pieczarki faszerowane - 1601 przepisów (strona:69/107)

PATISONY FASZEROWANE WARZYWAMI 135

trwało nadal. No ale jak jesień to warzywa, pyszne, smaczne i zdrowe. Proponuję więc faszerowane patisony, jeszcze nie tak bardzo znane i popularne, ale smaczne, lekkostrawne i dietetyczne. SKŁADNIKI: 3   patisony o średnicy około 10-12 cm 1 szalotka 1 cebula dymka 6-7 pieczarek 1/2 strąka czerwonej papryki 6 suszonych pomidorów w oleju 1/2 puszki białej, drobnej fasoli

Kuchnia w opałach
Jarskie krokiety z nadzieniem gryczano – pieczarkowym 154

czym wrzucamy pieczarki i cebulę. Całość lekko podduszamy, pod przykryciem na wolnym ogniu. Gdy pieczarki będą miękkie, tj. po około 10 minutach, zdejmujemy je z ognia i mieszamy z kaszą gryczaną. Na koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki i całość jeszcze raz dobrze mieszany. Naleśniki faszerujemy kaszą i zawijamy w koperty lub roladki. Po nafaszerowaniu wszystkich krokiecików, przystępujemy do panierowania

Smakowy Raj
Cukinia faszerowana 245

Bardzo lubię faszerowane warzywa, bo można stosować przy farszu dowolne kombinacje. Już nie mogę się doczekać kolejnego podejścia do cukinii. Tym razem spróbuję wersję mięsną ;) Składniki: (na 2 osoby) 1 cukinia 4 pieczarki woreczek ugotowanego ryżu 2 ząbki czosnku 5 dag żółtego sera Przygotowanie: 1. Cukinię umyć, odkroić końcówki. Przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ. 2. Czosnek, pieczarki i miąższ

Pasja Smaku
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 180

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka faszerowane 111

Jaja faszerowane robiłam po raz pierwszy, ale wiem już, że nie ostatni. W bardzo prosty sposób można zamienić gotowane jajko w świetną przystawkę. Na śniadanie jak znalazł, szczególnie świąteczne. Składniki: gotowane jaja pieczarki natka pietruszki papryczka chili sól pieprz bułka tarta masło roślinne Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,studzimy i przekrawamy na pół. Czyścimy ze wszelkich

Wielki apetyt
Udka faszerowane w szynce szwarcwaldzkiej 234

danie na pewno będzie wszystkim smakować. Udka faszerowane w szynce szwarcwaldzkiej  można podać na niedzielny obiad, a także na większą rodzinną uroczystość. Pod chrupiącą skórką szynki kryje się aromatyczny smak kurczaka. Składniki: 5 udek z kurczaka 25 dag pieczarek 10 plasterków szynki szwarcwaldzkiej sól pieprz Udka myjemy i usuwamy z nich kości. Ostrożnie zdejmujemy skórkę, aby jej nie przeciąć

Salonik smaków
Pizza, najlepsze przepisy 389

tartym serem i ziołami, pieczony w bardzo mocno nagrzanym piecu. Pizzę podaje się na gorąco, można ją jeść też na zimno. Ja przygotowuję pizzę z różnymi dodatkami, wykorzystuję m.in. pieczarki, cebulę, pomidory, oliwki, wędlinę i sery, formuję ją zaś różnie, moja pizza jest ma różną postać. Zgodnie z zasadami pizzę robi się z mąki pszennej z drożdżami, wody, soli, cukru(...)łososiem , szpinakiem i serem pleśniowym na dość grubym spodzie. Mini bułeczki faszerowane jak pizza z gotową mieszanką meksykańską, bardzo poręczne, są doskonałą przekąską, którą można zjeść na śniadanie, zabrać do pracy, czy na piknik. Na alkoholowej imprezie również sprawdzą się jako zagryzka. Pizza z szynką, pieczarkami i serem w postaci 4 mniejszych blatów, wtedy nie trzeba jej kroić Focaccia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Knedle z pieczarkami 125

Pyszne knedle na słono, z nadzieniem pieczarkowym. Składniki: ½ kg ziemniaków 15 dag mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka ½ kg pieczarek 20 dag cebuli 2 łyżki

Tradycyjna Kuchnia
Faszerowane muszle makaronowe 122

Teraz już kolej na mięsko, pokrojone w kostkę papryczki, pieczarki pokrojone drobno, dodać odcedzoną kukurydzę. Doprawić solą, pieprzem i papryką ostrą. Dodać kurkumę i zioła prowansalskie. Smażyć co jakiś czas zamieszać. Mięso tylko ma stracić kolor surowizny. Następnie wlać wodę i dodać przecier pomidorowy. Gotować 5 minut. Wymieszać. Tym nadzieniem faszerować wcześniej podgotowane muszelki. Rozłożyć muszelki na dnie żaroodpornego naczynia

Kuchnia Pokoleń
Zupa krem z brokuła 191

Lubicie zupy? My tak :) Postanowiliśmy zatem przygotować dla Was krem z brokuła. Danie to będzie bardzo syte i rozgrzewające. Idealnie będzie pasowało na chłodne zimowe popołudnia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faszerowane cukinie z piekarnika. 137

wersji wegetariańskiej, czyli cukinię faszerowaną kaszą gryczaną. Sprawdźcie sami jak wyszło.  CUKINIE FASZEROWANE KASZĄ GRYCZANĄ Składniki (3 porcje): 3 małe cukinie - użyłam żółtych 100 g (surowej) kaszy gryczanej niepalonej + ok. 1,5 szklanki wody do ugotowania 1 papryka czerwona, pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, pokrojone w kostkę 1 duża cebula, posiekana 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego

Powiedz dietom nie
Zupa gulaszowa light 173

się obkupiłam wczoraj w paprykę, że dziś zrobiłam, zupę gulaszową, faszerowane papryki i leczo, to co zostanie pomrożę na gorsze czasy;p Składniki: 1 pierś z kurczaka puszka pomidorów (najlepiej już pokrojonych;) ) 2 papryki (dałam zieloną i czerwoną) 0,5 cebuli 3 pieczarki przyprawy : sól, pieprz, czerwona papryka (słodka i ostra), kminek opcjonalnie kostka rosołowa

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 185

pomidorowym) grzanki z humusem  tortellini w sosie z masła orzechowego z pieczarkami i brokułem   udało mi się zrobić najlepsze pół pełnoziarniste racuchy drożdżowe w całym moim życiu *.* kotlety z ciecierzycy i marchewki, kalafior  pieczony batat podany z ricottą, miodem i gorzką czekoladą cukinia faszerowana ryżem jaśminowym gotowanym z mleczkiem kokosowym i łososiem  półowsiane cukiniowe placki cytrynowe

More food, love and dreams
Patisony faszerowane zieloną soczewicą i pieczarkami 135

Faszerowane warzywa często goszczą na stołach, bo można pakować do nich dosłownie wszystko. To co mamy w lodówce, to na co mamy ochotę, może znaleźć się w naszych warzywach. Tak więc mięso, ryż czy kasza, do tego papryka, zioła... Co by tu jeszcze dodać? D odałam zieloną soczewicę, która świetnie zastąpi mielone mięso a pieczarki podsmażone z cebulą i papryką(...)pokroiłam w kostkę. Pieczarki oczyściłam i bardzo drobno posiekałam. Z pomidora zdjęłam skórkę i również drobno posiekałam. Na patelni rozgrzałam olej, wrzuciłam cebulę, żeby się zeszkliła. Do cebuli dorzuciłam pieczarki. Chwilę przesmażyłam do odparowania płynu. Dodałam miąższ z patisonów i paprykę, potem włożyłam posiekanego pomidora. Na koniec dołożyłam soczewicę. Doprawiłam solą i pieprzem, dodałam posiekaną natkę pietruszki i wszystko wymieszałam

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania