pieczarki faszerowane - 1601 przepisów (strona:80/107)

Swojskie roladki z karkówki 185

Swojskie roladki z karkówki Kruche i aromatyczne, faszerowane roladki wieprzowe duszone w pysznym sosie. Obiad palce lizać!     Składniki: 6 plastrów karkówki 1 ząbek czosnku 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz pół szklanki mąki do obtoczenia roladek 3-4 suszone grzybki 1 i 1/2 szklanki wody olej do smażenia wykałaczki lub sznurek do związania roladek(...)skibka ciemnego chleba 2 pomidory 1 cebula Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra Farsz: ok 300g kapusty kwaszonej 150g pieczarek 1 cebula 2 liście laurowe 1 łyżeczka masła 3 kulki ziela angielskiego Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra     *** Kapustę płuczemy żeby nie była zbyt kwaśna i zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie

Blog z Apetytem
Grillowane żeberka na słodko 203

Sezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cannelloni z mięsnym farszem 194

Klasyczny sos napoli można zaserwować w nieco innym wydaniu. Potrzebować do tego będzie makaron canneloni, naczynie żaroodporne i trochę wyobraźni. Wystarczy tylko nafaszerować makaron i go

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Portobello faszerowane mięsem na ostro 161

praskę czosnek, posiekane grzyby i całość wysmażamy do momentu, aż cała woda z pieczarek odparuje. Dodajemy posiekaną chili i pozostawiamy do przestygnięcia. Mięso doprawiamy dużą ilością pieprzu, dodajemy wysmażone pieczarki i dokładnie mieszamy, najlepiej ręką. Dodajemy tymianek, sól do smaku i ponownie mieszamy. Mięso dzielimy na 6 części i wypełniamy nim kapelusze portobello. Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość olej(...)Następnie posypujemy kapelusze garam masala  i odwracamy grzyby, smażymy kolejne 2 min. Po tym czasie przykrywamy patelnię pokrywą i pozostawiamy na ogniu 3 - 4 min. Faszerowane portobello podajemy z kiełkami. Rada: najlepsza będzie duża patelnie gdzie zmieszczą się wszystkie kapelusze, a jeśli nie to smażymy grzyby patiami. Moje kapelusze miały średnicę ok. 7 cm, ale są i większe, wówczas

Moniki Smakołyki
Naleśniki staropolskie 114

Takie naleśniki, z warzywno- mięsnym farszem przyrządzała moja babcia. Składniki na ciasto: 1 jajko, 0,125 l mleka, 0,125 litra wody, 10 dag mąki, sól

Tradycyjna Kuchnia
Keto krokiety z kapustą i grzybami (Paleo, LowCarb) 128

smażyć aż wierzch się zetnie, po czym przerzucić na drugą stronę i dosmażyć z drugiej strony. Kontynuować do wyczerpania masy. Ostudzić i przekładać nadzieniem z kapusty i pieczarek. Nadzienie Pieczarki podprażyć na suchej patelni, żeby odparowała zawarta w nich woda. Na patelnię wrzucić masło oraz cebulę. Zeszklić. Dodać posiekaną kapustę (świeżą i kiszoną), przemieszać i zalać wodą z namaczania grzybów(...)kapusty. Przykryć i dusić przez 10 -15 minut aż kapusta zmięknie. Odkryć i odparować pozostałości płynu. Ostudzić. Panierowanie i smażenie Nadzienie podzielić na 8 równych części. Każdy naleśnik faszerować kapustą z grzybami i formować rulon zabezpieczając boki tak, żeby nadzienie nie uciekło. Jajko rozbełtać (można dodać odrobinę mleka kokosowego do rozrzedzenia masy). Rulony maczać w jajku, a następnie obtaczać

Modern Cave Girl
POMIDOR FASZEROWANY MAKARONEM 123

Jesienią faszerowane pomidory są u nas dość często. Czasami zamieniamy pomidor na cukinię albo bakłażana, żeby urozmaicić obiady. Faszerujemy warzywa wszystkim: kaszą, ryżem, makaronem... mięsem albo warzywami. Staram się tak dobierać składniki aby każdy zjadł obiad. Nie wiem jak u Was ale u mnie jeden nie lubi papryki, a drugi nie zje niczego co ma w sobie ogórek lub marchewkę(...)zupie, ale w sałatce już nie jest ona akceptowalna.  Nafaszerowałam więc pomidora w klimacie włoskim czyli prosto i smacznie. Co w nim więc jest? Sos pomidorowy z pieczarkami, mozarella, bazylia i makaron... 2 rodzaje makaronu... spaghetti i małe muszelki. Taką wariację mogłam przygotować dzięki Arc Pol. Najpierw chciałam użyć tylko małych muszelek ale usłyszałam, że co to za makaron

Kuchnia w oparach
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 288

łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta(...)Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Śledzie w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem Zielone małże nowozelandzkie

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z tuńczykiem i kuskusem z Remuladą duńską 171

trochę zaspani, delek t ując się leniwą atmosferą poranka. Na stole pojawiły s i ę pieczołowicie przygot owywane w iktuały, takie jak domowa szynka, pasztet wypiekany przez mamę, faszerowane jaja , no i przede wszystkim sałatka . Najlepiej kilka jej rodzajów , w tym koniecznie ta tradycyjna, jarzynowa.   Co roku udaje mi się przemycić wtedy jaki ś nowy, ek speryment sałatkowy, który(...)adniki , w towarzystwie wielu smakowitych dodatków. Jako spoiwo wykorzystałam  Remuladę duńską od FOLWARK . Ś wietnie komponuje się w tej sałatce z k waskowatym ogórkiem kiszonym i pieczarkami w occie oraz cierpkimi oliwkami . Składniki na 1 średni ą miskę: 1 puszka tuńczyka w kawałkach we własnym sosie - odsączyć z zalewy 2/3 szkl. kuskusu razowego - przyrządzony wg.przepisu na opakowaniu 3 grube

Grunt to przepis!
Frykadelki w sosie pieczarkowym 144

Frykadelki w sosie pieczarkowym Faszerowane roladki z mięsa mielonego duszone w aromatycznym sosie. Najlepiej smakują podane z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą, z dodatkiem ulubionej surówki. Świetny pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny!     Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 jajka pół szklanki bułki tartej Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 2 cebule (jedna(...)farszu, druga do sosu) 10 dkg boczku wędzonego 2 ogórki kiszone pół czerwonej papryki pół pęczka zielonej pietruszki kilka łyżek musztardy 30dkg pieczarek liść laurowy, ziele angielskie ok 1,5 szklanki bulionu lub wody opcjonalnie 2 łyżki ciemnego sosu sojowego olej do smażenia 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu 2 łyżki słodkiej śmietanki

Blog z Apetytem
Wegetariański kulebiak z brokułami i zielonym groszkiem. 180

warunki wegetariańskie. Oryginalny, starorosyjski kulebiak był przygotowywany wyłącznie z ciasta drożdżowego, nadziewany farszem z kapusty i jajek na twardo. Dużą zaletą tego dania jest to, że można faszerować go wszystkim, co w danym momencie mamy w lodówce, a i tak wyjdzie pyszny. Nasza propozycja jest oczywiście warzywna i w zamyśle biało - zielona. Tak więc składniki są właśnie w tych kolorach(...)Biało-zielony wegetariański kulebiak (5 osób) Składniki: 2 ciasta francuskie 1 opakowanie mrożonego brokuła 1 duża kalarepa 1 szklanka mrożonego zielonego groszku 6-7 szt. szpinaku (brykiet) 10 małych pieczarek 1 słodka śmietana ok. 300 ml 1 serek topiony z ziołami 1 szklanka tartego żółtego sera 1 jajko gałka muszkatołowa, pieprz, lubczyk, tymianek Zaczynamy od ugotowania na krucho w lekko

vegetanie
Pity z mięsem mielonym na sposób indyjski 164

siekamy w drobna kosteczkę. . Na dużą patelnię wlej olej, podsmaż cebulę, gdy się zeszkli dodaj mięso. Smaż około 10 minut aż się zarumieni. Pomidory kroimy w kostkę, sałatę siekamy. Pieczarki obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Pity przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja smaruję je delikatnie woda i wkładam do piekarnika nadzianego do 200 stopni(...)Przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z resztą składników. Doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.   W razie potrzeby dodajemy trochę soku z cytryny. Odcinamy od jeszcze ciepłej pity jeden bok i faszerujemy mięsem i warzywami. Od razu podajemy. Sos podajemy obok

Mania Gotowania
Potrawka z kurczaka i szpinaku 178

Potrawka z kurczaka i szpinaku to zarówno dietetyczne i bardzo zdrowe danie obiadowe. Tą potrawkę możecie podać z dowolnymi dodatkami – kaszą jęczmienną, kasza gryczaną, czy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faszerowana kapusta z sosem jak do gołąbków 164

twarda, ułatwi to faszerowanie i się nie rozłamie. Do dużego garnka wlać wodę i włożyć kapustę. Gotować około pięciu minut. Kilkakrotnie przewrócić kapustę podczas gotowania. Wodę osolić do smaku. Faszerowanie – kapustę po obgotowaniu położyć na sitku górą do dołu. Musimy się pozbyć wody. Włożyć kapustę do małej miski i delikatnie rozchylić liście. Mięso mielone wkładać między liście. Na koniec(...)odrobinę oleju i obsmażyć kapustę na złoty kolor. Włożyć kapustę do żaroodpornego naczynia. Przygotowanie sosu – na patelnię na której była obsmażona kapusta dodać cebulkę i pokrojone w paski pieczarki. Smażyć aż cebulka i grzyby zmiękną. Wlać pomidory z puszki i wodę. Wody można dodać trochę mniej. Dodać suszone grzyby, pokrojone w plasterki marchewki, majeranek, listki laurowe, ziele angielskie. Zagotować

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania