można nazwać "nocnym ciastem", ponieważ najlepiej przyszykować je na noc, a następnego dnia pozostaje nam tylko skomponowanie składników i super przekąska gotowa. Wszystkie suche składniki przesiać do naczynia, dodać(...)najpierw przygotować dodatki do pizzy. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Cebulę w półtalarki. Podsmażyć razem aż się zrumienią. Odstawić. Paprykę umyć, wydrążyć i również pokroić w drobną kostkę. Odstawić. Pieczarki umyć i pokroić w talarki. Rozgrzać patelnię i przesmażyć je na maśle, dodając pod koniec smażenia przyprawy Kucharek. Odstawić. Teraz czas na sos pomidorowy. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać
Świat CiastaSzaszłyki robiłam zawsze na grillu. Ale w dobie piekarników z milionem funkcji aż żal byłoby z nich nie korzystać, więc
Kolorowy Przepisownikoliwek. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Farszem napełniamy pieczarki. Nafaszerowane pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy żółtym serem i układamy po plasterku pomidorka koktajlowego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 25 minut. Podajemy na ciepło jako przekąskę lub dodatek do dania mięsnego. Zapiekanka ziemniaczana w dwóch smakach 450 g młodych ziemniaków
My Chcemy Jeśćoliwek. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Farszem napełniamy pieczarki. Nafaszerowane pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy żółtym serem i układamy po plasterku pomidorka koktajlowego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 25 minut. Podajemy na ciepło jako przekąskę lub dodatek do dania mięsnego
My Chcemy JeśćSkładniki: świeża wołowina na tatar 60 dag, żółtka 3 sztuki "M", 1 sztuka średnia cebula,1 ogórek kiszony, pieczarki marynowane 10 sztuk, olej rzepakowy do 1/2
W Mojej Kuchni Lubiękapelusze i wrzucamy do garnka z osoloną wodą - gotujemy do miękkości. Kiedy już nam pieczarki zmiękną rozbijamy je delikatnie tłuczkiem, tak jak kotlety schabowe (tylko do momentu aż będą płaskie). Obtaczamy w jajku i bułce tartej - smażymy na masełku z każdej strony. Idealnie na przekąskę zimną lub ciepłą. Smacznego
Moje-pitraszenieWracam do ulubionego , może lepiej praktycznego , ciasta francuskiego . Jak już kiedyś pisałam , przekąski z tym ciastem sa łatwe ,szybkie i przyjemne. Dzisiaj też coś takiego przedstawię. Przepis na farsz powstal z tego co było w lodówce , niestety wybór miałam prawie żaden . Czyli pieczarki i jajka . Solo to było tego za mało żeby posmarować płat ciasta . Dlatego musiałam połączyć . Wyszło
Eli GotowaniePropozycja na szybką, bardzo smaczną przystawkę. Składniki 1/2 szklanki kaszy bulgur 2 pomidory świeże listki mięty 8 szt pieczarek do grilowania sól pieprz sok z połowy
R'n'G KitchenDzisiaj kolejna ekspresowa i pyszna odsłona dania ze szparagami, czyli tym razem zapraszam na omlet ze szparagami i pieczarkami. Zrobimy go dosłownie w parę chwil
Kulinarne przygody Gatitybasenie :) , ale niestety dzisiaj taki relaksik nie jest mi dany. Dzisiaj szybka przekąska, bo i tak nic bardziej konkretnego zjeść się w taka pogodę nie uda, organizm zdecydowanie odmawia, domagając się zwiększonej ilości płynów. SKŁADNIKI: 2 cykorie 1 garść świeżego szpinaku 6 pieczarek 4 pomidorki koktajlowe 80 ml. śmietanki 30% 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka masła
Kuchnia w opałachprzełożyć go na deskę do krojenia, ułożyć na środku warzywa i zawijać jak sajgonki lub gołąbki. Szybko, zdrowo, kolorowo Jeśli jesteśmy już przy papierze ryżowym, to kolejną ciekawą, mundialową przekąską mogą być sajgonki i to takie, których nie musisz stać i smażyć przed meczem, a wyciągasz je tuż przed z piekarnika Przepis na Sajgonki z piekarnika znajdziecie TUTAJ Świetnie smakują(...)kurczaka, pieczarki i wszystko posypujemy serem mozzarella oraz sporą ilością oregano i ziół prowansalskich. Wierzch farszu przykrywamy drugą tortillą również posmarowaną sosem. Całość układamy na blaszce i zapiekamy ok 15-20min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po upływie tego wyciągamy nasze tortille, odczekujemy ok 10min i kroimy na kanapki Smacznego Do wszystkich tych zdrowych przekąsek na mundial
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii