pieczarki faszerowane - 1601 przepisów (strona:73/107)

Faszerowana cebula w piwie 167

Faszerowana cebula w piwie to zdecydowanie męskie danie. Moja połówka oszalała jak przygotowałam to danie na obiad. Mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu. No i musi być duża cebula :) 4 porcje Składniki:  4 duże cebule 250 g mięsa mielonego wołowego  4 pieczarki 1 łyżka przecieru pomidorowego trochę papryczki chilli dopraiwamy solą i pieprzem 1 kulka mozzarelli

Niezły Młynek
FASZEROWANA PAPRYKA 112

Faszerowana papryka, to zamiennik dla tradycyjnych gołąbków. Myślę, że taka forma jest wygodniejsza i szybsza w przygotowaniu. A smak, mmmmm pycha.  Cały farsz nabiera aromatu papryki. SKŁADNIKI: 7-8 strąków białej papryki 500g mielonego mięsa 2 woreczki ryżu 1 duża cebula 400 g pieczarek 2 ząbki czosnku sól pieprz olej 2 łyżeczki przecieru pomidorowego A jak to zrobić: Papryki

Kuchnia w opałach
BOUCHEES A LA REINE 211

drobno pokrojoną pierś z kurczaka i drobno pokrojone pieczarki. Całość podsmażamy8-10 minut. Odstawiamy. W rondelku roztapiamy 1 łyżkę masła i dodajemy płaską łyżkę mąki bardzo energicznie mieszając. Dolewamy mleko, aż uzyskamy konsystencję puszystego kremu. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Powstały sos łączymy z farszem grzybowo-mięsnym. Faszerujemy upieczone koszyczki i podajemy.  Smacznego

Kuchnia w opałach
Jajka faszerowane na ciepło 193

Dawno  nie robiłam jajek faszerowanych na ciepło. To było danie, które jako jedyne nauczyłam się robić na zajęciach ZPT (czyli zajęciach praktyczno-technicznych) w podstawówce (wieki całe temu;). Robię je z zwykle bez żadnych dodatków, dzisiaj wersja z żółtym serem. Można też dodać przesmażone z cebulą pieczarki. Składniki: * 5 jajek ugotowanych na twardo * cebula * 1-2 łyżki startego żółtego

Zdrowa Kuchnia Sowy
Jajka faszerowane 188

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Na wielkanocny stół, na przystawkę, na sylwestrową lub karnawałową kolację i na weekendowe śniadanie – smakowite jajka faszerowane. Jajka faszerowane

My Blueberry Corner
Papryka faszerowana kaszą kuskus 179

Do przygotowania potrzebne są: 4 duże, kolorowe papryki 1 duża biała cebula 1 duża fioletowa cebula 3-4 ząbki czosnku 4 łyżki rodzynek 7 średnich pieczarek

Jemy Pijemy
Gołąbki z suszonymi grzybami 259

Gołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti z mięsem mielonym 177

Spaghetti z mięsem mielonym to propozycja dla osób zakochanym w mięsie. To makaron z dużą ilością, dobrze przyprawione mięsa mielonego. Szybka propozycja na smaczny i niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka faszerowane pieczarkami 191

alergią (o ile to nie jest alergia na jajka lub pieczarki – jeśli nie wiemy, lepiej zapytać)   Na śniadanie polecam… ** Sałatkę Caprese ** Pastę z paluszkami krabowymi ** Zapiekankę z cukinią ** Mini tortille z papryką i ogórkiem   Składniki na 6 szt: 3 jajka 3-4 świeże pieczarki 1 średnia cebula 2 łyżki oleju, oliwy lub masła sól i pieprz opcjonalnie(...)przekrój na pół. Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć drobno posiekaną cebulę i zeszklij. Następnie dodaj posiekane pieczarki i smaż do miękkości. Dopraw do smaku. Odstaw na chwilę do przestudzenia. Z jajek wyjmij żółtka, rozgnieć je w miseczce przy pomocy widelca. Dodaj pieczarki z cebulą – wymieszaj. W razie potrzeby, jeżeli Twój farsz jest za mało ścisły, możesz dodać łyżkę oliwy

Kulinarny S.O.S.
Jajka faszerowane pieczarkami 191

alergią (o ile to nie jest alergia na jajka lub pieczarki – jeśli nie wiemy, lepiej zapytać)   Na śniadanie polecam… ** Sałatkę Caprese ** Pastę z paluszkami krabowymi ** Zapiekankę z cukinią ** Mini tortille z papryką i ogórkiem   Składniki na 6 szt: 3 jajka 3-4 świeże pieczarki 1 średnia cebula 2 łyżki oleju, oliwy lub masła sól i pieprz opcjonalnie(...)przekrój na pół. Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć drobno posiekaną cebulę i zeszklij. Następnie dodaj posiekane pieczarki i smaż do miękkości. Dopraw do smaku. Odstaw na chwilę do przestudzenia. Z jajek wyjmij żółtka, rozgnieć je w miseczce przy pomocy widelca. Dodaj pieczarki z cebulą – wymieszaj. W razie potrzeby, jeżeli Twój farsz jest za mało ścisły, możesz dodać łyżkę oliwy

Kulinarne S.O.S.
Bakłażany faszerowane soczewicą i pieczarkami 158

wydrążyć miąższ z upieczonych bakłażanów. Dodać do pieczarek, dodać także ugotowaną wcześniej soczewicę. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziać połówki bakłażanów. Na wierzchu posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-25 minut, funkcja termoobieg. Polecam też: Bakłażany faszerowane mięsem i kaszą bulgur

Monia miesza i gotuje
cukinie faszerowane pieczarkarni i czerwoną fasolą 168

faszerowane cukinie Taki lekki warzywny posiłek da nam w letnie dni, nie tylko niezbędny zastrzyk pozytywnej energii, lecz także urzeknie swoim niecodziennym smakiem. składniki  dla czterech osób 4 średnie cukinie 2/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, lub ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek 200 g ugotowanej czerwonej fasoli 1 opakowanie camemberta  1 papryka

Miód i pieprz
Cukinia faszerowana z pomidorem 182

Cukinia po raz kolejny, teraz też faszerowana. Dalej nie mam ochoty na mięsny dodatek, więc wykorzystuję to, co mam akurat w lodówce. To świetne danie, gdy nie ma się za dużo czasu, a chciałoby się zjeść coś dobrego. Dla mnie cukinia to smak lata. Składniki: cukinia duży pomidor cebula 5 pieczarek 2 ząbki czosnku żółty ser Przygotowanie: 1. Cukinię umyć

Pasja Smaku
Schabowe kieszonki niedzielne 120

votes ) Schabowe kieszonki niedzielne Niedzielne kieszonki to pyszne schabowe kotlety, faszerowane pastą pieczarkową, aromatycznym serem i ostrą musztarda chili, która gra tu pierwsze skrzypce Niedzielne bo moje chłopaki życzą je sobie zazwyczaj w niedzielę ;). Bardzo prosta potrawa, którą na pewno pokochasz , a dlaczego? Gdyż jest łatwa wykonaniu i smakuje wszystkim.. No prawie wszystkim, przecież zawsze znajdzie się jakiś oportunista(...)chili lub innej o dowolnym smaku, jeśli tej nie lubisz lub nie masz sól do smaku 8 plastrów serka topionego o intensywnym smaku, np. cheddar pasta pieczarkowa: 6-7 pieczarek 2-3 szalotki bananowe masło do duszenia sól, pieprz czarny do smaku Schab rozklep przez woreczek jak najcieniej, szczególnie na brzegach, żeby podczas smażenia się nie rozpadł. Pieczarki i szalotki

Ogrodnik w podróży
MUFFINY TOSTOWE Z JAJKIEM 86

FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM I RZEŻUCHĄ     BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ     TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO     KANAPECZKI A’LA TACOS Z INDYKIEM     QUESADILLAS Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI     NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE     NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI

globuskulinarny
Stir fry z makaronem ryżowym i kangurem. 88

obecność antybiotyków czy innych chemicznych dodatków, którymi faszeruje się zwierzaki na fermach. I jak tu go nie lubić? 😜 To co, gotujemy? Składniki [na 4 osoby 👦👦👦👦]: 400g fileta lub steka z kangura 100g makaronu ryżowego (szerokie wstążki) 2-3 szalotki 2 główki Bok Choy 100g świeżych grzybów shiitake (można zastąpić dowolnymi innymi, nawet pieczarkami) 2-3cm kawałek imbiru 2 ząbki

Pasta Po Polsku
Cukinie faszerowane mięsem mielonym 150

Bardzo syta kolacja lub smaczny obiad. Danie to jest idealnym połączeniem warzyw z mięsem! 2 średnie cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 czerwonej papryki

VioletoweKucharzenie
Ziemniaki faszerowane 167

gazet, znalazłam przepis na ziemniaki faszerowane i do obiadu, zamiast tradycyjnych przygotowałam takie nadziewane. Przepis pochodzi z "Oliwii", tylko nie wiem z którego numeru, ani rocznika. Bardzo fajny pomysł na szybki obiad. Można podać w wersji wegetariańskiej  polane sosem i zapiekane z żółtym serem. Do moich ziemniaków przygotowałam pulpety nadziewane pieczarkami , a resztę pieczarek pozostałych z nadzienia polałam

Bea(u)ty kitchen
Faszerowana papryka 170

razem na naszym stole króluje papryka faszerowana mięsem z indyka a następnie zapiekana. Bardzo fajna propozycja na obiad a także na bardziej sytą kolację;) Spróbujcie a na pewno nie raz powrócicie do niej. Składniki: 10 czerwonych papryk 1,5 kg fileta z indyka 5 cebul 300 gram żółtego sera 300 gram pieczarek 3 woreczki ryżu 0,75 ml bulionu warzywno

Krakowskie smaki Ani