moich ulubionych Wielkanocnych przekąsek;-) Sos jest pyszny! Korniszony i grzybki skąpane w kremowym majonezie, do tego trochę zielonego groszku, który swą słodyczą równoważy smak kwaśnego sosu i nadaje mu nowego wymiaru. Polecam!!! Składniki na sos tatarski z groszkiem 1 mały słoiczek marynowanych grzybków 150-200g (ja użyłam opieniek, ale mogą być prawdziwki, podgrzybki, czy pieczarki) 2 średnie korniszony
Rozpustne gotowanieKlasyczny bouef strogonow Klasyczny bouef strogonow. Składniki: 750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4
kuron.com.plKlasyczny bouef strogonow Klasyczny bouef strogonow. Składniki: 750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4
kuron.com.plSkładniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 1 filet z kurczaka 2 krążki ananasa z puszki roszponka lub inna sałata sos gyros Fanex przyprawa do kurczaka kilka
czarrna od kuchniWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 3 nieduże cukinie, 15 dag mięsa mielonego, 5 większych
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 3 średnie cukinie, 1 kiełbasa śląska, 50 dag pieczarek
JejKuchniaZazwyczaj mam w lodówce ciasto francuskie. Jest nieocenione gdy zaskoczą nas goście. W dość krótkim czasie można z niego przygotować prawdziwe cudeńka. Kiedyś widziałam przepis na
Smaki Na TalerzuSkładniki Ciasto: 25 dag mąki 15 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szklanki wody 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy czosnek granulowany, zioła prowansalskie Dodatki
czarrna od kuchniMój malakser był dziś w ciągłym ruchu. A to za sprawą zapomnianych i znalezionych wczoraj czerstwych ciastek-bułeczek. Żal było wyrzucać, a sprawdziły się świetnie w
Weekendy w domu i ogrodziePo prostu kochamy szparagi ,więc robimy je na wszystkie możliwe sposoby. A co...jest sezon ,więc trzeba korzystać. Składniki 1 kg cienkich zielonych szparagów 2 młode
R'n'G Kitchendoskonała przekąska zarówno na Wielkanoc, jak również inną uroczystość domową lub przyjęcie. Zresztą, co stoi na przeszkodzie, aby przygotowywać je od tak, trochę częściej ?:) Mnóstwo przepisów na jajka faszerowane na Wielkanoc. Dzięki różnorodności składników z jakich przyrządzamy nadzienie, wciąż możemy zaskakiwać naszych gości nowymi smakami. Na naszych stołach często goszczą jajka faszerowane z szynką, pieczarkami i szczypiorkiem. Uwielbiamy jajka
Moja Książka Kucharskasprawdzą się jako przekąska na większą imprezę. U nas wprawdzie jej nie było, po prostu chciałam zrobić coś fajnego do zjedzenia :) Wyszły smaczne i baaardzo sycące. Na następny dzień zostało mi jeszcze 5 sztuk na obiad i w zupełności mi to wystarczyło. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 dag sera żółtego w kostce 5-6 sztuk pieczarek 1-2 sztuk
Justa próbuje gotowaćmała przekąska, doskonała na ciepło, jak również na zimno podawana z sosem czosnkowym, gratka dla fanów pizzy tylko w mniejszej formie SKŁADNIKI CIASTO: 1,5 szkl.mąki pszennej 25 g drożdży 2 łyżki oliwy 0,5 łyżeczki soli odrobina cukru ok. 0,5 szkl.ciepłej wody Nadzienie: ¼ kostki masła 1 mała cukinia 30 dag pieczarek, 1 cebula, 1 kiełbaska śląska
słodki bratekprzepisami na sylwestrowe przekąski. Zebrałam wszystkie swoje przepisy w jedno miejsce aby ułatwić wam przeszukiwanie mojego bloga :) Mam nadzieję, że jest z czego wybierać. Pod każdym zdjęciem znajduje się opis, klikając w niego zostaniecie przeniesieni do posta z przepisem :) #1 Brokuły w cieście __________________________________ #2 Pieczywo czosnkowe __________________________________ #3 Pieczone ziemniaczki __________________________________ #4 Szaszłyki z kurczaka i indyka z pieczarkami i papryką
Kolejny blog o gotowaniunadają się na przekąskę do szkoły, do pracy i… po pracy do piwka też są niczego sobie Składniki: 100 ml ciepłego mleka 21 gram drożdży (mniej niż ¼ kostki) 250 gram mąki 4 łyżki masła jajko ¼ łyżeczki soli ½ łyżeczki przyprawy do pizzy lub własna kombinacja ziół mała cebula łyżka oliwy 50 g szynki 1 pomidor 50 g pieczarek 50 g sera
Kulinarna Patilogia